Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, jsem v 18 t. t. a v 15 t. t. jsem měla antibiotika Duomox na zánět močových cest. Při dalších vyšetření mi zjistili ureaplazmata, paní doktorka mi řekla, že zatím si mám koupit boraxový globule a za 3 týdny se mám zastavit a pokud mi ty globulky nepomůžou tak mi dá antibiotika. Já jsem z toho nešťastná beru ještě prášek na štítnou žlázu (Letrox) a ještě k tomu jsem nastydlá
. Moc se bojím se o miminko. Všechny předchozí vyšetření byly v pořádku, prcek se podle doktorů vyvíjí dobře. Prosím poraďte zda mám brát další léky a zda-li to neuškodí malému/malé? Děkuji
Ahoj, já prodělala v těhotenství stafylokoka. Asi ve 27 týdnu. Antibiotika jsem taky brala a úplně v pohodě. Bylo mi řečeno, že jsou nezbytná a pokud bych to neléčila mohlo by to mít vliv na mimi. Tak je určo vem. Jen dávej pozor, za mohou být branné vtěhu. Raději si to překontrokuj u více doktorů. Já se ptala asi třech, jestli je opravdu můžu. Hodně štěstí ![]()
@Bouba klid. Letrox bere polovina těhotných, ten je právěže dobrý - bez něj by byl průšvih. Co se týče ATB - je to mnohem lepší, jak zánět v těle. Ten by mimču ublížil víc. Dr Ti samože dá nějaké, co se v těhotenství můžou ![]()
Dítě mám zdravé, v těhotenství jsem brala opravdu hodně antibiotik. Neboj dají ti vhodné ![]()
Žádný strach, taky jsem měla v těhotenství 3× ATB. A moje dnes už pětileté miminko
je úplně v pohodě.
Brala jsem dvakrat, kolem osmeho a pak dvacateho tydne, oboji deset dni, vse v pohode. Pro dite je rozhodne horsi neleceny zanet, nez spravna antibiotika.
@Bouba matko klíííd…měla jsem taky dvoje antibiotika - obojí v prvním trimestru, Letrox jsem brala taky a do toho inhalátor kvůli astma. Hoď nohy nahoru a neřeš to! stres škodí víc! ![]()
Já měla atb duomox taky pak ještě asi 2× na močák a pak ještě léky na tlak a vše v pořádku oni si dají sakra pozor aby nedali něco špatného
Lepsi telo bez zanetu nez bez antibiotik. Daji ti setrnejsi, neboj. A navic zakladni vyvoj mimca uz je hotovy. A zanet i mocaku jsou jednemi z prokazatelnych povodcu predcasneho porodu. Bud v klidu a dobre se vyleci.
Ahoj, tak jsem se dnes vrátila od paní doktorky a mimísek je naprosto ok, jen ty bakterie mám pořád :/ tak jsem dneska dostala druhá antibiotika na tři dny a jmenují se Azithromycin Actavis, nemáte někdo s něma zkušenosti? Prý se nedoporučují v těhotenství
. Děkuji