Krátké menstruační cykly, je to v pořádku?

Anonymní
13.7.25 18:47

Krátké menstruační cykly

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, je tu někdo, kdo má krátké menstruační cykly (24 dní) a podařilo se mu otěhotnět?
Rok se snažíme o miminko, poslali mě do centra Pronatal, jelikož jsem měla cysty. Výsledky máme oba dva v pořádku, ale pořád se to nedaří. Mám kratší cykly a většinou i týden před menstruací špiním. Cykly mám krátké, ale pravidelné.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3725
13.7.25 20:27

Týden před ms spinis, nemůžeš rok otěhotnět a nikdo ti nenasadil progesteron? Protože za špiněním před ms a právě i tim neotehotenim je právě nízká hladina progesteronu. S malo progesteronem prostě neotěhotnis. A přitom se to da řešit.. :zed: Ani na gynde ani v caru ti nenabidli Amelgen, Utrogestan nebo něco takového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.25 20:32

@suzka1 ne, nikde nikdo.

• Citovat
  • Upravit
69025
13.7.25 21:08

Krátké cykly nejsou samy o sobě problém, mívala jsem 21-23 a žádnému z doktorů to nepřišlo blbě, pokud byly ovulační s dostatečně dlouhou luteální fází. Ale (!!!) týdenní špinění fakt blbě je. Víš, zda a kdy ovuluješ? Nabírali ti v druhé fázi cyklu progesteron? Zkoušelas ho po ovulaci doplňovat? O tom špinění jsi je informovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
13.7.25 21:39

To spineni je horsi nez ten kratkej cyklus. Pokud bys nespinila, tak bych rekla, ze to muze byt ok, jen se proste nezadarilo. Ale spineni ve tvem pripade spis pricitam spatne hladine progesteronu.
Ja mam cykly kolem 30 dni, ovulace 14 dni pred menstruaci, nicmene problemy se spinenim mam taky. Ted te nechci vystrasit, ale ja jsem to nizsi procento, ktere ma hormony ok, ale mam adenomyozu.
Je potreba zjistit, kdy mas ovulaci. Od toho se odpichni. Nejlepsi je podle ultrazvuku, ale sama si to muzes zjistit merenim bazalni teploty. A pak se prej dal :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.25 07:48

@ugluk informovala, ale mela jsem driv spineni max. 2-3 dny, ted se mi to zvedlo za posledni dva mesice na tyden. Jak doplnit progesteron?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.25 07:52

@ugluk progesteron si myslim, ze mi nenabirali, nabirali mi jen hormonalni profil v 2. fazi cyklu. A ovulaci mam hned 8.-9. den cyklu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.25 07:59

Omlouvam se v 1. fazi cyklu mi nabirali krev

• Citovat
  • Upravit
3725
14.7.25 08:48

Domluv se na gynde nebo v caru, to je jedno, že bys pravidelně chodila na folikumetrii. Vis kdy mas ovulaci? Poznas ji? Domluv se, že chceš třeba 2-3 cykly potvrdit, že opravdu ovulujes a řekni si o amelgen nebo utrogestan, prostě nějaký progesteron a zkousejte to a ty sleduj, jestli před ms stále spinis. Kolik ti je? Bez progesteronu bych nešla do ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69025
14.7.25 09:18
@Anonymní píše: Více

Progesteron je součástí toho hormonálního profilu ve druhé polovině cyklu. Doplňovat se případně dá snadno léky. Určitě jim o tom týdenním špinění řekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.25 10:21

@suzka1 podstoupila jsem zatím první IUI, k tomu jsem dostala vaginalni cipky ktere mely v sobe progesteron.
Jinak nic, je mi 31 let

• Citovat
  • Upravit
2290
14.7.25 10:21
@Anonymní píše: Více

Krátké cykly a cysty a špinění by mohly znamenat nízký progesteron, obzvláště je-li kratší luteální fáze. Pokud nemáte jiné problémy, a neberete AD, můžete zkusit 1-2 cykly 2× denně šálek čaje z kontryhelu a od ovulace po MS drmek, třeba tobolky, dvě denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.25 10:36

@suzka1 jinak na folikumetrii, chodim pravidelne, postoupila jsem i pruchodnost vejcovodu. Jinak ovulaci na sobe nepoznam. Ale podle ultrazvuku ji mam a prave hned 7-9 den cyklu.
Uz jsem volala, na kontrolu jdu zase hned 7-9 den cyklu a mam se pripomenout, ze spinim:), tak uvidim. Moc dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.25 10:37

@LadaSva kontryhelovy caj piju pravidelne uz snad 7 let, drmek zkusim, moc dekuji :)

• Citovat
  • Upravit
3725
14.7.25 11:52

Kromě drmku doporučuju ještě brat probiotika. Zdrava střeva se staraji také o hormonální rovnováhu, vyplavuji přebytečný estrogen z těla, tudíž snizujici se estrogen znamená zvysujici se progesteron, což je v tvém případě žádoucí. Nemusíš brát denně, ale třeba za 2-3 dny 1 prasek, me to fungovalo. Ale stejně se na kontrole zeptej na ten utrogestan nebo amelgen, když se snažíte počít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí