Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
já jsem si píchala prvních 5 dní 150 jednotek a pak mi to zvedli na 250 jednotek. Měla jsem dlouhej protokol a nedopadlo to. Ale měla jsem jen jedno vajíčko. Držím palce, ať to dopadne dobře.
lemaz píše:
já jsem si píchala prvních 5 dní 150 jednotek a pak mi to zvedli na 250 jednotek. Měla jsem dlouhej protokol a nedopadlo to. Ale měla jsem jen jedno vajíčko. Držím palce, ať to dopadne dobře.
Díky. Můžu se zeptat kolik Ti je? Dost to prý závisí na věku,mě je 36,proto asi už tolik nereaguji. Píšeš,že to nedopadlo,jakože nedošlo ani k OPU???
33, k opu došlo, ale bylo jen jedno zralé vajíčko, které stejně nevydrželo. 14 den po transféru jsem to dostala.
To je hrozný,kolik je tu neúspěchů! Člověku už se do toho ani nechce. Já mám sice 10 folikulů,ale vajíček taky nemusí být tolik. Potom čekat,jestli se oplodnila,i když máme ICSI,potom aby se vyvíjela a pak…aby se uchytila… To je nápor na nervy!!!!!!!
![]()
Rozárková píše:
To je hrozný,kolik je tu neúspěchů! Člověku už se do toho ani nechce. Já mám sice 10 folikulů,ale vajíček taky nemusí být tolik. Potom čekat,jestli se oplodnila,i když máme ICSI,potom aby se vyvíjela a pak…aby se uchytila… To je nápor na nervy!!!!!!!![]()
Taky jsme měli ISCI. Ale nevěš hlavu, každý to má jinak.
JJ,vím,jedna kamarádka 2X IVF obě napoprvé,druhá kamarádka minulý měsíc 1.IVF a také to do 14ti dnů dostala. Potřebovala bych teď být neustále něčím pořádně zaměstnaná,abych na to nemyslela.Vždy si jen píchnout injekci a zase hurá někam pryč.U moře mi bylo nejlépe,ani se mi nechtělo přijet,aby se něco začalo dít.
Ahoj schálně jsem koukla do protokolu. 1-3. den jsem měla 300 jednotek, potom mi to na dva snížila na 225 jednotek a po kontrolním UTZ na sedmý den opět zvýšila na 300 jednotek puregonu. Já z toho měla sice jen dvě vajíčka - ale to i při jiné stimulaci, je mi už 38 let. Počet folikulů 10 - to máš hezké a ony ještě do OPU dorostou, to se neboj.
![]()
Ahoj Mirko,jak to dopadlo při těchto dávkách? Tento úspěch,píšeš,že je po minimální stimulaci,to znamená kolik čeho?
Jelikož jsem měla málo po těchto dávkách puregonu málo vajíček (jen dvě oplodněné, odebrané byly možno tři). Tak jsem přemýšlela co dál. Už jsem neměla žádný pokus od pojištovny. S pojišťovnou mně doplatek stál cca 30.000, tak jsem předpokládala že kdyby jsme daly „koňské“ dávky puregonu, vyšplhaly bychom se možno i na 80.000 korun a nikde nebylo zaručené že by bylo víc vajíček. (Ani s jinou stimulací jsem nikdy neměla víc jak 5 folikulů.) Tak jsme se s doktorkou domluvili na minimální stimulaci. Při ní jsem brala jen Clostilbegyt (tablety - berou se většinou pri IUI), to stálo jen cca do 200 Kč, pak injekci na ovulaci, to je do cca 1000 a celé IVF s minimální stimulací s ICSI stálo 10.000,– Povedlo se nám to napotřetí, takže jsme se skutečně správně rozhodli.
Tak to je teda obrovské štěstí!!!! Gratuluji a držím pěstičky,aby výsledky dopadly na výbornou!!!!!!!!!!!!
Zítra jedu na 2.UZ ve stimulaci-9. DC,tak jsem zvšdavá,jak na tom budem. ![]()
Už teď je mi ![]()
mirkaaa456 píše:
Folíčky určitě dorostou, věřím tomu.![]()
![]()
Ateistka se dá na starý kolena na modlení. ![]()
Děkuji za podporu.
![]()
Mirko,gratuluji k pozitivní zprávě-NEGATIVNÍM VÝSLEDKŮM!!!!! ![]()
Mí folíci 12mm-pouhých,tak snížil Puregon,ale prodloužil dobu do OPU. Prý vyrostou,jen potřebují čas.....ten věk,ach jooooo. Takže v pondělí uz a ve středu OPU.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj všem!
Jde o toto… Dnes jsem byla na folikulometrii 7.DC ve stimulaci a mých 10 folikulů mělo pouhých 8-10mm. Dr. mi tedy zvedla dávkování Puregonu,dnes 300 jednotek,zítra 250. Má některá z Vás takovouto zkušenost se šťastným koncem??? Dozrají po takové megadávce????