Králík často jí - je to normální?

31
15.2.24 21:47

Králík často jí

Dobrý den, můj králík často jí a opravdu hodně. Má seno pořad k dispozici, mrkev každý den jednu, sem tam jablko a pamlsky ale furt chodí a hledá co by sežral! 😀 😂 je to normální? Cely den jen hledá co sežere, nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4388
15.2.24 22:00

Dej mu i neco na hlodani, potrebuje brousit zuby

a ty pamlsky to je co? granule, ci nejaka smes?

Příspěvek upraven 15.02.24 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5992
15.2.24 22:04

Ty mu nedáváš krmení pro králíky? To se nedivím že žebrá. Králík mi taky pořád žral. Teď mám dvě morčata, a ty žerou jak prasata.Seno,každý den spráskají granule,4 mrkve, jablka, pamlsky, už se bojím kolem nich projít jak pořád visí na kleci a věčně kvičí. Kaźdý ráno mají klec úplně prázdnou a vyžranou :mrgreen: Nechápu jak dokážou za 2 dny sežrat balík sena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
15.2.24 22:17
@maminaAJ píše:
Dej mu i neco na hlodani, potrebuje brousit zuby

a ty pamlsky to je co? granule, ci nejaka smes?

Příspěvek upraven 15.02.24 v 22:08

Nebrousi si to tím senem? Teď jsme řešili přerostlé zuby a tohle jsem se dočetla, že nejvíce se to brousí nutností zvejkat to seno. V podstatě ty granule ty zuby kazí, protože je zvejka krátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.2.24 22:25
@Majky 123 píše:
Dobrý den, můj králík často jí a opravdu hodně. Má seno pořad k dispozici, mrkev každý den jednu, sem tam jablko a pamlsky ale furt chodí a hledá co by sežral! 😀 😂 je to normální? Cely den jen hledá co sežere, nic jiného.

Asi má hlad :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
15.2.24 22:33
@Temnástranasíly píše:
Nebrousi si to tím senem? Teď jsme řešili přerostlé zuby a tohle jsem se dočetla, že nejvíce se to brousí nutností zvejkat to seno. V podstatě ty granule ty zuby kazí, protože je zvejka krátce.

seno je vyborny na zadni (stolicky), na predni hlodaky to nemusi stacit, na to jsou dobry vetvicky…
ja ty svy kulaty prskajici potvore radsi obcas dodala haluzku, pote co se mi pustila do draceny a dvakrat prekousala kabel k lednicce (coz ji pekne koplo 8o), mozna to pomohlo i na nudu? nebo fakt potrebovala neco duraznejsiho na hlodani? ale pomohlo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
15.2.24 23:19
@maminaAJ píše:
seno je vyborny na zadni (stolicky), na predni hlodaky to nemusi stacit, na to jsou dobry vetvicky…
ja ty svy kulaty prskajici potvore radsi obcas dodala haluzku, pote co se mi pustila do draceny a dvakrat prekousala kabel k lednicce (coz ji pekne koplo 8o), mozna to pomohlo i na nudu? nebo fakt potrebovala neco duraznejsiho na hlodani? ale pomohlo to

On není náš domácí, jen jsem vozila k veterináři a nakonec se přední musely vytrhnout, zbroušení nepomohlo.
Do tlamičky si to teď zvedá jazykem a žere pořád dost :mrgreen:
Tohle je teda vymazlenec z chovky a nemá tendence jít po něčem jiném, než co je pro něj určeno.

A taky žere pořád, ono to seno není zrovna kalorické, takže nikdo neřeší, že pořád něco žvejká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.2.24 05:43

@maminaAJ granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.2.24 05:45

@mamule42 krmeni pro Králíky v granulich speciálních dostává, lžíci ráno a večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
16.2.24 11:30

A nechava nejaky zbytky? trebas te mrkve? jako jestli ma seno neomezene, mrkev a 2× denne porci granuli, tak by to teoreticky mohlo stacit… ale oni fakt jsou jak kyseliny, clovek je musi hlidat aby neztloustli
kdyz das dva dny dvojnasobnou porci, sni to vsechno nebo uz mu zbyde? jen jestli sni porad vsechno nebo ma i nejaky strop? pokud u nej najdes pri zvyseni strop, tak mozna ma opravdu jeste trochu hlad… pokud zaklopku nema a sezere opravdu vsechno i kdyby mel doslova prasknout tak to jidlem nevyresis, to chce asi nejakou kousaci zabavu typu vetvicky, bavi ho to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný