Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím holky chtěla bych se zeptat zda se některé z vás nepovedlo na poprvé v porodnici natočit ozvy, musela jsem přijít za dvě hodiny na přetočení a pak to bylo dobré, stávalo se vám to opakovaně? a co znamená když mám ve správě napsáno prosáklé hrdlo na 1a 1/4 falangy, sakrálně, zevní branka pro špičku prstu, hlavička nad vchodem pánevním FX/3 jsem ve 36 +4 týdnu dle PM, 35+5 dle Ultrazvuku
předem moc děkuji
To se mi taky stalo, mimčo spalo, tak mi asi za dvě hodiny natáčeli znovu ![]()
Potřebují natočit ozvy když je mimčo vzůru, no já ležela 10 dní před porodem kvůli vysokému TK v porodce a natáčeli mi monitor 5× denně a pak to mi třásli břichem, tleskali u něj, nechali zvonit budík u břicha, no bylo mi malý líto co s ní prováděli, takže přijít jen za 2 hoďky je ještě dobrý, nevím přesně, ale přijde mi že jsi už lehce otevřená, jsi se měla zeptat když tě vyšetřovali jak to vypadá a určitě by ti to řekli
No ja nastesti chodila na ozvy u nás na gynde ale pamatuju že den před porodem mne nechali na ozvách hodinu to malá celé prospala ale skákaly tam kontrakce, a pak po vysetreni a hamiltonu sem šla na dalsich asi pul hodky..a tam už nebylo nic..pohyby ano kontrakce ne..ale myslím že kdyby se ti to nejak blížilo porodu řekli by ti to
u mne to vypadalo od 30tt na porod a nakonec sem rodila až 38+4tt
![]()
@veronikakacerovska S těma šílenostma na konci neporadím
Ale ozvy mi museli jednou taky natočit napodruhé a jednou to bylo tak tak… na další kontroly jsem si prvně zašla na něco sladkého a bylo to ![]()
@veronikakacerovska v tomhle týdnu těhotenství je to naprosto normální nález
mimčo je už správně stočené hlvičkou nad vchodem do por. cest, FX/3 značí výšku děložního fundu od pupku - na 3prsty. což je normální stav v tomhle týdnu, prosáklé hrdlo je taky normální a zevní branka pro špičku prstu taky v pohodě postupně se budete trošku „otevírat“ - porodní cesty se pomalu připravují k porodu ![]()