Krátkodobý dluh kamarádky

8
3.5.18 20:51

krátkodobý dluh kamarádky

Ahoj, promiňte, že zakládám novou diskuzi. Chci pomoct kamarádce, která je v situaci, kdy na začátku tohoto měsíce nastoupila do práce a nemá na zaplacení vody, elektřiny, atd.. (4000) nájem nemusí platit byt má svůj. Jak jí mám pomoct? Peníze už jsem jí nějaký pujčil, ale jako student moc nemám.

Řekněme, že jí nikdo známí pujčit nemuže… Poradíte co v takové situaci dělat. Zkrátka kde vzít pár tisíc na měsíc nebo dva, než se finančně zmátoří (prostě do první výplaty).

Jako ona tvrdí, že pujčku nechce, ale jiný řešení já nevidím. Nemáte zkušenosti s nějakou dobrou malou pujčkou… kdy to není vyloženě podvod (jasný dražší to trochu bude). Nebo máte lepší návrh?

Ta práce jí bude stačit na pokrytí výdajů, ale teď se dostala vyjměčně do špatné situace. Promiňte, propadám asi zoufalství víc než ona a asi to bude znát i na tom jak píši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
123588
3.5.18 20:54

A co její rodiče? Ti by ji nepůjčili? Úspory žádné nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.5.18 20:58

No řekněme, že rodiče nemá a úspory bohužel taky ne.. kdyby ano vůbec bych vás tu s tím neotravoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
3.5.18 21:02

Zajít do své banky. Pokud má pohyb na svém účtě, nemá záznam v registru, za mě snad jediná rozumná možnost půjčky, třebas formou přečerpání účtu. @nomy

Příspěvek upraven 03.05.18 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123588
@nomy píše:
No řekněme, že rodiče nemá a úspory bohužel taky ne.. kdyby ano vůbec bych vás tu s tím neotravoval.
Řekněme, nebo nemá? Kdo ji vychovával? Prarodiče?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243

Působí to, že chceš poslat peníze, promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
3.5.18 21:03

@nomy nějakou brigádu na víkend nebo prostě volno (pokud dělá na směny), kde platí na ruku? U nás ve městě je třeba pizzerka, kde to tak dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.5.18 21:10

No nemá rodiče… no a z příbuzných taky nikoho moc… Veřte mi že to lehký neměla když jí někdo musel vychovat a teď nikoho nemá…

Nebojte penize poslat nechci, nejde o mě.

Magdeleena: mohla by jsi mi trochu líp popsat jak to funguje? prosím.

No otravuju vás tu, protože když mi poví jak by to vyřešila hned tak… Když já se nedokážu postarat o sebe natož pomoct někomu jinýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
3.5.18 21:14

Zajít do své banky, kde má vedený účet (na který jí chodí/odchází finance) a nechat si poradit tam.
Plus základ je nemít problém v registru.

@nomy
@nomy píše:
No nemá rodiče… no a z příbuzných taky nikoho moc… Veřte mi že to lehký neměla když jí někdo musel vychovat a teď nikoho nemá…

Nebojte penize poslat nechci, nejde o mě.

Magdeleena: mohla by jsi mi trochu líp popsat jak to funguje? prosím.

No otravuju vás tu, protože když mi poví jak by to vyřešila hned tak… Když já se nedokážu postarat o sebe natož pomoct někomu jinýmu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
3.5.18 21:14

Moje známá to řešila tak, že na Bazoru různého druhu, nabízela prostě domácí věci. Např. oblečení, boty, mixer, cokoliv, co se dalo zpeněžit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
3.5.18 21:23

Má možnost zařídit si k bankovnímu účtu kontokorent? To je tzv. minus na účtu - např 10000,–/mesic. Většinou to bývá za velmi drobný poplatek, podmínka splacení je do nejake doby - ale pokud ji tam jednou měsíčně přistane vic peněz nez bude dluzit, je to ok…

• Citovat
  • Upravit
8
3.5.18 21:24

Magdaleeena: tak už prý zkoušela, ale moc děkuju za radu.

Janasas: no to by možná šlo, jen jí k tomu musím přesvědčit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16398
3.5.18 21:25

@nomy Darovat plazmu - když jí nikdo z přátel nemůže půjčit peníze, tak stačí když půjde ona a ty + seženete dalších 5 lidí darovat plazmu a má to doma (a ještě se dozvíte, že jste zdraví).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.5.18 21:33

Jak se řiká, že když nejde o život nebo o zdraví, tak nejde o nic. Kdyby ten život byl tak jednoduchý.

zrcadlo: asi to píšeš spíš ze srandy, ale kdyby to pomohlo tak bych klidně daroval plazmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
3.5.18 21:35

A? @nomy

@nomy píše:
Magdaleeena: tak už prý zkoušela, ale moc děkuju za radu.Janasas: no to by možná šlo, jen jí k tomu musím přesvědčit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel