Rozčilování při prohře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.2.15 17:34

Rozčilování při prohře

Holky prosím o radu. Syn (4 roky) neunese prohru. Třeba hrajeme Člověče, nezlob se (já, manžel a syn). Syn prohraje a začne brečet, úplně jak kdyby dostal nějaký záchvat. Ještě se k tomu začne jakoby dávit, brečí a řve, že je mu špatně. A takhle je to při všem. Třeba s manželem hraje fotbal, manžel mu dá více branek a záchvat je tady. Snažíme se mu vysvětlovat, ale marně. Vůbec nevím co s tím. Jinak je to zlatíčko, je hrozně šikovný a hodný, ale tohle je fakt hrůza…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
6.2.15 17:39

Tohle prostě k určitému věku patří. myslím že prohrávat se občas učíme všichni po celý život.
nedělala bych z toho žádné halo.je proste více emotivní, musí se naučit s tím pracovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21505
6.2.15 17:39

Syn to dela taky. Vyrostou z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.15 17:40

Můj taťka taky neumí prohrávat a to je o 53let starší než tvůj syn. Teda akorát nebrečí, ale nadává a je vzteklý

• Citovat
  • Upravit
9166
6.2.15 17:41

http://www.rodina.cz/clanek6505.htm
http://www.jarodic.cz/…rohravat.php
http://www.naseinfo.cz/…te-prohravat

Najdeš toho spoustu, ale jinak je to v dítěti, nezvládá emoce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
6.2.15 17:42

Můj chlap to dělá doteď :mrgreen: Ne, že by brečel a měl hysterák, ale radši by si prst v zadeli zalomil, než by v něčem prohrál :mrgreen: A když prohraje, tak je nafouklej a hraje, dokud nevyhraje :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
6.2.15 17:44

Zakladatelko, to je normální v tomhle věku, vždyť to dělají i starší děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
6.2.15 17:48

U nás se takto chovají snad všichni chlapi… :roll: Nehledě na věk, akorát bez toho pláče… :zed:
Těžce to nesou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
6.2.15 17:48

Syn to dělal taky. Podváděl, vymýšlel nová pravidla, která se mu zrovna hodila, vztekal se, urážel se… časem se to zlepší, teď už to nedělá, dokonce při hře s mladšími je nechává schválně vyhrávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
6.2.15 17:54

Takovou jsem měla spolužačku na střední… když se konal nějakej školní zápas a my zrovna prohrávali, tak ona doslova rudla vzteky a řvala na nás jak smyslů zbavená… raději jsme moc neprohrávali :mrgreen: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.2.15 17:55
@Anonymní píše:
Holky prosím o radu. Syn (4 roky) neunese prohru. Třeba hrajeme Člověče, nezlob se (já, manžel a syn). Syn prohraje a začne brečet, úplně jak kdyby dostal nějaký záchvat. Ještě se k tomu začne jakoby dávit, brečí a řve, že je mu špatně. A takhle je to při všem. Třeba s manželem hraje fotbal, manžel mu dá více branek a záchvat je tady. Snažíme se mu vysvětlovat, ale marně. Vůbec nevím co s tím. Jinak je to zlatíčko, je hrozně šikovný a hodný, ale tohle je fakt hrůza…

je to normální, vydrž, musí se to naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.15 18:04

Já vím, že je to v tomhle věku normální. Ale kdybyste viděli, jak se začne najednou jakoby dávit a řve, že je mu špatně. Mám vždycky strach, že se mu snad něco stane…

• Citovat
  • Upravit
5854
6.2.15 18:22

Sestra nám to dělala taky. To brečeni bych ještě přežila, ale ona byla i vzteklá a hru ze vzteku rozházela po pokoji a odešla se slovy: „a to si uklidíte!“ No to jsem si nenechala líbit a jednu ji natáhla. Byla jsem o rok starší, tak jsem si to mohla dovolit. No po pár pokusech to vzdala a sklidnila se. Tím nechci říct, aby jste ho bili. To určitě ne. Chce to vysvětlovat, upozornit už dopředu že se nesmí zlobit když prohraje, že v každé hře musí někdo prohrát aby jiný zase vyhrál. A trpělivost. To přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
7.2.15 23:20

Můj čtyřletý to dělá taky, prostě, když vyhraje je to v pořádku, jak prohraje, začne brečet a vztekat se. Hru pak ukončujeme. Snažím se vysvětlovat, ukazovat, že když prohraji já, tak mi to nevadí, ale přesto to emotivně prožívá. Je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí