Pondělní návštěva CARu

2972
3.8.11 10:23

pondělní návštěva caru

na pondělí jsme byli objednaní do caru dr jsem řekla že by jsme chtěli zkusit IUI a zda je nějaká šance u nás z 15 mil máme 3 z toho 1% zdravých a doporučila nám andrologické vyšetření a pak se ptá jestli mám MS v pořádku tak jí říkám že se jednou za čtvrt roku stane že se mi zpozdí třeba o 14 dní a ona že se na mě koukne a zjistila ze mám nejspíš polycistycké vaječníky tudíž ovu neprobíhá je mi ale divné že když se zjistilo že jirka má spermíí málo, tak že už nezjištovali tento základ i u mě :( dr mi dala injekci na vyvolání a nasadila clostík tak jsem zvědavá jak zabere jinak se chci zeptat zda máte zkušenosti s návštěvou andrologické ambulance u partnera a hlavně kolik jste platili a kde děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
3.8.11 10:38

to ti nedělali žádná vyšetření hladiny hormonů? nedělali utz v době ovulace? jestli ne, tak je to CAR na dvě věci a šla bych pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
3.8.11 10:41

hladinu hormonů mi dělali na gyn a ty byli v pořádku a když jsme byli na první konzultaci tak se na mě ani nepodíval zhodnotil spermio a konec ale ted jsme byli u jiné dr a ta nám vše vysvětlila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.8.11 10:48
SarkaC píše:
hladinu hormonů mi dělali na gyn a ty byli v pořádku a když jsme byli na první konzultaci tak se na mě ani nepodíval zhodnotil spermio a konec ale ted jsme byli u jiné dr a ta nám vše vysvětlila

no, že ti neudělali utz pri ovulaci je chyba , to je snatdartní postup, jak jinach chtěj zjistit příčinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
3.8.11 10:48

První návštěva bývá vždycka taková „divná“ a je to v podstatě jen konzultace!
Vzali ti krev, poslali na HSG nebo laparoskopii, manžu na kontrolní SPG …?

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
3.8.11 10:50
jizvíková píše:
SarkaC píše:
no, že ti neudělali utz pri ovulaci je chyba , to je snatdartní postup, jak jinach chtěj zjistit příčinu

Baru, u nás to taky nedělali!!!

• Citovat
  • Upravit
2972
3.8.11 11:03

no laparku vůbec :( a jirka měl před operací 1 spg a asi po 3 měsících po ní také ale a z toho druhého mám vysledky co jsem psala výše ani nevím zda si mám laparku vyžádat nebo ne :( jinak iui mi přijde stejné jako normální sex nebo se v tom pletu ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
3.8.11 11:03

no laparku vůbec :( a jirka měl před operací 1 spg a asi po 3 měsících po ní také ale a z toho druhého mám vysledky co jsem psala výše ani nevím zda si mám laparku vyžádat nebo ne :( jinak iui mi přijde stejné jako normální sex nebo se v tom pletu ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
3.8.11 11:06

tak já se můžu poptat dr když tam pujdu na kontrolu zda po clostíku ovu probíhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
3.8.11 11:12

Já jsem byla na IUI 3krát a z toho jsem 2krát otěhotněla, takže k to něčemu je :mrgreen: ale my jsme naprosto zdraví a oba jsme měli nadprůměrné výsledky jen jsem nemohla otěhotnět :think: :nevim:
Se synem jsem otěhotněla hned po vysazení HA a u druhého jsme se snažili přes rok a nic :zed:

Kdy jdeš na další návštěvu do CARu?
Napiš si na papírek co tě zajímá a na co se chceš zeptat a pořádně see vyptej! Nic na tom není :huban: :hug:

• Citovat
  • Upravit
2972
3.8.11 11:25

no my musíme na to andrologické vyšetření a pak nám udělají iui ted koukám kam se objednat jenže většina těchto zařízení se platí a ne zrovna málo

takže ted jsem ve fázi kdy koukám kam jirku pošlu a aby nás to zase nezrujnovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
13.8.11 14:44

Je mi to celé nějaké divné :think: jsme na tom podobně jako vy - předně pokud máte tak špatný spermiogram, tak IUI vůbec nemá smysl, alespoň tak nám to řekli v CARu doporučuje se rovnou IVF a udělat ICSI to je vpravení jedné zdravé spermie přímo do vajíčka. Pokud budete trvat na IUI tak vám ho samozřejmě udělají, ale tam je s tímto spermiog. šance fakt skoro nulová. A dále - my měli kontrulu andrologem přímo na pracovišti CARu kam androlog dochází a ZDARMA (androlog p.Kočí) Měla by to tedy hradit pojišťovna, pokud máte špatný spermiogram. Zkus se na to ještě poinformovat na tom pracovišti kam chodíte. Za třetí - ultrazvuková kontrola by snad už měla být samozřejmostí, divné že ti jí nedělali. A za čtvrté - laparoskopie má smysl jen při normálním spermiogramu, protože při tomto se opravdu dělá rovnou IVF a laparoskopie je tedy zbytečná (pomohla by při normálním spermiogramu když byste podstupovali IUI tak je dobré vyloučit zda nemáš srůsty apod.) Držím moc palečky ať se vám mimčo brzy povede a pokud vás bude čekat umělé oplodnění, neměj strach, není to tak hrozné. Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
13.8.11 15:17

tak to ano jenže my tak nějak věříme že by to šlo řešit takhle mě poslední dobou přijde že na umělé posílají automaticky jelikož tam sla známá a ta měla 5 mis spermií a povedlo se jí IUI na poprvé jinak zrovna u p. kočího jak na stránkách tak i jinde se platí nakonec jsme se objednali do urosanté a uvidíme co tam nám řeknou zda je ta naše situace beznadějná či ne ale jelikož nám PCO tak uvidíme jak budu reagovat na clostík zda ovu proběhne či nikoliv ;) zatím jsem optimista i když síly už pomalu dochází a ivf chci až jako poslení možnost jinak děkuji za komentář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
13.8.11 22:22

To jo já tě úplně chápu, já si nikdy nepřipouštěla že mě jednou může potkat umělé oplodnění, ale nakonec jsem si docela oddechla, protože máš pocit, že už tomu těhotenství jsi nejblíž jak to jen jde. Šance na úspěch je pak docela velká. A u IUI ta šance že to vyjde i u normálního spermiogramu je docela nízká bohužel, ale zázraky se dějí a třeba vám to zrovna vyjde. Toho androloga navštivte a uvidíte. Manželovi po vyšetření řekl, že má vše v pořádku a na příčinu se stejně nepřišlo, jen nám doporučil vitamíny které jsou strašně drahé něco přes 1000kč že se to prý může „trochu“ zlepšit. No my nakonec na doporučení jiného lékaře zkusili že manžel užíval bylinkový sirup Femigard (užívám ho taky pro pravidelný cyklus) a ono se to po pár požitích zlepšilo o 100% :lol: jenže to stejně bylo málo… :zed:

Chodíme do Iscaru v Praze a jak jsem psala, tam to vyšetření při špatném spermiogramu bylo zdarma. Tak držím palce jo a o PCO tady toho holky psali celkem hodně to je taky nemilé… Ale kamarádka v diskuzi má PCO a je teď čerstvě po umělým a vypadá to na těhu :palec: a naděje je vždycky to mi věř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.