Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cysta by pozitivní TT způsobit neměla. Cyst mám plno a nikdy jsem pozitivní test neměla. Říkali mi to i, na sobě nezávislí, dva gynekologové. Aby prý cysta způsobila pozitivní test, musela by vylučovat HCG a to vyloučuje pouze cysta žlutého tělíska, která se už váže k těhotenství a vyživuje plod.
No tu slabou čárku mohl udělat vadný test. Našla jsi ji na testu jedné značky, nebo na více? Jinak cysta může zpozdit MS. Prý pomáhá kopřivový čaj, na ty cysty, tak ho zkus pít. A ten test zkus třeba v pátek ráno znovu, pokud jsi těhu, měla by být čárka silnější.
Jinak spíš bych viděla „problém“ v tom testu. Negativní, další je jen slabě pozitivní… mohl by to být nějaký vadný nebo bys musela být těhotná tak krátce, že by to ostatní testy nezachytily, což je ale méně pravděpodobně. Co Ti předepisuje za ty „prášky“?
Normálni HA.No pokud jsem těhohu tak musím být těhotná 3 tydny. Přitel jezdí takže vím kdy se to stalo.Byl od jedne značky. To že jsme mi ukazaly 2 testy. A pak si ho udělám za 2 hodiny třeba a to už se mi nic neukaže.
@Anonymní píše:
Normálni HA.No pokud jsem těhohu tak musím být těhotná 3 tydny. Přitel jezdí takže vím kdy se to stalo.Byl od jedne značky. To že jsme mi ukazaly 2 testy. A pak si ho udělám za 2 hodiny třeba a to už se mi nic neukaže.
Já bych to spíš viděla na nějaký vadný test. ![]()
@Anonymní píše:
No tak pokud by jsi byla těhotná takhle brzy, tak je možné, že pokud není test přímo z první moči po probuzení, tak ti ještě nic neukáže. Tak že zkus hned ráno a uvidíš.
Ahoj. Chci se zeptat, zde se tu někomu stalo, že mu dr oznámil, že mám cystu na vaječníku a ono to bylo těhu? Doktor mi k tomu nic neřekl. Mam napnutý podbříšek a přes týden mám hrozné citlivé bradavky.
@Anonymní píše:
Ahoj. Chci se zeptat, zde se tu někomu stalo, že mu dr oznámil, že mám cystu na vaječníku a ono to bylo těhu? Doktor mi k tomu nic neřekl. Mam napnutý podbříšek a přes týden mám hrozné citlivé bradavky.
Ahoj… byla sem jeden týden v ordinaci. zánět a cysta 5 cm. Další týden sem byla zpět se // a ejhle… jen to prostě nebylo před tím týdnem vidět. Těhotná sem byla ![]()
@Petra2829 A mela jsi cystu na vajecniku? V deloze nebylo nic. Jen bezva sliznice. 9mm
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak poznáte jestli jde o cystu nebo o těhotenství? Já se o mimi nesnažím nicméně provozujeme přerušovaný sex a víte jak se říká stačí kapka a je to tam. v červnu jsem přestala brát HA, protože už jsem to nechtěla do sebe ládovat. Menstruace chodily úplně v pohodě vždy po měsíci, žádný problém nebyl akorát chodila silnější menstuace o hodně. Ale to příkladám tomu, že prášky to nějak potlačuji i ty bolesti. Ale co týka načasování, chodilo to včas. A teď mám zpoždění. První den menstruace byla 2.11. Takže už to měla být, nejpozdější termín bych čekala 2.12. NO a co se týka bolestí tak ty teda mám, pořád mě bolí břicho(už tak 14 dní a to při MS nebývá), je to otravující ale bolest se dá vydržet, není to nic strašného. Ale prsa ty mě bolí hodně. Jsem unavená. Žádné špinění nic. TT jsem si dělala a je tam bílo. A pak mám rýmu a pčikám asi na mě něco leze ale to až poslední 2 dny. Žádné prášky neberu a nemocná s ničím jsem nebyla. Tak jaké jsou příznaky v TT a když je cysta, jsou v tom nějaké rozdíly? ![]()
Na to odpovi ultrazvuk. Kazdopadne pri negativnim TT bych za tim tehotenstvi nehledala.
Na TT je ještě brzy, i kdyby jsi byla těhotná tak na testu se to neobjeví. Aspoň podle mých zkušeností.
@Petra2829 píše:
Ahoj… byla sem jeden týden v ordinaci. zánět a cysta 5 cm. Další týden sem byla zpět se // a ejhle… jen to prostě nebylo před tím týdnem vidět. Těhotná sem byla
Zdravim, mam podobný problém. Dnes jsem byla na gynekologii měla bych být asi něco kolem 6 tt doktor mi ale oznámil jen cystu velkou 4cm… Nic jiného neviděl. Mám pořád pocit ze je to těhotenství.. Ale nešlo nic vidět. Myslís že je nějaká šance? ![]()
Raději anonym nechci dělat vzrušo v rodině kdyby si to přečetli. Mám cystu, už hooodně dlouho můj dr. s tim nic nedělá pokažde mi napiše prášky a že se sama zmenší no a cysta má kolem 6 cm. A teď MS nepřišla. Testu jsem udělala hodně. A jeden mi ukáže že nejsem, druhy jen slabou čarečku že ji sotva vidím. Tak si teď nejsem vubec jistá. Muj doktor má 3 tydny dovolenou tak se v pátek chystám k jeho zastupujícímu doktorovi. Muže to dělat ta cysta? a nebo jsem v těhotná???