Profesionální odvšivení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
704
8.2.15 07:36

Profesionální odvšivení

Ahoj holky, moje dcera 5 let a já )žijeme spolu jen my dvě) máme od září už po třetí vši. Když jí stahnu na 14 dní ze školky a pak jí tam vrátím samozřejmě už bez vší, tak do 3 dnů je má znovu. Máme obě dvě husté vlasy do půl zad, takže si dovedete představit to martirium. Jde mi o to, někde jsem slyšela, že Vás někde i profesionálně odvšiví Nevíte někdo z Vás kde a za kolik?

Máte některá zkušenost s tím, jak zabránit, aby se ty mrchy pořád vracely, díky a hezkou neděli. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6078
8.2.15 07:45

A ve školce ty vši jsou? Prý pomáhá tee trea olejicek kapnout za uši. Jinak je potřeba pořádně všechno vycesat, mně pomohlo si udělat zabal z oleje pres noc, ráno vycesat a umýt. Hnidy se udusily a šly perfektně dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
8.2.15 07:48

@Fassatka neustále urgovat pančelku ve školce aby to hlásila ostatním. jakmile je tam jedno děcko pořád zavšivené, budou to tahat ostatní… nic si z toho nedělej, ještě tě čeká škola… tam je to to samé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.15 07:48

Neuraž se pokud je ti to jasné, ale už jsem se setkala s osobou která to nevěděla - vypereš pak po odvšivení všechno ložní prádlo apod. na 60?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.2.15 07:50

@Fassatka to byste museli odvšivit celou školku. Vždycky se v kolektivu najde jedna rodina, která se na odvšivení vykašle a šíří se to dál a dál. Spíš než profesionální odvšivení (to jsou podle mě vyhozené peníze, když se vrátí do zavšiveného kolektivu) bych to viděla na prevenci, aby si je pořád nenosila. Zkuste kapat do vlasů tee tree oil, to ty mrchy nemají rády. Kolegyně si je s dcerou na střídačku tahaly vlastně od září pořád, odvšivovali se neustále všichni včetně babiček. Pak si začaly kapat a dobrý.

• Citovat
  • Upravit
704
8.2.15 07:52

Jasně, že se neurazím :D prádlo do konce, které jde i na devadesát. Pozvala jsem si dokonce pána, který mě vyčistil všechna čalounění koberce. Peru ob den čepice, o hřebenech už aNI NEMLUVÍM, TY JSOU VE VODĚ POŘÁD :D jSEM Z TOHO DOCELA ŠÍLENÁ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.2.15 08:08

Mě stačilo použít na dceru šampon pro psy, maximálně po týdnu nebo co zopakovat, vši nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
8.2.15 08:32

Do školky šplíchám dceři vlasy speciálním preventivnim sprejem, aby na ni vši nešly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.15 09:16

Co Hedrin protect&go? Ma to byt prevence - zatim pouzivame jenom tyden, ale mame stejny problem jako vy, dcera breberky dotahla uz 3×. Normalne pouziju zabal - alpa+olej -na min. 2 hod, oplachnem a vycesavame!!! Kapalii sme tea tree oil, ale i tak sem nasla vesku - sice mrtvou, ale zabal sme udelali! Na Hedrin jsem cetla nejake recenze na anglickych strankach - tak doufam, ze to zabere! Jinak jsem v koncich!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
8.2.15 09:36

Opět už poněkolikáté zde doporučuji hřeben Nitty Gritty: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

Po nedělním mytí vlasů preventivně vyčesávám, vši měla dcera jednou a když jsem nechala v lékárně hříšný peníze za chemii, stejně to nepomohlo. Začala jsem vyčesávat a vyčesávala jsem dva dny, pak už žádné vši ani hnidy ve vláskách neměla :mavam: Takže za nás: manuálně vyčesat, vyprat čepice a ložní prádlo a čau. Jednoduché, funguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.15 09:48

Mi používáme jako prevenci, tee tree olejíček, každé ráno za ouška a na vršek hlavy a pak maličko potřu uvnitř čepici, ve školce je mají ob 14 dní a mi jsme je ještě neměli ani jednou, ťuk ťuk, musím zaťukat, a to má kluk husté vlasy a delší nežli ostatní kluci. Ještě je dobré zjistit, zda ve školce má každý své povlečení - t. j. aby každý spal každý den vždy ve stejném povleční. U kamarádky ve školce to střídají a mají vši tak 2× do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.2.15 09:54

Dcera starší, když donesla ze školy 2× vši (kdysi), tak jsem vyčesávala i týden!!! Každý den umyla Cappisanem 2×, dala balzám na vlasy a vyčesávala. Nejřív bylo tak 30 vší, každodenním vyčesávání méně a méně, až nebyla žádná(z hnid se mají tendence líhnout další), tak bylo po problému. U Cappisanu byl i nějaký balzám, po kterém by neměli vši na ni lézt, ale je to spíš reklama, než pravidlo.
Nikdy jsem jí hnidy nevytahovala, má tak husté vlasy, že bych u toho chytla nerva. Vše se pak pralo, nějaké čepice jsem i vyhodila.. Jo a zábal s alkoholem jsem taky dělala, nějaký Apicol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.2.15 09:56
@jednapovídalka píše:
Mi používáme jako prevenci, tee tree olejíček, každé ráno za ouška a na vršek hlavy a pak maličko potřu uvnitř čepici, ve školce je mají ob 14 dní a mi jsme je ještě neměli ani jednou, ťuk ťuk, musím zaťukat, a to má kluk husté vlasy a delší nežli ostatní kluci. Ještě je dobré zjistit, zda ve školce má každý své povlečení - t. j. aby každý spal každý den vždy ve stejném povleční. U kamarádky ve školce to střídají a mají vši tak 2× do roka.

Kde se tea tree dá koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
8.2.15 10:13

A nezapomenout na plyšáky. bud vyprat nebo uzavrít do igeltu a dát na 24 hodin do mrazničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.15 11:15

@pannda dá se koupit v lékárně, taková malinkatá lahvička s kuličkou na roztírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí