Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mně pomohl šampon Alpecin C1, opravdu mi to zahustilo vlasy na koutech, vlasy mi tam teda moc kvalitní pořád nerostou (spíš takové jemné chmýří, ale je ho víc, už mi tam alespoň nesvítí ty plochy kůže).
Mám vysoké čelo, holé kouty a řídké a jemné vlasy. Zkusila jsem už vše, úplně vše a je to pořád horší. Pokud je to genetické, nemá to řešení ![]()
Ahoj, tak pokud jsou k tomu sklony v genetice – tak jsem moc udělat nedá….ale něco přece zkusit by se dalo.
Doporučuju Lopuchový výluh od Naděje– je to super věc – vlasová voda. Po každém umytí vmasírovat konečky prstů ještě do vlhké pokožky hlavy – VŠUDE, kde to člověk cítí, že je potřeba – hlavně právě ty kouty, čelo atd…chce to výdrž a minimálně půl roku, rok PRAVIDELNĚ používat. Taky jsem to tak měla….a všude mi začaly „rašit“ nové vlásky, prostě se to celé jakoby „oživilo“.
Dobré je to třeba ještě s něčím míchat – já si vždycky dám do mističky ten lopuchový výluh a smíchám s Komonicovým tonikem od Atok– taky je to vlasová voda.
Hlavně žádné silikony, parabeny – obalují vlasy, „dusí“ vlasovou pokožku.
Chce to jenom přírodní věci – samozřejmě nebarvit chemicky, melíry, nic takového. Já používám jenom hennu a ty různé hennové směsi (Khádí, Henné Color) a v 45 mám vlasy, že mi je každý závidí
….Ale chce to opravdu trpělivost a výdrž. A ze začátku nemilosrdně ostříhat všechno, co je zničené, oslabené….vlasy pak naberou sílu.
Šampony - to stejné, bez SLS, SLES (chemická pěnidla), silikonů, parabenů a ideálně i bez alkoholu - používám AMLA od Khádí a od Desert Essence šampon Neutral nebo Malina
To je moje zkušenost.
![]()
Taky mám kouty. Culík nosím nerada a nic nepoháhá. Snažím se to tajit rozpuštěnýma vlasama