Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mate nekdo zkusenost s kratsi stehenni kosti plodu? Do 27.tydne bylo vse v poradku, vsechny genet. testy a utz. Ale ve 31.tydnu byla delka FL pouze 54mm, nyni v ukoncenem 33.tydnu 58mm. Hlavicka i brisko odpovida danemu tydnu, jen dlouhe kosti jsou na spodni hranici. Ale vsechny soumerne. Mate s tim nekdo zkusenost? A jak to dopadlo? Ani jednou teda nebyly pod normou, ale doktori me strasi..
My zase měli delší..a mám nádherného souměrného
klučinu..pokud jste na hraně ale pořád v normě buď v klidu..vše je určitě o. k. ![]()
Nepamatuji si přesné údaje, ale si pamatuji, že kolem 30. tt se mě doktor zeptal, zda otec dítěte nění hodně malý, nebyl. Synovi naměřil u stehenních kostí malé hodnoty. Kolem 35. tt se to dorovnalo. Narodil se s úplně normálními a nyní ve 4 letech má vzrůst průměrný, spíš mírně naprůměrný, nohy stále souměrné s tělem, ale pravda chůdy to nejsou. ![]()
No ja jsem mala, takze nekdo me strasi poruchou rustu a nekdo rika, ze je to po me… Ale honi me po kontrolach a celkem me to desi..
Já bych se neděsila, pokud jste v normě tak je to Ok, někdo musí být ten menší od toho je ta norma od - do. My jsme taky měli nějaké problémy s růstem, ale doktor vždycky říkal, že uvidíme příště a když mimčo rostlo, tak to bylo v pořádku, kdyby vůbec neporostla ta kost, tak by byl problém. Zatím buď v klidu, oni si tě ohlídají, pravděpodobně to nic nebude. ![]()
@Sisinka04 píše:
No ja jsem mala, takze nekdo me strasi poruchou rustu a nekdo rika, ze je to po me… Ale honi me po kontrolach a celkem me to desi..
No tak to odpovídá, já jsem taky malá, nemám ani 160cm. Hlavní bude jak pak mimčo poroste po narození.
Malá měla také kratší stehenní kost + větší obvod hlavičky a je naprosto souměrná
Neboj se, určitě bude vše v pořádku ![]()
@Sisinka04 - my teď měli v ukonč. 32.tt FL 57 mm a nikdo mi nic neříkal ![]()
U první dcery mě na jednom utz doktorka vyděsila, že je stehenní kost o 3 týdny menší, začala se vyptávat, jak je manžel velký apod., pak to měřila znovu a ten rozdíl nabyl takový, za týden už kost odpovídala
Je pravda, že dcera je drobná, ale proporce má normální ![]()
Malej měl taky kratší stehenní kosti na všech vyšetřeních, ale je úplně v pohodě. U manžela se mi teda zdá, že má kratší nožičky, tak to je možná trochu genetický. Malej je hodně po něm.
Mladší syn měl taky pořád kratší stehenní kosti a k tomu prý hlavičku o 3 - 4 týdny větší a velký obvod bříška…Strašili mě, že je to na hranici normy, že bude krátkej s velikou hlavou a vysokou porodní váhou. Nakonec měl 3640g, 52 cm, nohy dlouhý a hlavičku jak cibuličku. Neboj se!
Holky diky moc..on i co doktor to nazor… Jedna dr mi rekla, ze by to neresila, ted zase jiny dr mi rekl, ze je to 50 na 50 a at pocitam i s tou horsi variantou..
Nereš. My u utz.- jedna měřila, jedna zapisovala…
Meřily stehenní kost a první říká nějakou cifru, druhá na to: to není možné, to je moc. Tak měřili znovu. První říká cifry, druhá říká: není možné, to je málo. Ták měřily potřetí. Ta hodnota už se jim zdála, tak to tam napsaly.
Bylo to v Praze u Apolinare.
Malá má normální délku nohou.
To samé váha…odhad v 38.tt 3050g, porod 38+6 a váha byla 3710g.
No dcera je mela kratsi a prospiva hezky ja jsem malunka a jeji otec ma dva metry a ja mam pod 150
Já znám zase jinej případ, ale nerada bych tu někomu pletla hlavu. Pokud délka st. kosti nebyla pod normou, bud v klidu