Kousnutí kočky do palce

8
20.5.24 22:13

Kousnutí kočky do palce

Ahojky, dnes mě naše kočka kousla do palce pod kloub, docela to dlouho krvácelo ale nakonec přestalo ale přes den to tak nateklo že s palcem nemůžu hýbat a ohnout ho, stačí se jen dotknout a mužů se zbláznit bolestí, bolí cely palec předtím bolelo jen kousnutí a teď cely palec myslíte že ihned k doktorovi?? 🥺 🥺 :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5931
20.5.24 22:18

Ano, ráno na chirurgii pro antibiotika. Taťku kousnul náš pes při epileptickém záchvatu a začalo to hnisat a doktro právě říkal, že při kousnutí zvířetem (i domácím) to chce antibiotika.
PS. Pokud je to opravdu tak moc bolestivé, asi bych zvážila i pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
20.5.24 22:23

Na chirurgii. Od kočky to může být nebezpečné, má v tlamičce spoustu bakterií. A když je smůla, to by mohlo špatně dopadnout. Jdi hned ráno, a jak psala @Lil Kitkatt, jestli to je fakt tak strašné, hlavně jestli ti v tom palci škube, tak i na tu pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23568
20.5.24 22:27

Asi bych pockala na rano, kdyz to trva cely den a nikam jsi nesla. Jestli teda nejsou nejake celkove priznaky, pokud jsou, tak pohotovost. Segra mela od kousnuti kockou otravu krve. Snad jsi to dobre vydezinfikovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.5.24 23:14

@Buba mara Ano v palci mi škube a když pohnu rukou tak tam jde takový hnusný tlačivý tlak :( Jenže nemám kdo mi pohlídala děti tak to bude muset do rána počkat, zkusím to nějak přežít i když to bolí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
21.5.24 05:00

X krat jsme byli kousnuty kockou a i kdyz byli domaci-panelakovy, obcas se to zanitilo. Nekdy stacilo ranu vycistit-propichnout, casto se delal hnis, pokud se rana rychle zavrela. Jen jednou manzel dostal atb, kdyz kousl kocour do kloubu. Kocky mame 20 let, v zubech maji bordel, kdybychom meli behat s kazdym kousnutim, tak to bychom tam byli porad. Nejlepsi hned po kousnuti hodně vydezinfikovat a na noc dat Betadine, krasne to pak vytahne. Nejspis ti do toho trosku riznou a pak sirokospektry atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4188
21.5.24 05:39

Doporučuji Višňevského balzám a zafačovat. Nesmí se to uzavřít a zahnisat. Já byla pokousná nesčetněkrát a vždy se to lehce zapouzdří. Je to kvůli těm slinám. Ale tohle vždycky zabralo. Nikam jsem pak nikdy nemusela. Višňevského balzám to vytáhne a uleví od toho tlaku a bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
21.5.24 18:27

Tak nějaký vývoj? Přidám zkušenost mé mamky. Náhodou ji škrábl do zápěsti náš kocour a po hodině už měla rudé čáry až k lokti. Takže cesta na pohotovost ( víkend ), dostala injekci a ATB s sebou 🤕 😥

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.5.24 18:54

Tak jsem doma z pohotovosti, čekání na pohotovosti hrůza, čekala jsem tam už 3 hodiny a oni vzali první paní která přišla a za 10 min ji vzali a to měla jen lehce pichnutý háček v prstu a mě nechali čekat další hodinu, mě už se motala hlava a třeštila mě :,( pak mě tedy už konečně zavolali a pan doktor úplně nepříjemný…. Ze jsem měla přijít už včera když mě kousla :zed: ze kdo pozdě chodí sám sobě škodí byl celou tu dobu nepříjemný a pak mi palec ani neumrtvil a trhal mi tu kůži peanem nebo co to bylo :nevim: za živa
Tak nesnesitelnou bolest jsem ještě nezažila :,( no prostě hrůza a ještě mi řekl ze mi nechtěl ublizovat ale že ho za to platí 🙈 Ve čtvrtek mám přijít na kontrolu a dostala jsem na 7 dni antibiotika, mám se přeočkovát na tetanovku takže tenhle zážitek byl hrozny a ještě vše za ŽIVÁ 😭 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5931
21.5.24 19:30

@Luci958 Au, no to je tedy šílený. :? Ale tak hlavně, že už jsi ošetřená a máš antibiotika. Držím palce, ať to brzo přestane bolet. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
22.5.24 19:15

Kousnutí jakýmkoliv zvířetem je nejlepší co nejvíc vypláchnout studenou vodou, namazat silnou vrstvou Framykoinu a na noc zavázat. Nikdy se mi nic nezanítilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
22.5.24 19:36

Au :mrgreen: Hele, pro pobavení historka s bráchou. Sousedi měli kocoura, nerváka. Sedával na sloupku, syčel, vrčel, ale nikdy neutekl. A brácha ho provokoval tak dlouho, až mu jednou Mates zůstal zakousnutý do palce. Doslova mu tam visel. Prokousnutý palec skrz naskrz i s nehtem. Tak k doktorovi, ten se ptal jak k tomu přišel a brácha to odvyprávěl s dodatkem, že : „On je ten kocour vůbec nějakej pitomej.“ Což pan doktor komentoval, že někdo je pitomej, ale ten kocour to nebude. :D
No hlavně že už je to pod kontrolou. Bude to v pohodě. Tak ať to nebolí a na kočku se nezlob. Ona za to nemůže :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44652
22.5.24 19:39
@Luci958 píše: Více

V podstatě měl pravdu, i když to řekl hulvátsky.
Mimochodem, ta injekce by taky bolela jak kjáva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.5.24 19:43

@Havlova určitě méně než tohle, kdo nezažil nepocítí takovou bolest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44652
22.5.24 19:44
@Luci958 píše: Více

A už jsi někdy do toho bolavého palce tu injekci dostala?
Ta bolí jako blázen i do relativně zdravého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí