Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky, ale ono v nejhorsi fazi nic nezabira. Nehty si nekousu, jen nakousnu a doodloupnu + si odtrhavam kuzicky. Je to hnus. Zacala jsem, kdyz mi zemrel tata a za 10 let nic nepomohlo.
Anonym 2
Jo to znám, ale mně texy zabírají gelovky, takže radu nemám, jak mám gel, tak v pohodě. No já bych nejraději okusovala nehty i holkám, prostě totální magor no
ale držím se.
@Anonymní píše:
Holky, ale ono v nejhorsi fazi nic nezabira. Nehty si nekousu, jen nakousnu a doodloupnu + si odtrhavam kuzicky. Je to hnus. Zacala jsem, kdyz mi zemrel tata a za 10 let nic nepomohlo.
Anonym píše: Více
Já si koušu nehty už od malička
A ne a ne se toho zbavit
Taky bych chtěla mít krásný nehty, jenže prostě si je neumim přestat kousat
![]()
Já kousala celý život a jednou mě to takhle draplo a najednou nic. Nalakovala jsem si ty pahejly a to mě nutilo, abych to nekousala. Teď si lakuju především bezbarvým. Co mě ale hlavně donutilo nekousat, byl můj přítel. Pořád řikal jak je to hnusný a že ženská má mít pěkný ruce. A pak mě začal i přes ruce mlátit. No a přestala jsem. Nekoušu teprve 2 měsíce. A nemám na to vůbec chuť. ![]()
@terinka4444 já okousala i umělý nehty. Dokonce jsem strhala i ty pryskyřicový a věř mi, že to bolelo jak kráva. Ale já potřebovala kousat!!! Kamarádka co dělá nehty se mě ptala jestli mi z toho zuby nevypadaly. ![]()
Bohužel taky patřím k těm co si koušou nehty… Zvládnu si nehty nekousat i několik měsíců a pak si je stejně okoušu… Ale teď už si nehty nekoušu asi týden
doufám, že to vydržím
@K.Black píše:
@terinka4444 kanagon jsme si dávaly do dlaní a pak loupaly
taky jsem si s ním mazala celé dlaně i prsty ![]()
Ja se hlasim ke kousarkam ![]()
Vyresila jsem to gelovkama, uz je mam asi 8 let a je po kousani ![]()
@Anonymní píše:
to by bylo asi nejúčinějšía spíš pěstí než lepáka
gelové nehty mam, lak proti okusování taky…
okousam i gelovkyteda jako ne pořád…ale i to se dá…
kanagon jsem teda nezkoušela…![]()
já jsem si je kousala do 15 a pak jsem si našla kluka a strašně jsem se styděla a bylo po kousání…ale do dneška v sobě mám ten pocit, že stačí jednou kousnout a dost, ale když to někdy udělám, tak si je pochopiltelně sjedu celé
ale gelovky teda nekoušu, mám strach, že bych si vyrvala i vlastní nehet ![]()
Já si taky nehty koušu už od mala. V těhotenství jsem na měsíc přestala, měla jsem je ale tak slaboučký, všemožně se ohýbaly a tak se je zas okousala. Ze začátku jen ty ohnutý a oloupaný, pak všechny. ![]()
Já si dlouho hlodala nehty a odnaučilo mě to že sem si jednou tak kousala a známí se na mě znechuceně podíval a řekl že je to hnus. Vždycky když mám chuť si hlodnout slyším ho v hlavě ![]()
@terinka4444
…nechci se tu litovat, ale už fakt nevim…nechci aby se to moje děti naučily ode mne 
..
ani já ne…
je to jak nějaká závislost a rozhodně to neni jen když je člově nervozní, jak se často píše…
dělam to i nevědomě…