Krádež u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3241
11.2.15 10:32

@bombonek009 Osobně si myslím, že může. A taky asi fakt, že s matkou nežije - i když se podle všeho nechovala dobře. Kluk si asi prošel spoustou věcí, když byl malý a je možné, že ho to takto ovlivnilo. Rozkryje to ale jenom odborník. Není nač čekat, objednací lhůty jsou nepříjemně dlouhé, řešila bych to s pediatrem, třeba vám někam „pomůže“ rychleji.

Příspěvek upraven 11.02.15 v 10:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.2.15 10:33

@bombonek009 Mně napadlo, jestli není kleptoman :think: Ale to by se pak asi nerozděloval s ostatními. Ještě mě napadá, ví prcek o tom, že jeho máma krade? Nebo tuhle skutečnost předním skrýváte?
V každém případě ale doporučuji psychologa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.15 10:34

Nechci být poslem špatných zpráv. Ale geny jsou geny. Mám bratra, adoptovaného, začalo to v dětském věku a vydrželo to až do dospělosti. Psychologové s ním pracovali léta, naši s ním šli k těm nejlepším. Až jim ten údajně úplně nejlepší po 3 letech práce s ním řekl, že zůstane takový, jaký je, a ať ho vrátí. 8o Rodiče to neudělali, ale je to peklo. Na druhou stranu musím říct, že má i své dobré stránky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.15 10:35

@Petule030 Pokud rozdává, co nakradl, pak je to spíš otázka toho, že se chce zavděčit, chce se ukázat. Tak to měl i můj bratr. :/

• Citovat
  • Upravit
131
11.2.15 10:38
@Maddlen píše:
@bombonek009 Osobně si myslím, že může. A taky asi fakt, že s matkou nežije - i když se podle všeho nechovala dobře. Kluk si asi prošel spoustou věcí, když byl malý a je možné, že ho to takto ovlivnilo. Rozkryje to ale jenom odborník. Není nač čekat, objednací lhůty jsou nepříjemně dlouhé, řešila bych to s pediatrem, třeba vám někam „pomůže“ rychleji.Příspěvek upraven 11.02.15 v 10:34

Její výchovou by neměl být ovliněn ( cca dva měsíce po porodu od mého manžela odešla k jinému a po porodu se stejně o kluka staral manžel). Ano ví o matce, že krade a nějaké drobnosti, které jsme uznali za vhodné, že ke svému věku pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.15 10:43
@bombonek009 píše:
Její výchovou by neměl být ovliněn ( cca dva měsíce po porodu od mého manžela odešla k jinému a po porodu se stejně o kluka staral manžel). Ano ví o matce, že krade a nějaké drobnosti, které jsme uznali za vhodné, že ke svému věku pochopí.

Můj adoptovaný bratr měl sestru, kterou matce odebrali v několika měsících (bratrovi byly 3 roky, proč je rozdělili, nevím), a byly a jsou s ní ještě větší potíže než s bratrem. Pěstouni ji vrátili do dětského domova ve 12 letech, nyní je dospělá a problémová. Jak jsem už psala, geny jsou geny…

• Citovat
  • Upravit
9128
11.2.15 10:45

Můžou to být geny, jestli až takhle můžou mít vliv drogy v těhotenství, to netuším, ale někomu prostě nepomůže nic a jede na jakýsi „sebedestruktivní program“ celý život.

Ale může na to mít vliv řada dalších věcí, žárlivost an sestru(jestli je jeho nevlastní), nějaké chyby co děláte vy v přístupu k němu a ve výchově.
Já bych asi zkusila nejen psychologa(ten 100%-ně, hlavně i hledat dobrého, někteří jsou neschopní) ale možná i rodinnou terapii, prostě to probrat komplet, výchova, chování otce, tebe. To, že byl ve školce každý den an hanbě, to už je dost závažné a k tomu ty krádeže a lhaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
11.2.15 10:47

Taky bych to už viděla na psychologa. Je dobře, že to řešíte s klidem. Možná bych mu zkoušela dávat jeho věku přiměřené práce, které když splní, dostane nějaké peníze. A pak s ním plánovat, co si za ně koupí. Ale určitě bych zašla za psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.2.15 10:52

Geny jsou bohužel geny. Moje kamarádka ze sociálky říká, že 90% chování udělají geny a 10% výchova. Tak to mi přijde už extrém a nevěřím tomu, nicméně geny udělají hodně.

Mám kamaráda, nebo spíš známého, jeho mamka je poloviční Romka. Jsou to tři bratři. Dva alkáči, flákači, problémáci, byli už i v kriminále, neudrží korunu. Jsou z vesnice, odkud pochází moje rodina a máme tam chalupu (já vlastním teda jen část :lol: ). Ten kamarád vystudoval VŠ (a to v době, kdy jí vážně neměl každý), od rodiny se zcela odstřihl, jinak ho furt vysávali finančně. Proč ti dva dopadli takhle a on jinak? Kdo ví… Ono ani nejde o to, že ta maminka byla poloviční Romka, ona i ta bílá část rodiny je zvláštní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.15 10:56
@bombonek009 píše:
Může tohle jeho chování být i ovlivněno tím, že jeho matka v období těhotenství užívala drogy?

to ale není podstatné, to jsou jen spekulace, pro tebe je podstatné, že to musíte řešit a to urychleně, a s odborníky a to nejlépe hned. Hlavně kvůli tomu klukovi. Ať je to způsobeno čímkoliv, musíte to řešit a sami nemáte šanci.

Anonym 2, že jako vím, co říkám, páč s tím máme hroznou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
786
11.2.15 11:08

No já nevím v dnešní době je to určitý druh zábavy nemyslím že za to může psychika… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
11.2.15 11:20
@ospalámyš píše:
Můžou to být geny, jestli až takhle můžou mít vliv drogy v těhotenství, to netuším, ale někomu prostě nepomůže nic a jede na jakýsi „sebedestruktivní program“ celý život.Ale může na to mít vliv řada dalších věcí, žárlivost an sestru(jestli je jeho nevlastní), nějaké chyby co děláte vy v přístupu k němu a ve výchově.
Já bych asi zkusila nejen psychologa(ten 100%-ně, hlavně i hledat dobrého, někteří jsou neschopní) ale možná i rodinnou terapii, prostě to probrat komplet, výchova, chování otce, tebe. To, že byl ve školce každý den an hanbě, to už je dost závažné a k tomu ty krádeže a lhaní…

Sestra je starší a jeho vlastní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.2.15 11:25
@bombonek009 píše:
Sestra je starší a jeho vlastní

vlastní polorodná? Nebo máš v péči i jeho sestru, která není tvá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.2.15 11:26
@ChDoll píše:
No já nevím v dnešní době je to určitý druh zábavy nemyslím že za to může psychika… :think:

myslíš jako že školkové dítě lže, krade a podvádí jako ze zábavy? Že v tom není mnohem hlubší a závažnější problém, který se nedaří rodičům rozkrýt a jen se tak nudí a zabavuje? To asi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
11.2.15 11:29
@terinka4444 píše:
vlastní polorodná? Nebo máš v péči i jeho sestru, která není tvá?

Obě děti jsou vlastní sourozenci a jsou to děti mého manžela a byli svěřeny do péče mému manželovi, jeho bývala manželka by nebyla schopná se o děti postarat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí