Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, dnes mě naše kočka kousla do palce pod kloub, docela to dlouho krvácelo ale nakonec přestalo ale přes den to tak nateklo že s palcem nemůžu hýbat a ohnout ho, stačí se jen dotknout a mužů se zbláznit bolestí, bolí cely palec předtím bolelo jen kousnutí a teď cely palec myslíte že ihned k doktorovi?? 🥺 🥺 ![]()
Ano, ráno na chirurgii pro antibiotika. Taťku kousnul náš pes při epileptickém záchvatu a začalo to hnisat a doktro právě říkal, že při kousnutí zvířetem (i domácím) to chce antibiotika.
PS. Pokud je to opravdu tak moc bolestivé, asi bych zvážila i pohotovost.
Na chirurgii. Od kočky to může být nebezpečné, má v tlamičce spoustu bakterií. A když je smůla, to by mohlo špatně dopadnout. Jdi hned ráno, a jak psala @Lil Kitkatt, jestli to je fakt tak strašné, hlavně jestli ti v tom palci škube, tak i na tu pohotovost.
Asi bych pockala na rano, kdyz to trva cely den a nikam jsi nesla. Jestli teda nejsou nejake celkove priznaky, pokud jsou, tak pohotovost. Segra mela od kousnuti kockou otravu krve. Snad jsi to dobre vydezinfikovala.
@Buba mara Ano v palci mi škube a když pohnu rukou tak tam jde takový hnusný tlačivý tlak
Jenže nemám kdo mi pohlídala děti tak to bude muset do rána počkat, zkusím to nějak přežít i když to bolí ![]()
X krat jsme byli kousnuty kockou a i kdyz byli domaci-panelakovy, obcas se to zanitilo. Nekdy stacilo ranu vycistit-propichnout, casto se delal hnis, pokud se rana rychle zavrela. Jen jednou manzel dostal atb, kdyz kousl kocour do kloubu. Kocky mame 20 let, v zubech maji bordel, kdybychom meli behat s kazdym kousnutim, tak to bychom tam byli porad. Nejlepsi hned po kousnuti hodně vydezinfikovat a na noc dat Betadine, krasne to pak vytahne. Nejspis ti do toho trosku riznou a pak sirokospektry atb.
Doporučuji Višňevského balzám a zafačovat. Nesmí se to uzavřít a zahnisat. Já byla pokousná nesčetněkrát a vždy se to lehce zapouzdří. Je to kvůli těm slinám. Ale tohle vždycky zabralo. Nikam jsem pak nikdy nemusela. Višňevského balzám to vytáhne a uleví od toho tlaku a bolesti
Tak nějaký vývoj? Přidám zkušenost mé mamky. Náhodou ji škrábl do zápěsti náš kocour a po hodině už měla rudé čáry až k lokti. Takže cesta na pohotovost ( víkend ), dostala injekci a ATB s sebou 🤕 😥
Tak jsem doma z pohotovosti, čekání na pohotovosti hrůza, čekala jsem tam už 3 hodiny a oni vzali první paní která přišla a za 10 min ji vzali a to měla jen lehce pichnutý háček v prstu a mě nechali čekat další hodinu, mě už se motala hlava a třeštila mě
pak mě tedy už konečně zavolali a pan doktor úplně nepříjemný…. Ze jsem měla přijít už včera když mě kousla
ze kdo pozdě chodí sám sobě škodí byl celou tu dobu nepříjemný a pak mi palec ani neumrtvil a trhal mi tu kůži peanem nebo co to bylo
za živa
Tak nesnesitelnou bolest jsem ještě nezažila
no prostě hrůza a ještě mi řekl ze mi nechtěl ublizovat ale že ho za to platí 🙈 Ve čtvrtek mám přijít na kontrolu a dostala jsem na 7 dni antibiotika, mám se přeočkovát na tetanovku takže tenhle zážitek byl hrozny a ještě vše za ŽIVÁ 😭 😭
@Luci958 Au, no to je tedy šílený.
Ale tak hlavně, že už jsi ošetřená a máš antibiotika. Držím palce, ať to brzo přestane bolet. ![]()
Kousnutí jakýmkoliv zvířetem je nejlepší co nejvíc vypláchnout studenou vodou, namazat silnou vrstvou Framykoinu a na noc zavázat. Nikdy se mi nic nezanítilo.
Au
Hele, pro pobavení historka s bráchou. Sousedi měli kocoura, nerváka. Sedával na sloupku, syčel, vrčel, ale nikdy neutekl. A brácha ho provokoval tak dlouho, až mu jednou Mates zůstal zakousnutý do palce. Doslova mu tam visel. Prokousnutý palec skrz naskrz i s nehtem. Tak k doktorovi, ten se ptal jak k tomu přišel a brácha to odvyprávěl s dodatkem, že : „On je ten kocour vůbec nějakej pitomej.“ Což pan doktor komentoval, že někdo je pitomej, ale ten kocour to nebude. ![]()
No hlavně že už je to pod kontrolou. Bude to v pohodě. Tak ať to nebolí a na kočku se nezlob. Ona za to nemůže ![]()
@Luci958 píše: Více
V podstatě měl pravdu, i když to řekl hulvátsky.
Mimochodem, ta injekce by taky bolela jak kjáva.
@Havlova určitě méně než tohle, kdo nezažil nepocítí takovou bolest
@Luci958 píše: Více
A už jsi někdy do toho bolavého palce tu injekci dostala?
Ta bolí jako blázen i do relativně zdravého.