Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak to si myslim muze zmirnit stinitka na okna ne? A ja bych chtela takovou sedacku co vypada jak zirafa ma i ouska no proste se mi moc libi ale asi budu muset vybrat jinou ne tak moc napadnou.
Máme Romera, necháváme jí v autě. Vajíčko jsem brali domů, tuhle velkou už ne.
@Seizdra píše:
No, já bych to v autě nenechala nejen kvůli případné krádeži, ale tak celkově, bůh ví, jak s tím mávají změny teplot. Každopádně pokud by mělo jít jen o případnou krádež, aspoň do kufru bych to radši dala…
No jako kdyz chodim kolem aut tak nekteri ty sedacky tam maji tak nevim no. A navic do toho kufru to asi nebude o moc lepsi pokud nas nekdo uvidi ze tam davame sedacku ta i tak ji muzou ukrast.
@A.slunicko a vyndaváte z auta každý den rádio, navigaci, kola, airbagy?- to jsou věci, které se kradou daleko více než autosedačky
@A.slunicko píše:
No jako kdyz chodim kolem aut tak nekteri ty sedacky tam maji tak nevim no. A navic do toho kufru to asi nebude o moc lepsi pokud nas nekdo uvidi ze tam davame sedacku ta i tak ji muzou ukrast.
NJ, tak někteří se taky můžou potom divit, až jim při nehodě plast přetaženj +60°C z léta praskne jak skořápka. Prostě já vajíčko 100% brát domů budu, i kdybych nevím co. Škody jsou pak daleko větší než jen za „blbou“ autosedačku
@Seizdra píše:
No, já bych to v autě nenechala nejen kvůli případné krádeži, ale tak celkově, bůh ví, jak s tím mávají změny teplot. Každopádně pokud by mělo jít jen o případnou krádež, aspoň do kufru bych to radši dala…
Je vidět, že ještě dítko, případně dvě nemáš
to pak velice rychle usoudíš, že sedačka 9-18 zůstává v autě…
Dvakrat nam vykradli auto (radio, gps) a sedačka zustala bez povšimnutí
@steeve píše:
@A.slunicko a vyndaváte z auta každý den rádio, navigaci, kola, airbagy?- to jsou věci, které se kradou daleko více než autosedačky
No kdyz jsme meli radio s takovou tou tatrankou tak to jsme vytahovali a brali domu, navigaci nemame. Samozrejme mas pravdu ze se to krade vic. A proto jsem ozivila diskuzi protoze me zajima kolika lidem tady se to stalo.
@Seizdra píše:
NJ, tak někteří se taky můžou potom divit, až jim při nehodě plast přetaženj +60°C z léta praskne jak skořápka. Prostě já vajíčko 100% brát domů budu, i kdybych nevím co. Škody jsou pak daleko větší než jen za „blbou“ autosedačku
Tak vajíčko si logicky bere domů většina lidí, protože se v něm odnáší to mimino… a divila by ses, ale výrobci sedaček s tím počítají a právě proto se má po 5 letech měnit.
@Seizdra píše:
Tak vajicko bereme taky domu, ja jsem myslela sedacku tu vetsi 9-18kg
@steeve píše:
radio a navigaci ano, kola a airbagy ne ![]()
Jediný, co jsme vytahovali z auta bylo vajíčko, ale to proto, źe jsme v tom nosili i mimino… O krádeži jsme se taky bavili ale teda pokaždé odpoutávat sedačku (nedávno ještě dvě), pak nést obě dvě sedačky v ruce domů, do toho řešit děti, nákup, kočár…
Ne, fakt radši risknu, že je někdo čamjzne… ![]()
Nám před 14ti dny raději ukradli celý auto
. Sedačka v něm bohužel byla
. Zajímavý je, že jsme měli cca měsíc rozbitý zamykání a aniž bychom to věděli, tak auto jsme nechávali před barákem i se sedačkou a nikdo si jí nevzal.
@j.a.n.i1 píše:
Je vidět, že ještě dítko, případně dvě nemášto pak velice rychle usoudíš, že sedačka 9-18 zůstává v autě…
Ale joo, mluvím o vejcu, iluze o braní sedačky na 9+kg domů si nedělám ![]()
@Seizdra píše:
tak kvůli tomuhle je daná ta životnost 5-6 let, po kterých se má sedačka měnit…
Jinak dvě sedačky, z toho jedna v autě plus mínus dva roky nonstop, bouračku zvládly… Bez nějakýho zjevnýho poškození… Delší dobu už neposoudím, protože teď kvůli tomu máme sedačky nový…