Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím poradte mi, co na koutky a pálení rtů?? začalo mi to asi tak před měsícem. Nasadila jsem hned pivovarské kvasnice, riboflaviin, na posílení imunity echinaceu, mažu rty vazelínou, medem, sádlem. Ale výsledek je nulový, asi 3 dny jsem měla pokoj a pak vše nanovo a teď už se to 14 dní fakt drží. Rty pálí nehorázným způsobem, jsou suché zevnitř, pnou, koutky na obou stranách. Na radu jsem začala mazat fungicidinem, ale opět nic. Denně vypiji tak 3 litry vody s citronem. Já už nevím co s tím, je to fakt nepříjemné a jsem z toho nervní. ![]()
No tak tu jsem ještě nezkoušela, nikdy jsem takové problémy neměla, tak ani nevím že je na rty, v lékárně mi ji nenabídli. Podívám se na ni. Děkuji.
Hlavním problémem je zřejmě nedostatek vitamínu B, takže dlouhodobě B-komplex (nejlépe forte)
Jinak zinková mast se - tuším, že nesmí užívat zevnitř…může poškodit nervovou soustavu
Zinek spíš vysušuje ![]()
Co konopná mast? Můj syn má tyto problémy, když mrzne, ale on to má z toho, že si rty hodně olizuje a konopná mast z lékárny mu pomohla..Je mastná, promašťuje..
Osobně bych viděla problém i v častém střídání přípravků(i těch přírodních),je dobré vybrat jeden a používat delší dobu..Myslím, že lepší budou mastné krémy s co nejméně ingrediencí..Zkoušela jsi obyčejný jelení lůj ve špalku? Přijde mi úplně nejlepší ze všech pomád a balzámů..
Přesně tenhle problém jsem teď řešila taky. Pálilo to a bolelo jako čert, až jsem nakonec zašla na kožní, protože nic mi nepomáhalo (vyzkoušela jsem všechno, co ty). Doktorka řekla, že se mi do rtů dostala infekce, takže mi předepsala Framykoin a Clotrimazol. Měla jsem si to mazat 3× denně a fakt to bylo do týdne úplně v pohodě a rty se mi uzdravily. Nikdy dřív jsem takový problém neměla.
Tak já zinkovou právě používám na koutky a na opary. Mám to přímo na doporučení z lékárny na vnitřní použití není.
Ahojky. ten citron bych mozna vynechala..na ty koutky nic moc bych rekla. A sadlo, vazelina…cim vice pokozku mastis, tim vice se vysusuje… a to plati i u pleti, takze hydratovat a ne mastit
Na ty rty si skoc do lekarny a kup si placentu, ale ne s jelenim lojem, jen placentu. Stoji okolo 50,– a stale ji mej u sebe a stalese s ni maz.
A na med dej taky pozor, hodne se to propaguje, je to prirodni a libive, ale malo ktera z nas to snese.
Jinak na ty koutky vyzkousej Framikoin, tak 3 dny, rano vecer. Mast je antibioticka, tak by to melo pomoct, zas ji ale nesmis pouzivat dlouho a casto.
Tak snad ti to pomuze ![]()
Mně to také tak připadne, že v tom něco mám, když jsem to nikdy před tím takhle neměla. Clotrimazol jo? No ten mylsím mám, framykoin nemám. No u nás je kožní na dlouhé objednání, tak to nevím teda. zajímalo by mě zda obvodák by z krve také zjistil, jeslti tam něco nemám v těle navíc ![]()
Já myslím, že to je spíš na kožní - obvoďák zjistí maximálně virovej nebo bakteriální původ čehokoliv v těle, ale to nemusí být jednoznačný, že je to od toho
Nemohla se projevit alergie na fluór v zubní pastě? Mně se podobným způsobem projevila ve 23 letech a od té doby můžu jen pasty bez fluóru.
Každopádně bych zašla na kožní.
Ahojky…hodně jsem trpěla na koutky celé těhotenství a zůstalo mi to i po porodu, už jsem z toho byla na palici, protože sotva se mi jeden zahojil, ještě ten den mi praskl druhý…jediný, co mi zabralo byl B-komplex forte, je volně prodejný…vybrala jsem jedno platíčko a od té doby ani náznak prasklého koutku