Krádež u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
131
11.2.15 10:05

Krádež u dítěte

Ahoj holky, nevím co už mám dělat, proto se obracím na Vás. Jak by jste se zachovaly, kdyby jste zjistili, že vaše šestileté dítě krade? Na první krádež jsme přišli cca před rokem. Byla to guma sebraná v obchodě. Od té doby se to často opakuje. V obchodech krádeže sladkostí, malých hraček ( už mám i strach s ním jít do obchodu, abychom nepípali ), ve školce dětem krade hračky a následně je zničí ( autíčka apod. ). Když jsme na návštěvě u babičky a dědy tak tam krade také, sice jen maličkosti ( např. CD, malé sošky, sladkosti atd). Naposledy ukradl dědovy 2 000,– a rozdával je ve školce dětem. Už jsme naprosto zoufalí. Snažili jsme se mu vše vysvětlit, domlouvali jsme mu, musel jít i třeba do obchodu prodavačce vrátit gumu ( před tím jsem se s ní byla domluvit ), dostal za to i na zadek, ale vůbec nic nepomáhá, at je to po dobrém či po zlém. On vám na to řekne, že se mu ti věci líbí, proto si je vezme. Když se mu to snažíme vysvětlit, tak je na něm vidět, že nás vůbec neposlouchá a myslí úplně na něco jiného. Co s tím? Máme strašný strach, že to bude pokračovat dál a to v září máme nastupovat do školy. Jsme naprosto zoufalí, hlavně z důvodu, že manželova bývalá žena ( mimo jiné strašné věci ) kradla a krade dál. Syna má v péči manžel a máme strašný strach aby z něho nevyrostlo něco podobného jako je jeho matka :,( Děkuji moc a omlouvám se za délku dotazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Keish-Keish
11.2.15 10:06

Určitě psycholog…

• Citovat
  • Upravit
4984
11.2.15 10:09

A dostava kapesne aby si mohl koulit co chce a naucil se ze penize nerostou na stromech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8231
11.2.15 10:09

Určitě bych se poradila s dětským psychologem, sama nevím, jak bych toto řešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
11.2.15 10:11

A nějaké tresty dostal??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
11.2.15 10:11

Rozhodně psycholog, mohlo by jít o počínající poruchu chování. Je nutné to řešit. Kdyby byla krádež jen jedna, tak budiž - ale toto je už často. V praxi jsem se setkala s dětmi, u nichž krádeže přerůstaly v závažnější problémy. Hlavně jednejte a nenechávejte to být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
11.2.15 10:12

Odbornou pomoc, jiné řešení asi není. Každé dítě má potřebu vyzkoušet zakázané a někdy se pokusí něco podobného udělat - např. náš syn v krámku sebral z protrženého a vysypaného pytlíčku pár gumiček na pletení, ale řekl mi to ještě před placením, takže jsme to vyřešili vrácením a vysvětlením, myslím, že už to neudělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
11.2.15 10:13

8o Psycholog, tam už měl být asi dávno :think: Tohle je na odborníka, je to nějaké divné, takhle malé dítě 8)
Do obchodu bych ho často nebrala a pokud jo, šel by za ruku a byl pod neustálým dohledem. Před odchodem od dědy i babičky prošacovat u dveří, mít ho tam pod kontrolou, nesměl by být nikde sám. Dokud s tím nepřestane, tak přísný režim :nevim:

A třeba se s ním dohodnout, že v obchodě mu někdy koupíte něco malinkého, co by si přál. Můžete to řešit i malým kapesným, které ale nedostane, pokud něco někomu sebere. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.15 10:15

Psycholog urychleně, už jste tam s ním měli být dávno. Jiná rada není. Promiňte mi anonym, brácha to dělala taky, postupně se to stupňovalo, nakonec jsme měli doma trzor a museli všechno zamykat do trezoru. Bylo to strašný s ním žít. Nakonec skončil v kriminále za přepadení benzínky. A to jsem zbytek rodiny vysokoškoláci se slušnou prací a spořádná rodina.
Jak byl starší, už nezabíralo nic, naprosto nic. Řešte to s odborníky, nechte si od nich poradit, sami to nezvládáte a jak bude chytřejší, bude to horší.

Anonym 2

• Citovat
  • Upravit
3241
11.2.15 10:17

A jsou s ním ještě nějaké jiné potíže? Nezvyklé chování? Ničení, stříhání, zapalování (i fascinace ohněm…) - cokoliv.

Je empatický?

Příspěvek upraven 11.02.15 v 10:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
11.2.15 10:19

Právě že on ty věci vždycky schová někde v pokojíčku a já na to přijdu když jdu např. neohlášeně uklízet do pokojíčku. Lže do očí, že neví kde se to tam vzalo, když třeba něco zničí, tak vám bude tvrdit přímo do očí, že to neudělal, začne třeba brečet nebo se vztekat, že to nebyl on, ale po nějaký době, když vidí, že víme že to udělal on, tak pak se teprve přizná. A lhaní je další věc, kterou se nám nedaří odbourat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
11.2.15 10:23

Je pravda, že cca před tím rokem ničil své sestře věci, vyryl díry do zdi, ve školce byl každý den na hambě. V posledním půlroce se uklidnil, věci skoro vůbec neničí ( kromě svých hraček, např. autíčku ulomí kolo atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.15 10:24
@bombonek009 píše:
Právě že on ty věci vždycky schová někde v pokojíčku a já na to přijdu když jdu např. neohlášeně uklízet do pokojíčku. Lže do očí, že neví kde se to tam vzalo, když třeba něco zničí, tak vám bude tvrdit přímo do očí, že to neudělal, začne třeba brečet nebo se vztekat, že to nebyl on, ale po nějaký době, když vidí, že víme že to udělal on, tak pak se teprve přizná. A lhaní je další věc, kterou se nám nedaří odbourat :(

psycholog, dobrý psycholog a to okamžitě, už včera bylo pozdě. Nic rozumnějšího ti tady nikdo z nás nedokáže poradit.
Anonym 2

• Citovat
  • Upravit
1907
11.2.15 10:29

Pridavam se ostatnim tady sami nic nezmuzete chce to odbornou pomoc. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
11.2.15 10:29

Může tohle jeho chování být i ovlivněno tím, že jeho matka v období těhotenství užívala drogy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí