Kravské mléko místo sunaru
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lujza031 píše:
Však se tu jedná o ty přidané vitamíny.
Pak je varianta krmit kozím mlíkem nebo farmářským mlékem. Nicméně mléko je pořád mléko, samo od sebe by mělo mít dostatek vitamínů i bez přidávání dalších.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnkaaa123 píše:
Potřebuji prosím poradit četla jsem tady už několikrát že dítě od 1 roku může kravské mléko chtěla jsem se zeptat jestli naší malý je jí 14 měsíců můžu dávat kravské mléko místo sunaru?
ano, po roce může, samozřejmě, a bez obav
a ano, 14 měsíční bez debaty, já po roce dávala normální plnotučné, ani by mě nehlo platit výrobcům za předražené UM, které už dítě k ničemu nepotřebuje
je to jen marketing a tlak na matky, aby se bály / nevímčeho, není čeho / a kupovaly UM asi do?? 6 let nebo nevím kolika, možná do dospělosti?? samozřejmě je to blbost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lujza031 píše:
Však se tu jedná o ty přidané vitamíny.
ne nejedná, mléko je obsahuje taky a strava samozřejmě taky
opravdu není nutné kupovat po roce umělé mléko jako jakýsi pofiderní " zdroj vitaminů", je to jen marketing, kecy, aby se prodávalo / draze/
vyjma nějakých opravdu speciálních diet a nemocných dětí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala v roce večer před spaním normálně kravské. Ale v roce jsem měla dítě už na normální stravě, jen třeba méně kořeněné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tchyně má pravdu, jasně, že čtrnáctiměsíční dítě už může kravské mléko. Čerstvé plnotučné a pohoda. Dítě v roce už může normálně plnohodnotně jíst, není to kojenec, ale teď je holt móda dělat z batolat co nejdéle mimina, ideálně až do školního věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě nepřijde, že by UM bylo jen reklamní tah. Spíš myslím, že ta mléka z obchodů jsou prostě kvalitou horší.
Co vím, tak děti co UM pily déle byly i zdravější, ale to je můj názor.
Možná to bude na stejno a hodně matek v tom rozdíl nevidí právě jen kvůli tomu, že chtějí prostě ušetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@curria píše:
Tchyně má pravdu, jasně, že čtrnáctiměsíční dítě už může kravské mléko. Čerstvé plnotučné a pohoda. Dítě v roce už může normálně plnohodnotně jíst, není to kojenec, ale teď je holt móda dělat z batolat co nejdéle mimina, ideálně až do školního věku.
Ano, může plnohodnotně jist, ale neznamená že to tak je. Naše dcera se třeba začala rozjidat až kolem roka, do té doby měla tak 3× denně nějaké jídlo nebi příkrm, ale moc toho nesnedla. Pak měla UM jen v noci, když ho chtěla. Každé dítě je jiné, a pokud toho nesní přes den tolik, tak proč mu nedat umělé mléko? Pokud ženská kojí, tak mnohdy slyším že ještě v 18 měsících chce dítě prso několikrát denně. Tak jako
nerekla bych že je to o módě, naopak každá si oddechne že už nemusí kupovat drahý UM a že dítě jde do školky a ji samo a normálně 5-6× denně. Ještě jsem neslyšela, že by někdo chtěl dělat z dítěte mimino, naopak se ženský predhani, co jejich dítě už umí apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lujza031 píše:
Mě nepřijde, že by UM bylo jen reklamní tah. Spíš myslím, že ta mléka z obchodů jsou prostě kvalitou horší.
Co vím, tak děti co UM pily déle byly i zdravější, ale to je můj názor.
Možná to bude na stejno a hodně matek v tom rozdíl nevidí právě jen kvůli tomu, že chtějí prostě ušetřit.
No, a nebo raději dají takhle velkému dítěti kvalitní čerstvé mléko, než prefabrikované, vysoce průmyslově zpracované (a ano, předražené) mléko z prášku. Umělé mléko má smysl u dítěte, které ještě nedokáže jíst jinou plnohodnotnou potravu, ale pokud čtrnáctiměsíční už přes den zavedené příkrmy a normálně je jí (je spousta dětí, co ne, proto ta podmínka), tak absolutně není důvod dávat mu na noc umělé mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jí dítě přes den plnohodnotně normální stravu? Tím bych se řídila. Pokud nejí, umělé mléko bych čerstvým kravským nenahrazovala (i když už ho samozřejmě dlouho může mít třeba v brkaši, omáčce atd.), ale pokud jinak bez problémů jí a mléko na noc má jako rituál, tak ano, nahradila bych.
Důvod, proč se u umělého mléka zavádí dříve než u kojení klasické příkrmy, je ten, že je pro dítě každopádně lepší přijímat přirozenou čerstvou stravu, než prefabrikované jídlo z prášku. Pokud je UM plnohodnotnou náhradou jídla, tak má smysl, ale pokud už dítě normálně jí, tak je UM nežádoucí. Na tom roce ještě děti můžou být s jídlem má štíru, ale Sunar pro dvou, tříleté děti je už jen čistě marketing.
A pokud dáš to kravské, tak určitě čerstvé, ne trvanlivé, plnotučné a ideálně farmářské. Prostě co nejkvalitnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u kravskeho mleka jde spis o to, ze je urceno pro tele a ma tak vysoky podil bilkovin, ktere se pro lidske mlade nehodi, ano driv se to delalo, ale to neznamena, ze to neskodilo. Proto se nema do roka. Pak se muze, ale jako soucast jidelnicku, ne tim napajet dite misto UM, kde je vse upravene pro deti ne telata. Pokud neji normalne a nebude se davat mleko jako hrnek k jidlu, ale nekolik lahvi denne, ja bych teda nedavala. Muj bracha takto dostaval a ma problemy s obezitou od detstvi, proste je to naloz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tini píše:
Tak u kravskeho mleka jde spis o to, ze je urceno pro tele a ma tak vysoky podil bilkovin, ktere se pro lidske mlade nehodi, ano driv se to delalo, ale to neznamena, ze to neskodilo. Proto se nema do roka. Pak se muze, ale jako soucast jidelnicku, ne tim napajet dite misto UM, kde je vse upravene pro deti ne telata. Pokud neji normalne a nebude se davat mleko jako hrnek k jidlu, ale nekolik lahvi denne, ja bych teda nedavala. Muj bracha takto dostaval a ma problemy s obezitou od detstvi, proste je to naloz.
Promiň, ale to je úplný nesmysl s těmi bílkovinami. Zkus si vygooglovat, jaký má obsah bílkovin čerstvé kravské mléko a jaký má obsah bílkovin umělé mléko pro děti, výživové údaje máš dnes na každé krabici. Např. takový Kendamil 3 má na 100g mléka 13g bílkovin, farmářské plnotučné Moravia (náhodně jsem vybrala) má na 100g mléka 3,2g bílkovin.
Z jakého mléka si myslíš, že se dělá UM? Obvykle z kravského. A žádnou úpravou na odstranění bílkovin neprochází, naopak, ještě se přidávají, protože to lidské mládě jich potřebuje více.
Ano, složení mléka pro telata neodpovídá složení mléka pro děti, proto se UM při výrobě z kravského mléka upravuje, obohacuje, aby více, i když ne ideálně, odpovídalo složení mateřského mléka. Ale fakt to není o tom, že by mělo kravské mléko příliš bílkovin. Tvůj bratr opravdu není tlustý z kravského mléka. Pro děti bývá někdy kravské mléko obtížně stravitelné kvůli laktóze a typu té bílkoviny, proto se při úpravě na kojenecké mléko štěpí, aby bylo lépe stravitelné.
Proto je samozřejmě UM dobrá volba jako náhradní možnost výživy kojence, když nelze kojit. Ale pokud dítě už normálně jí, což v těch 14m může a nemusí, tak je UM úplně zbytečné a jen a pouze marketing.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Promiň, ale to je úplný nesmysl s těmi bílkovinami. Zkus si vygooglovat, jaký má obsah bílkovin čerstvé kravské mléko a jaký má obsah bílkovin umělé mléko pro děti, výživové údaje máš dnes na každé krabici. Např. takový Kendamil 3 má na 100g mléka 13g bílkovin, farmářské plnotučné Moravia (náhodně jsem vybrala) má na 100g mléka 3,2g bílkovin.Z jakého mléka si myslíš, že se dělá UM? Obvykle z kravského. A žádnou úpravou na odstranění bílkovin neprochází, naopak, ještě se přidávají, protože to lidské mládě jich potřebuje více.
Ano, složení mléka pro telata neodpovídá složení mléka pro děti, proto se UM při výrobě z kravského mléka upravuje, obohacuje, aby více, i když ne ideálně, odpovídalo složení mateřského mléka. Ale fakt to není o tom, že by mělo kravské mléko příliš bílkovin. Tvůj bratr opravdu není tlustý z kravského mléka. Pro děti bývá někdy kravské mléko obtížně stravitelné kvůli laktóze a typu té bílkoviny, proto se při úpravě na kojenecké mléko štěpí, aby bylo lépe stravitelné.
Proto je samozřejmě UM dobrá volba jako náhradní možnost výživy kojence, když nelze kojit. Ale pokud dítě už normálně jí, což v těch 14m může a nemusí, tak je UM úplně zbytečné a jen a pouze marketing.
Tady bych jen dodala, ze nemůžeš brát sušené vs normální, ale obsah bílkovin v připraveném mléko, které je 1,8g/100ml
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Promiň, ale to je úplný nesmysl s těmi bílkovinami. Zkus si vygooglovat, jaký má obsah bílkovin čerstvé kravské mléko a jaký má obsah bílkovin umělé mléko pro děti, výživové údaje máš dnes na každé krabici. Např. takový Kendamil 3 má na 100g mléka 13g bílkovin, farmářské plnotučné Moravia (náhodně jsem vybrala) má na 100g mléka 3,2g bílkovin.Z jakého mléka si myslíš, že se dělá UM? Obvykle z kravského. A žádnou úpravou na odstranění bílkovin neprochází, naopak, ještě se přidávají, protože to lidské mládě jich potřebuje více.
Ale v tom kendamilu není 13 g bilkovin ve 100 ml
ale 13 gramů v tom sušeném obsahu. Když to v kravském mléce je opravdu 3.2 g bílkovin na 100 ml.
- Citovat
- Upravit