Nechat syna vyhladovět?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nechat vyhladovět?
Zdravím. Už toho mám vážně dost. Syn devět měsíců je stále plně kojený! Dostanu do něj max tři lžicky a.to se s. ním pomalu ještě peru. Teď se ještě naučil kroutit hlavičkou jako že : ne, ne, ne. Zkoušime to pětkrát denně už tři měsíce. Výsledek je absolutně zaneřáděné dítě i kuvhyň. Už toho mám vážně plné zuby. Napadlo mě že bych ho nechala vyhladovět. Prostě nedostane prso a budu mu jen nabízet ten oběd. Dělá to tak někdo nebo je to pro tak malé ditě nevhodné. Dík za každou radu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja prvni dceru kojila skoro rok kdy jedla venku max suchy rohlik na ozuzlani, piskoty, doma mrkev, ale obed atd. jsem do ni taky nedostala.
Vyhladovet bych dite nenechala, kazde je jine a kazde zacne papat jinak a jindy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr já ti nevím, ale když si vezmu, že kluk když je hladový řve tak, že pomalu odpadávají dlaždičky, tak bych to neriskovala. Stejně se ti pak může stát, že bude tak naštvaný, že si to stejně nevezme. Zkoušela jsi se o tom pobavit s doktorkou? Zkoušela jsi do jídla přidat MM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to nedokázala. Malá jedla do dvou let jen maliny a jinak byla kojena. Říkala sem si že dobrovolně hlady neumre. Jestli nemáte problem s váhou, neresila bych to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to zacala podavat nenasilnou formou, jedna lzicka, casem pridavat a mozna i formou hrou:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr to bych nedělala. Já nabízím celkem bez úspěchu už pátý týden (malému je teda teprve 5 měsíců, jsme na um) a když je hladový, je to ještě horší, je tak naštvaný, že po mě ty příkrmy hází ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr Nech to být a koj a jak píšou holky, tak po lžičce, třeba bych zkusila i několikrát denně. Jednou si něco vezme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V prve řadě nutno podotknout, ze 9-ti měsíční ještě nedela cíleně gesta signalizující nenenene. Za druhé, dítě bv tomhle věku ještě můžeš obelstit. Udělej z krmeni hru, dítě si rádo hraje. Za třetí, když mu vesměs prso, bude tak akorát naštvaný, a nevezme si nic! A navíc ho zklames, bude protivný, plactivy, protože věděl, ze u maminky jsou prsa, a ted už nejsou, akorát ho zmates, což může vést k tomu, ze doma budeš mít randal, zmatené a smutné dítě. Na děti se musí chytře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sebaanez jsem si na sto procent jistá že význam gesta ne ne ne chápe. Nedělá to jen na jidlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chapu te, byt my jsme meli (a mame) trochu jiny problem, ale vim jake to je, sedet nekolikrat denne se lzickou pred ditetem, ktere odmita otevrit pusu a to tyden za tydnem, mesic za mesicem. matky, co to nezazily, si to nedokazi predstavit (coz tak tipuju i tady podle nekterych reakci).
ja bych po mych zkusenostech nenechala dite vyhladovet, hlavne proto, ze pokud je fakt tvrdohlavy, tak ho to nezlomi a na hlad si zvykne. kecy typu - vsak az bude mit hlad, tak to sni, na ty jsem alergicka. nektere deti to proste nesni, i kdyz budou hladem 12hod (a vic risknout nemuzes), vysledkem je, ze je boli z hladu brisko, kdyz pak neco sni, tak je boli jeste vic, ony si spoji s jidlem a vznika zacarovany kruh.
vezme si treba neco do ruky, krupky nebo tak? sedi uz, krmi se v zidlicce? vetsinou pomaha, kdyz si ditko sedne k velkemu stolu s velkyma lidma, a ji vsichni spolecne, uz i ma mali prcci pod rok jsou radi soucasti smecky a delaji veci jak dospeli. 9m je jeste malo, ale brzo uz to bude vnimat perfektne.
jestli jsi uz tak na nervy a stejne to nikem nevede, tak ja bych vyhlasila treba dvoutydenni pauzu, nezkousela vubec nic a pak to zkusila nejak trochu jinak, at mu to prijde nove. Vim, ze jsi zkousela asi uz vsechno mozne, ale proste zkusit treba nachystat jinak a jinde, dat jakoze na tali atd.
Preji pevne nervy.Muze to byt boj, ale taky se to muze zlomit ze dne na den a bude jist v pohode. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr Mám doma to samé, dcera skoro 9.měsíců a taky jí hodně malinko i kdyz teda posledni dva tydny je to trochu lepsi a obcas sni vic nez pet lzicek
Je kojena, vyhladovět bych nenechala. Doktorka mi řekla, že MM je v tomhle věku dostačující, malá dobře prospívá a stačí když se s jídlem aspoň seznamuje po pár lžičkách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr Neznám člověka, který by byl v dospělosti plně kojený. To znamená, že každý vezme časem zavděk normálním jídlem.
Dcera jedla do tří let jen mléko a banány, občas kaši.
Nechala bych to ještě být. Pětkrát denně prudit s jídlem, které nechce by se mi taky zdálo moc. Zkusila bych max dvakrát a ve chvíli, kdy je v pohodě.
Náš aktuálně též 9m a jí pěkně a ochotně normální stravu a má ji 3× denně, zbytek mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě je do jednoho roku kojenec, s pevnou stravou se má seznamovat a k jídlu si vytvářet pozitivní vztah. MM je ve většině případů zcela dostačující, takže bych dítě nefrustrovala odmítáním kojení. Mladší začal trochu jíst v roce a půl a normálně skoro ve dvou letech a žádnou újmu mu to nezpůsobilo. Teď jsou mu 2 a 4 měsíce a kolikrát když třeba přijdou domů po dlouhé vycházce a je čas oběda, vyžaduje napřed prso. Když mu ho dám, pořádně se napije a pak zbodne oběd. Kdybych mu ho nedala, bude nas..ný a oběd nesní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a asi bych ho neprudila pořád tou lžičkou, ale dala mu něco, s čím se může krmit a seznamovat sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit