Kravské mléko místo sunaru

16.6.23 14:09

Kravské mléko místo sunaru

Potřebuji prosím poradit četla jsem tady už několikrát že dítě od 1 roku může kravské mléko chtěla jsem se zeptat jestli naší malý je jí 14 měsíců můžu dávat kravské mléko místo sunaru? Sunar dostává ráno večer a v noci tak jestli ji místo toho můžu dát kravské mléko? Nebude mít z kravského mléka hlad? A jaké ji mam dávat plnotucne nebo polotucne? A mám ji to prevarit nebo stačí jen ohřát? A když ji nebude chutnat a budu ji muset dát zase sunar nevadí že to budu takhle střídat že celou dobu sunar pak kravské mléko a pak zase sunar? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35786
16.6.23 14:12

Ne, nedával bych ji kravský místo Sunaru 8o může mlíko, ale to není považovány jako náhrada jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
16.6.23 14:32

A proč to chceš dělat? Nech ten sunar, to není jen o mléce, sunar je vyzivnejsi, má vitaminy, látky vhodne pro mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3729
16.6.23 14:39

Dala bych ji plnotučné, ale nedávej trvanlivé. Klidně to zkus. Já to taky jednou zkusila jestli to bude pít. Pil a dala jsem zase Kendamil. Mám poslední karton, až ho dopije, dostane normální mléko. Mně doktor řekl ať mu dám klidně všechno vyjma uzenin a hub. O mléku jsme se nebavili. Když všechno tak všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
16.6.23 14:39

Na můj vkus je to příliš brzy, spíš bych odebrala UM ráno a před spaním a dávala jen v noci. Nebo kdebrat v noci a rano a nechat jen pred spanim. Teda pokud ti ji normlane, uz bych zavadela klasicky system 5-6jidel denne. A normální mléko může třeba ochutnat k nějaké svačině. Ale je lepší plnotucne a ohrate ačkoliv moje dcera má ráda studené mléko z lednice, ale nedávám denně, max 150ml do hrnečku ke svačině jako je babovka, muffin apod.
Taky záleží proč to chceš měnit, jestli kvůli financím, tak bude nejlepší pomalu odebírat dávky UM, aby nepotřebovala vůbec. Na druhou stranu v tom UM je většinou vše co dítě potřebuje a pokud ti nejí 6× denně normální jídlo, tak nevím no. Znám rodinu, co dávají 3× denně plnou dávku plnotucneho kravského mléka dítěti a dítě je docela obézní a zuby má nehezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
16.6.23 14:42

Já jsem dávala kravské od roka, ale jenom jako nápoj k jídlu (např snídaně domácí buchta + hrneček mlíka). Moje děti UM teda neměly, kolem roka jsem přestala kojit a pak už jedly normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.23 14:55

@xxprincesscz aha no já jsem ji to chtěla změnit právě kvůli tomu že tchyně mi začala říkat ať ji přestanu dávat Sunar že zbytečně vyhazuju plno peněz tak mě napadlo že bych to zkusila takhle ale teď když jsem si tohle přečetla tak ji budu dávat radši jeste ten sunar protože mala mi nejí 6× denně normální jídlo a hlavně si taky myslím že je ještě brzo ale chtěla jsem to jen vědět. Jinak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.6.23 15:23

Na kravský mléko je brzy. To bys měla začít dávat až bude dítě plnohodnotně jíst. Dokud má mléko jako náhradu jídla, dávej UM určené pro odpovídající věk.

• Citovat
  • Upravit
291
16.6.23 15:51

V některých zemích se dává kravské/kozí od roka, ale pokud tvoje dítě pije mléko tak často, a nemá tolik živin z běžného jídla, tak bych ponechala Sunar a kravské jen jako pití např. k snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
16.6.23 15:52
@Týnkaaa123 píše:
@xxprincesscz aha no já jsem ji to chtěla změnit právě kvůli tomu že tchyně mi začala říkat ať ji přestanu dávat Sunar že zbytečně vyhazuju plno peněz tak mě napadlo že bych to zkusila takhle ale teď když jsem si tohle přečetla tak ji budu dávat radši jeste ten sunar protože mala mi nejí 6× denně normální jídlo a hlavně si taky myslím že je ještě brzo ale chtěla jsem to jen vědět. Jinak děkuji

Tchyně to nemyslí špatně, je ze staré školy, takhle se to opravdu kdysi dělalo. Znala jsem maminku, která měla děti pažravé a krabice Sunaru by jí nevystačila ani na den. Takže dávala klasické mléko, prostě dětem nalila mléko do flašky a ty byly spokojené a ona taky, finančně nekrvácela. A překvapivě byly fakt zdravé, netrpěly na alergie, byly krásně stavěné atd.
Nevím, jestli je košer dávat klasické mléko dítěti, netroufnu si odhadnout. Moje děti by s tím měly problém, protože trpěly z kravského mléka na ekzemy (alergie). Ale osobně bych to jinak nezavrhovala. Prostě ano, dříve se to tak dělalo a děti s tím byly v pohodě.
Já sama jsem prý vyrostla na klasickém mléku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
16.6.23 16:16
@Týnkaaa123 píše:
Potřebuji prosím poradit četla jsem tady už několikrát že dítě od 1 roku může kravské mléko chtěla jsem se zeptat jestli naší malý je jí 14 měsíců můžu dávat kravské mléko místo sunaru? Sunar dostává ráno večer a v noci tak jestli ji místo toho můžu dát kravské mléko? Nebude mít z kravského mléka hlad? A jaké ji mam dávat plnotucne nebo polotucne? A mám ji to prevarit nebo stačí jen ohřát? A když ji nebude chutnat a budu ji muset dát zase sunar nevadí že to budu takhle střídat že celou dobu sunar pak kravské mléko a pak zase sunar? Děkuji :)

Dávej jenom umělé. Však jí to kravské nedá to co potřebuje. Pokud teda nechceš kupovat nějaké od domácích farmářů, ale i tak. Ani plnotučné z obchodu už není to co bejvávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
16.6.23 16:19

Obyc. Mléko jsem začala dávat ve chvíli kdy plnohodnotné jedla. Myslím že to bylo kolem 2 let… Ale po tom roce pravda pak už jsem nekupovala nějakou určitou značku z lékárny, ale normálně z obchodu podle toho co bylo zrovna v akci.

• Citovat
  • Upravit
917
16.6.23 16:26
@Týnkaaa123 píše:
@xxprincesscz aha no já jsem ji to chtěla změnit právě kvůli tomu že tchyně mi začala říkat ať ji přestanu dávat Sunar že zbytečně vyhazuju plno peněz tak mě napadlo že bych to zkusila takhle ale teď když jsem si tohle přečetla tak ji budu dávat radši jeste ten sunar protože mala mi nejí 6× denně normální jídlo a hlavně si taky myslím že je ještě brzo ale chtěla jsem to jen vědět. Jinak děkuji

Tchýně o tom ví kulové. Radí ti tu dobře. Ještě ti mohla radit abys ji dávala už od 3m na nočník ne, když ani dítě ještě nesedí (abys ušetřila brzo na plenách)?
Staré rady jsou na prd, neposlouchat. Já dávala malému UM do 3,5, samo že jsem ubírala podle toho jak to šlo s jídlem. Ale když se večer probudil nebo moc brzo ráno, měl UM a kravské max dělala kaše, které mu chutnaly víc než dětské míchané jen z vody.
A pak se dává vše plnotučné,,mléko, jogurty. Děti potřebují výživu, jestli to není nějaký puclík :). Každopádně mi přímo pediatra řekla, že dokud dítě to UM chce, tak dávat, je zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
16.6.23 16:31

A z čeho si všechny myslíte, že je vyrobeno UM?
ano, z KRAVSKÉHO mléka, akorát jsou tam přidané nějaké vitamíny a minerály

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
16.6.23 17:04
@stinga píše:
A z čeho si všechny myslíte, že je vyrobeno UM?
ano, z KRAVSKÉHO mléka, akorát jsou tam přidané nějaké vitamíny a minerály

Však se tu jedná o ty přidané vitamíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí