Kousání u kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
256
21.5.15 10:19

kousání u kojení

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jestli někdo z vás přestal kojit kvuli kousání miminka? Dcera ma pul roku dva zuby venku a už 14 dní mě kouše jak divá ja vždycky na ní zakřičím ona se lekne ale stejne kouše dál. I když ji prso vemu a dám třeba až za chvíli tak mě vzdycky kousne už nevím co stím jestlí mam přestat kojít a dát sunar ale zas je mě to líto páč mlíka mam dost :nevim: :nevim: :nevim:
Děkuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6534
21.5.15 10:28

8o křičet na půlroční? 8o 8o Tak třeba odstříkej a dej z lahvičky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
21.5.15 10:29

Mě malá kousala jenom ze začátku co jí narostly zuby. V půl roce se mi zdá brzo končit s kojenim pokud je tohle jedinej důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
21.5.15 10:30

My měli dvě kousací období, poprvé kousala ke konci, kdy už jen žužlala, takže pomohlo jí to prso zavčas vzít.
Podruhé to byl bojkot a kousala zcela záměrně hned po přisání.
Dělala sem to tak že jsem vykřikla, občas (neúmyslně) to podpořila plácnutím a hned po kousnutí odpojila a přerušila tělesný kotakt. Holky tady mi pak ještě poradily mít přichystaný malíček, a ve chvíli, kdy se prcek chystá „zakousnout“ mu ho rychle strčit do pusy, aby nekousl do prsa ale do prsu. To mi zachránilo kojení.
To první období jsme měly ve 4 měsících, kdy jí jak říkáš, vyrostly první zuby, a podruhé asi v 8 měsících. Jinak jsem zjistitla, že víc těmi zoubky tlačí, když jí rostou zuby a asi jí to svědí, tak si tím ulevuje.

Zcela nepokrytecky říkám, že kdyby to trvalo dýl jak týden tak ji bohužel odstavím, naštěstí to byla vždy otázka několika dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
21.5.15 10:31

Je to nové, takže to zkouší. Myslím, že ji to brzy přestane bavit. Případně, jakmile kousne, prso sebrat a dát za chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.5.15 10:58
@Petulanka píše:
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jestli někdo z vás přestal kojit kvuli kousání miminka? Dcera ma pul roku dva zuby venku a už 14 dní mě kouše jak divá ja vždycky na ní zakřičím ona se lekne ale stejne kouše dál. I když ji prso vemu a dám třeba až za chvíli tak mě vzdycky kousne už nevím co stím jestlí mam přestat kojít a dát sunar ale zas je mě to líto páč mlíka mam dost :nevim: :nevim: :nevim:
Děkuju za odpovědi

Tvoje dítě se nejspíš naučilo špatně přisávat-kouše tě během sání nebo prostě rafne? Zkus si ve svém okolí najít dobrou LP. Tato situace se dá určitě řešit.
Zde máš pár rad:
Příčiny kousání při kojení

špatná technika kojení
nízký tok mléka, bojkot kojení
růst zoubků
používání náhražek bradavky - kloboučků, láhve nebo dudlíku
nevědomé pohyby dítěte při usínání u prsu
dítě si s prsem hraje
reakce na stres

Možnosti řešení kousání při kojení

pozorovat dítě při kojení a kousnutí předcházet
nepoužívat náhražky bradavky - kloboučky, láhev ani dudlík
upravit techniku kojení -
kousne-li dítě, podívat se mu do obličeje a říci rázně (ale ne křičet) „Ne!“, „Bolí to.“, nebo „Kousat se nenechám.“ a dítě si k tělu přitáhnout, aby se bradou více zabořilo do prsu, muselo otevřít ústa a přisát se správně
kousne-li dítě, podívat se mu do obličeje a říci rázně (ale ne křičet) „Ne!“, „Bolí to.“, nebo „Kousat se nenechám.“ a vložit do koutku úst dítěte malíček, aby se bradavky pustilo, po zklidnění dítěte mu prs znovu nabídnout
nabídnout alternativu k dudlání či kousání - malíček, vychlazené kousátko, kousek mražené zeleniny nebo ovoce, fialkový kořen
pracovat na zvládnutí bojkotu kojení
používat techniku stlačování prsu při snížení toku mléka
dítě neplácat, nekřičet na něj, aby nezačalo prs bojkotovat nebo nemělo psychické následky z tohoto chování matky
nabídnout dítěti při kojení drobnou hračku nebo nosit třeba tzv. kojicí náhrdelník (šperk pro matku určený i jako hračka pro dítě)

• Citovat
  • Upravit
256
21.5.15 11:00

@ne-snazilka ono když to bolí tak si bohužel zakřičím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
21.5.15 11:02

Holky děkuju za podporu ona se vždycky krasne přisaje ale jak má plnej žaludek tak mě prostě kousne :( zatím má jen spodní zoubky tak su zvědavá co to bude až bude mít i vrchní zoubky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
21.5.15 11:04

@Petulanka jenže tys napsala, že zakřičíš na ni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
21.5.15 11:10

@ne-snazilka ja vím ono to špatně vyznělo ale neboj nekřícím na ní jenom vyjeknu bolestí malá se lekne a ja ji prso zeberu.Pak to zkusim znovu kousne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
21.5.15 11:26

Malej měl taky kousací obdobi, taky jsem uvažovala i o ukončení kojení, ale naštěstí jsme to zvládli. Kousal spíš ke konci kojení, asi když uz měl dost a tak si ze srandy kousnul..nevím. Vždy jsem ho okrikla, ze ne, že to fakt bolí a prso jsem mu na chvili sebrala. většinou na mě koukal dost šokovaně, že proč jako křičím protože to ode me nezná. Ale pochopil asi po dvou dnech a pak uz mě nikdy nekousl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
21.5.15 11:29

Neporadím, jenom reaguju na dlouhatánský příspěvek od @brko - jsou i děti, které se prostě kousáním baví. Chvíli se krmí, pak nahodí šibalský pohled a hryznou. To mi dělá náš nejmladší (11 měsíců). Bohužel se nedá říct předem, kdy to provede, takže mě už pokousal víckrát. Jo a taky hryže ze spaní (když u kojení v noci oba usneme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.5.15 12:07
@sparkling píše:
Neporadím, jenom reaguju na dlouhatánskmříspěvek od @brko - jsou i děti, které se prostě kousáním baví. Chvíli se krmí, pak nahodí šibalský pohled a hryznou. To mi dělá náš nejmladší (11 měsíců). Bohužel se nedá říct předem, kdy to provede, takže mě už pokousal víckrát. Jo a taky hryže ze spaní (když u kojení v noci oba usneme).

Ahoj, to dela muj syn taky, vdycky nahodi sibalsky pohled a hryzne a jeste ma hroznou prču z toho kdyz zařvu, dela to vzdycky ke konci kojeni, kdyz uz je najezeny, tak se snazim tomu predchazet a vcas mu prso sebrat, ale taky se ne vzdy povede, zrovna dneska jsem mu vyhrozovala, ze jeste jednou a dostane flasku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
21.5.15 12:22
@sparkling píše:
Neporadím, jenom reaguju na dlouhatánský příspěvek od @brko - jsou i děti, které se prostě kousáním baví. Chvíli se krmí, pak nahodí šibalský pohled a hryznou. To mi dělá náš nejmladší (11 měsíců). Bohužel se nedá říct předem, kdy to provede, takže mě už pokousal víckrát. Jo a taky hryže ze spaní (když u kojení v noci oba usneme).

To mě dělala starší dcera v 10 měsicích tak jsem ji odstavila páč jsem ji to prso už davala se strachem.Ale ted v pul roce je me to líto no uvidím jak dlouho to bede bavit mě i jí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.5.15 12:27

@sparkling doufám,že nevadí délka mého příspěvku :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko