Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jdu si pro radu. Jsem v 5. měsíci těhotenství a dnes na kontrole mi doktorka řekla, že mám gynekologický zánět a zánět močového měchýře. Předepsala mi Nitrofurantoin-ratiopharm na zánět močového měchýře a Macmiror na zánět gynekologický. Paní v lékárně se ale hodně pozastavovala nad tím Macmirorem a divila se, že mi ho doktorka předepsala. Teď jsem z toho nejistá a bojím si čípek vzít. V příbalovém letáku je napsáno nevhodné pro těhotné ženy v prvních 3 měsících.
Nemáte s tím některá zkušenost??
Předem moc děkuji
Mám, normálně jsem ho užívala snad celé první těhotenství
akorát je úplně na houno a vůbec nezabírá
![]()
Já měla ten Macmiror někdy ke konci, nebo minimálně hodně za druhou půlkou. Takový oranžový (?) čípky, vždycky mi to zasvinilo celou vložku
Ale pomohlo to, nejsem Dr ani lékárnice a doktora vybírám takovýho, kterýmu věřím. Takže jsem to normálně brala, leták neleták.
@dani24687 No tak to jsi mě teď potěšila i nepotěšila zároveň
každopádně děkuji
Nevhodné v prvních třech měsících těhotenství… píšeš, že jsi v pátém ![]()
to je po prvních třech měsících, aspoň mi to tak vychází… ale možná jsi v nějakém jiném měsící
@dani24687 @Krkael Takže asi velkou vložku na noc že?
a ne tu tenkou co jsem si koupila
![]()
Taky jsem je měla.. Na těhotných se toho moc netestuje, takže tohle píšou skoro na všem ![]()
@Andreofix píše:
@dani24687 @Krkael Takže asi velkou vložku na noc že?a ne tu tenkou co jsem si koupila
![]()
jako podle mě tlustou nemusíš
ale dlooouhou ![]()
@zelenaprisera ptala jsem se na zkušenosti a ne dem. entní poznámky.
Pisou v prvnich trech a ty jsi v patem. Lekarnice neni doktorka. Jako netehotne mi vzdy hned pomohl.
@zelenaprisera píše:
Nevhodné v prvních třech měsících těhotenství… píšeš, že jsi v pátém
to je po prvních třech měsících, aspoň mi to tak vychází… ale možná jsi v nějakém jiném měsící