Podezření na ADHD, jak postupovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
791
6.2.15 18:06

Podezření na ADHD, jak postupovat?

Ahoj, mam podezření už delší dobu, že dcera trpí ADHD.Pred rokem jsem byla u psycholožky ale v podstatě mi nic nerekla.Rada bych s dcerou na vyšetření k psychyatrovi nebo nevim kdo diagnostikuje tuto poruchu. Ted jsem cetla knihu o teto poruše a z 90% chovani dcery sedi.Ted jdeme k zapisu do skoly a cetla jsem ze s nastupem do skoly začnou jeste vetsi problémy. Nevim jak ted postupovat zda je potreba doporuceni atd…Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19799
6.2.15 18:11
@lussinka píše:
Ahoj, mam podezření už delší dobu, že dcera trpí ADHD.Pred rokem jsem byla u psycholožky ale v podstatě mi nic nerekla.Rada bych s dcerou na vyšetření k psychyatrovi nebo nevim kdo diagnostikuje tuto poruchu. Ted jsem cetla knihu o teto poruše a z 90% chovani dcery sedi.Ted jdeme k zapisu do skoly a cetla jsem ze s nastupem do skoly začnou jeste vetsi problémy. Nevim jak ted postupovat zda je potreba doporuceni atd…Poradíte?

Synovi to diagnostikovali v psychologicko-pedagogické poradně, měl odklad a má léky na soustředění, nevím jak by jinak zvládl školu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
6.2.15 18:12

@lussinka Ahoj, bylo by lepší jít do pedagogicko-psychologické poradny na vyšetření. Pokud by dcera měla ADHD, mohla by mít ve škole problémy se soustředěním a později i učením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
6.2.15 18:16

A do te poradny se muzu nejak objednat? Nebo tam musi byt doporuceni od detske? Nebo mam pockat az ted pujdeme k zapisu, ze nam tam neco reknou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
6.2.15 18:18

Chapu ze by mohla mit problemy ve skole, ale dcera je rozena v unoru a kdyvy tedy mela odklad sla by do skoly az na 7, 5 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
6.2.15 18:21

Jinak je ale sikovna, velice brzo mluvila, umi pocitat i spoustu písmenek. Všechno ji zajima a do skoly se tesi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.2.15 18:25
@lussinka píše:
A do te poradny se muzu nejak objednat? Nebo tam musi byt doporuceni od detske? Nebo mam pockat az ted pujdeme k zapisu, ze nam tam neco reknou?

K zápisu jdete příští týden, takže počkej a konzultuj vše tam. Řeknou ti, jak postupovat ohledně PPP i nástupu do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
6.2.15 18:29

@lussinka Vše co tu píšou je dobře :) PPP sice řekne, že je tam ADHD pro školu sepíší individuální plán na výuku a umožní dítěti určité úlevy. Také si zajdi k obvodnímu lékaři ať ti napíše žadanku ke specialni psycholožce, která se těmito poruchami zabývá a napíše ti léky. Syn má ADHD tak vím jaké to je i co se týká školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
@lussinka píše:

nečetla jsem diskuzi, možná se budu opakovat. Do do ped. psych. poradny se může objednat bez doporučení lékaře. zavoláš tam řekneš, že máš podezření a oni tě objednají. trvá to 1-3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990

@lussinka Zkus si vyhledat na google ppp ve vašem okolí a zeptej se, s tím zkušenosti nemám. A jak dlouho se dcera dovede soustředit? Já znám tolik chytrých dětí, které ale pošle učitelka sbalit aktovku - oni k ní dojdou, vezmou do ruku pouzdro a položí ho zpět a jdou pryč - toto jim opakuješ desetkrát a oni nic. Tyto děti se hůře soustředí na učení, učitelé se jim nemohou naplno věnovat…Ve školce neříkali, že doporučují vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
6.2.15 18:33

Ppp odesílá k dětskému psychiatrovi, nikdo jiný léky na ADHD nemůže předepsat. Psycholog může jen vyslovit podezření, psychiatr udělá magnet.rez.a podle toho (na mozku jsou nalé změny v činnosti)potvrdí adhd. Pokud by se jednalo o velmi silné prjevy této poruchy pak předepisuje např. ritalin na zklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
6.2.15 18:41

@cikcak PPP se zaměřuje na poruchy učení mě řekli, že mi kluka vyšetří až ve 2 třídě. S ADHD musí k psychologovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
6.2.15 18:43
@lussinka píše:
Chapu ze by mohla mit problemy ve skole, ale dcera je rozena v unoru a kdyvy tedy mela odklad sla by do skoly az na 7, 5 letech

syn je květnový, nám doporučila PPP logopedka, ale můžeš se objednat i sama bez doporučení. K tomu zápisu, syna by do školy vzali, ale já si radši nechala poradit i v PPP, on tam pak chodil i na grafomotoriku a jiné kurzy. Letos vychází ze základky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
6.2.15 18:49

Ve skolce nerikali nic.Ja ji ale vse musim rikat asi 20krat aby to udelala. Dost casto me ani nevnima. Neco ji vysvetluju-co se me sama zepta, ale kolikrat ani nepocka az domluvim a hned mi skace do reci.Nebo ji po ctvte reknu at si jde vycistit zuby ale zacne mluvit o mecem jinem, reknu po pate a vystekne na me ze ji skacu do reci. Kdyz nekdy ma neco udelat a ona nechce tak si zacpava usi.Je hodne impulzivni a casto -minimalbe jednou denne se vzteka. Duvod je jakykoli treba ze chce ruzovy talirek a ma modry. Chce byt stredem pozornosti je neunavna u jidla casto odchazi…ale kdyz neco tvori tak i vydrzi.Ne teda hodiny ale treba 20min. Nekdy trvdi ze je unavena ale stejne skace a blbne. Rano kdyz se pripravuje do skolky tak to je vubec hruza nez se oblikne. Lezi na zemi na koberci v pokoji a ja ji opakuju po desaty at se zacne oblikat a bud jen kouka a ani se nehne nebo zacne mluvit o necem jinym. Do skolky chodi moc rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
6.2.15 18:49
@majinka81 píše:
@cikcak PPP se zaměřuje na poruchy učení mě řekli, že mi kluka vyšetří až ve 2 třídě. S ADHD musí k psychologovi

to je zajímavé, měla jsem praxi v ped. psych. poradně a měli tam normálně vedené adhd děti. ppp vysloví podezření,psychol.jsou přímo v ppp. dětský psychiatr je tím klíčovým, ke kterému dítě směřuje. psycholog léky napsat nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí