ZŠ Angel X školy Modřany

9.2.15 12:13

ZŠ Angel X školy Modřany

Dobrý den máte někdo prosím dítko na této škole tedy třeba tak 1-3třída? Ptám se proto, že u zápisu do 1 třídy jsem se setkala s docela velkou náročností kterou kladou na prvňáčky(u více dítek doporuč. odklad pro nezralost )
Jako u zápisu umět napsat celé slovo aniž by to synovi bylo řečeno po písmenkách mi nepřijde, že kde jaký budou prvňáček umí (tedy možná ten co doma bifluje od 4 let ano, ale to není náš případ )
Syn když mu diktuji písmenka i slova napíše téměř všecky bez nápovědy, ale celé slovo když není po písmenkách vyslovováno tak prostě sem tam písmenko vynechá. Proto mu byl doporučen odklad kdežto ve škole vedlejší byl bez problému přijat. Zvládne se podepsat, krásně zpívá pozná geometr. tvary počítá bez chyb do 30 i výš, sčítá a odečítá do 5 taky v pohodě :)co se týče kresby není ještě moc pěkná ale vidím, že se hodně zlepšuje a má zájem se už učit. Škola ho nebaví dle mě se nudí -dle učitelky se nezapojuje do kolektivu ale vyhledává si jednoho dva kamarády(mimo jiné je hodně citlivý a velmi drobný, dříve i často marod )ze strany ZŠ neberu moc názory vážně bohužel se jim co týden střídají učitelky, protože jejich stála je stále marod a navíc končí takže hodnocení že se nezapojuje a že jeho prac. složka není tak plná jako jiných děti je možná hodně o tom že jeho už to tam nebaví co sem doma vyzvěděla:)
Budu moc ráda za poznatky z této školy :*
Pokud by tam můj syn měl být nejmladší ve třídě (je jarní dítko)jak mi u zápisu řekla pak bych asi odklad zvažovala, protože bych tuto školu chtěla pro něho nehledě na to že to máme u domu a jsme spádový, ale zase nechám si ráda poradit atd…popřípadě ráda příjmu i názory na ZŠ Rakovského to je ještě jakž takž v docházkové vzdálenosti :)
Auto nemám a jako pracující samoživ.(do práce dojíždím hodinu) chci vybrat tu správnou školu právě okolí. Že by pomohl názor z PPP to asi ano, ale tam jdeme až za několik měsíců tak uvidíme jak dopadneme.
Akorát to není bohužel ve školách jak to bývalo za nás, ale dle toho co říkala psycholožka na ZŠAngel to vypadá tak, že v 1. třídě je třeba polovina 7-8 letých dětí :nevim: no jestli to takto vedli i loni u zápisů tak se ani nedivím a budu věřit, že já se rozhodnu správně, ale bohužel i tento fakt nahrává jen tomu, že se rodiče 6 letých rozhodnou pro odklad aniž by to třeba to dítě nutně potřebovalo.
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
9.2.15 12:22

@michaela.mm ja jen premyslim, kdy se uz u zapisu bude pocitat s tim, ze dite zvlada ucivo prvni tridy a muze se tedy preskocit :roll: Napsat slovo… :zed:
Jako laikovi mi prijde, ze tvuj syn je zraly az dost, pokud mas pochybnosti, tak to res s psychologem, ujasnite si, co a jak a budes mit jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.15 12:34
@Bibi239 píše:
@michaela.mm ja jen premyslim, kdy se uz u zapisu bude pocitat s tim, ze dite zvlada ucivo prvni tridy a muze se tedy preskocit :roll: Napsat slovo… :zed:
Jako laikovi mi prijde, ze tvuj syn je zraly az dost, pokud mas pochybnosti, tak to res s psychologem, ujasnite si, co a jak a budes mit jistotu.
:)je to tak v PPP mi řeknou víc člověk když si čte na netu jak moc je různých poruch a že to většinou jsou děti co takto vynechávájí písmenka tak se trochu obává ale zase si myslím že ani já jsem to neuměla(ve školce) a že třeba víc mohu hodnotit až po delší době..Budu ho to doma učit a uvidím jak mu to půjde no…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
9.2.15 12:59

Tak to mi prijde uz fakt moc, aby dite tohle melo umet, to ho snad maji ucit ve skole.ne?my jsme meli u zapisu pocitani do desiti, popsat obrazek, seradit od nejvetsi po nejmensi, zapamatovani si poradi veci, telocvicna a skladani kostek, jo a nakresleni postavy.same takove fakt veci, ktere by dite melo v 5 letech umet.dite bych dala radeji do jine skoly.ale odklad se nedava jen pri neznalostech ale take pri psych. nezralosti. a co vam rekli ve skolce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
9.2.15 13:14

Nejstarší syn chodil do Angelky, byla jsem naprosto nespokojená - odešli jsme ve 3.třídě na Filosofskou. Druhého syna jsem tam už nedala vůbec. Měli jsme tam paní učitelku, co si hrála na Začít spolu, ale moc jí to nešlo - neučila ani klasicky, takže z toho vznikl paskvil.
A to co píšeš o zápisu, to mě tedy šokuje (ale na téhle škole se nedivím ničemu) :mrgreen:
Shodou okolností mi jde teď nejmladší dítě do 1.třídy, takže jsem letos absolvovala také zápis - zkoušeli barvy, tvary, levá- pravá, nahoře-dole…, výslovnost, namalovat postavu, rozdíly na obrázcích, krátký popis něčeho, básničku a orientačně jestli zná nějaká čísla a písmena, ale aby četla… 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.15 14:17
@Ráďa69 píše:
Nejstarší syn chodil do Angelky, byla jsem naprosto nespokojená - odešli jsme ve 3.třídě na Filosofskou. Druhého syna jsem tam už nedala vůbec. Měli jsme tam paní učitelku, co si hrála na Začít spolu, ale moc jí to nešlo - neučila ani klasicky, takže z toho vznikl paskvil.
A to co píšeš o zápisu, to mě tedy šokuje (ale na téhle škole se nedivím ničemu) :mrgreen:
Shodou okolností mi jde teď nejmladší dítě do 1.třídy, takže jsem letos absolvovala také zápis - zkoušeli barvy, tvary, levá- pravá, nahoře-dole…, výslovnost, namalovat postavu, rozdíly na obrázcích, krátký popis něčeho, básničku a orientačně jestli zná nějaká čísla a písmena, ale aby četla… 8o :roll:

ty jo díky moc a já jsem si myslela jaká je to super škola když se tam každý tak hrne :nevim: filosofskou se podívám ale už tam určitě byl zápis ale máme to daleko :(((syn byl jeste na zápisu v rakovského a taky prý že dobré ale mě se ta škola moc nelíbí :(tedka blízko k rakovského docházíme do školky a máme to kus cesty i pěšky já pak ráno obíhám celé sídliště, ale nejak to vymyslet musím než dat synovi odklad a pak ho dát do angelky to byla totiž super škola když jsem tam chodila já, ale to už je let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
9.2.15 14:20
@michaela.mm píše:
ty jo díky moc a já jsem si myslela jaká je to super škola když se tam každý tak hrne :nevim: filosofskou se podívám ale už tam určitě byl zápis ale máme to daleko :(((syn byl jeste na zápisu v rakovského a taky prý že dobré ale mě se ta škola moc nelíbí :(tedka blízko ní ráno docházíme do školy a máme to kus cesty i pěšky já pak ráno obíhám celé sídliště ale nejak to vymyslet musím než dat synovi odklad a pak ho dát do angelky to byla totiž super škola když jsem tam chodila já, ale to už je let právě

Mám v ZŠAngel potomka ( klasická třída ), zápis takto náročný určitě nebyl, se školou jsme spokojeni moc, vyhovuje nám to tam, chtěli jsme speciálně do této školy. Ale nemůžeme srovnávat, máme teprve první dítě ve škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.15 14:27
@dalimil píše:
Mám v ZŠAngel potomka ( klasická třída ), zápis takto náročný určitě nebyl, se školou jsme spokojeni moc, vyhovuje nám to tam, chtěli jsme speciálně do této školy. Ale nemůžeme srovnávat, máme teprve první dítě ve škole…

Problém je že já jsem se synem nebyla ani uvnitř na zápisu vzali si ho sami a mě pak řekli jaké mé nedostatky a to bylo právě toto (vyjmenovat všecky písmenka po sobě ve slově )ale to slovo nebylo napsané…no dle mě tam je prostě nával a oni to říkají (doporučení odkladu)možná téměř každému jinak si nedovedu vysvětlit to že jinde to dal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
9.2.15 15:20
@michaela.mm píše:
Problém je že já jsem se synem nebyla ani uvnitř na zápisu vzali si ho sami a mě pak řekli jaké mé nedostatky a to bylo právě toto (vyjmenovat všecky písmenka po sobě ve slově )ale to slovo nebylo napsané…no dle mě tam je prostě nával a oni to říkají (doporučení odkladu)možná téměř každému jinak si nedovedu vysvětlit to že jinde to dal :nevim:

ano, to je možné. Taky jsme tam měli předloni odklad, ale byli jsme za to celkem rádi ( také nám nepřišel uplně zralý, rok navíc mu v dobré předškolce jenom pomohl ), loni už ho vzali. A že je tam nával, to je jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.15 13:33
@dalimil píše:
ano, to je možné. Taky jsme tam měli předloni odklad, ale byli jsme za to celkem rádi ( také nám nepřišel uplně zralý, rok navíc mu v dobré předškolce jenom pomohl ), loni už ho vzali. A že je tam nával, to je jasné…

nás vzali i tedka protože mě volali ale já ten odklad zvažuji kam spěchat s klukem co je ještě i často marod nikam si říkám ve škole pak bude x let a zvlášt když ted jsou odklady bohužel v modě…píšu bohužel protože za mě to nebylo ve třídě to bylo vyrovnané věkově dnes co mi říkali že by byla polovina třídy odkladových dětí a že zrovna ten můj syn by mohl mít mezi nimi problém…jinak si nemyslím že to bude špatná škola ale až za rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.15 13:36
@michaela.mm píše:
nás vzali i tedka protože mě volali ale já ten odklad zvažuji kam spěchat s klukem co je ještě i často marod nikam si říkám ve škole pak bude x let a zvlášt když ted jsou odklady bohužel v modě…píšu bohužel protože za mě to nebylo ve třídě to bylo vyrovnané věkově dnes co mi říkali že by byla polovina třídy odkladových dětí a že zrovna ten můj syn by mohl mít mezi nimi problém…jinak si nemyslím že to bude špatná škola ale až za rok :)

ted tedy bych se ještě zeptala pokud mohu kde byla ta dobrá předškolka prosím já v té co chodí moc spokojená nejsem ale věřím že tam udělají konečně třídu předškoláků a změní se to k lepšímu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
11.3.15 14:35
@michaela.mm píše:
ted tedy bych se ještě zeptala pokud mohu kde byla ta dobrá předškolka prosím já v té co chodí moc spokojená nejsem ale věřím že tam udělají konečně třídu předškoláků a změní se to k lepšímu

pro nás byla dobrá předškolka MŠAngel, děti chodí do první třídy na náslechy, obědy mají ve stejné jídelně jako školáci, používají program „začít spolu“ a tak dále… víc jak 60% dětí odcházelo do první třídy v Angelce, takže měl tam už kamarády

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.7.15 17:29

Dobrý den/ahoj, mohu se zeptat, jaké jsou zkušenosti s Filozofskou a anglickým jazykem? Váháme mezi bilinkvní třídou na ANgelce a právě Fiolozofskou, ale doneslo se nám, že ty děti, které již anglický jazyk měli před nástupem do Filozofské se pak na hodinách nudí, protože jim to nic nového nedává…Děkuji moc za názor H :potlesk: EDVIKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
31.8.15 13:38

Ahoj, píšu názor pozdě a nejspíše jsi se už nějak rozhodla, ale může to být užitečné pro další: syn v minulém školním roce absolvoval 1. třídu na ZŠ Angel, třídní učitelka výborná, s dětma to umí a naučí, nebyl jediný problém, resp. když se něco objevilo, paní učitelka zkušeně vyřešila. Syn si školu oblíbil, chodí tam rád. U zápisu po něm rozhodně čtení nechtěli. Je lednový, odklad nedostal. Podle mně jsou schopni u zápisu odhalit pouze hrubé problémy, spíše bych se spolehla na PPP (s dcerou jsem byla v PPP ted v kvetnu, psycholožka přesne vystihla co já jsem tak nějak ohledem dcery cítila). Co se týče věku dětí v první třídě, určitě jsou tam i starší něž můj syn - třeba odkladové letní něbo podzimní děti, ale taky mladší - spolužák je dubnový, vím o jedné červencové spolužačce bez odkladu.
Snad jsi se tedy dobře rozhodla a přeji úspěšný školní rok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
16.10.15 19:38

Taky připíšu zkušenost se ZŠ ANGEL, tedy teď už ne pro zakladatelku, ale třeba pro další. Jedno dítě mám ve 2.třídě a druhé tam budu dávat teď k zápisu. Hodně jsem školy řešila, nakonec vybrala Angelku a zatím jsem max. spokojená. ROZHODNĚ není podmínkou čtení, ani znalost písmen atp. Asi jsi měla buď smůlu u zápisu nebo prostě jen učitelka zkoušela děti z řady věcí, netuším. V synově třídě spousta dětí číst neuměla, vč. mého syna. Učitelka výborná, syn si chválí i angličtinářky a teď ve druhé mají nějaké semináře s jinými pedagogy a i ti se zdají ok. Rozjezd v 1.třídě naopak mnohem pozvolnější, než v ostatních školách, kdy už druhý týden sedí 4hodiny klasicky na zadku. Tady se začíná 1.týden se 2hodinama, pak se postupně přidává, navíc nemají klasické „teď budeš 45min sedět tady v lavici na zadku“ ale pozvolna se sedí v lavicích na střídačku s povídáním na koberci před tabulí, pro živější děti naprosto ideální. Za mě: doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí