Kravské mléko v 18 měsících

775
22.2.12 17:23

kravské mléko v 18M

Prosím o radu… malá má 18M,už druhým týdnem jí dávám kravské mlíčko-čerstvě nadojené. Do 6M byla plně kojená,od 6M na Nutrilonu až doteď. Chci se zeptat na to jestli ji mlíčko můžu dávat? Názory se furt různí a někdo řekne jo a někdo ne… Mléko je každodenně kontrolováno velkofirmou,takže nemám strach… Ale spíš mě zajímají názory? Za ty 2 týdny,co mlíčko pije,tak nám tak krásně vyrostla a přibrala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
22.2.12 17:25

klidně proč ne,když je kontrovatelné,pokud je převařené je to ok pokud ne tak převařit,i když pak už tu takovou chut nemá,ale každopádne musí být převařeno,jinak se kravské mléko může dávat od ukončeného roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
22.2.12 17:31

jedine, co bych udelala ja, tak bych ho prevarila… protoze „cerstve“ mleko se doporucuje az od 2 let… Ale kravske prevarene klidne od roka, my ho taky davame a malemu moc chutna… :pankac: :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
775
22.2.12 17:31

Ona toho dost právě vypije 200ml ráno,odpo 150ml a večer 200ml. Moc ji chutná. Nevím proč tedy někdo tedy říká kravské mlíčko a někdo UM a přejít až ve 3 letech…nechápu-je to marketinkový trh??? Nerada bych ji nějak ublížila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
22.2.12 17:33
Ema N. píše:
jedine, co bych udelala ja, tak bych ho prevarila… protoze „cerstve“ mleko se doporucuje az od 2 let… Ale kravske prevarene klidne od roka, my ho taky davame a malemu moc chutna… :pankac: :pankac: :pankac:

A kolik Vám tak dítko vypije? Jsem ráda že nejsem sama,všichni okolo mě na mě hledí,že nejsem normální…tak si právě nejsem jistá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
22.2.12 17:39

Dávám taky čerstvě nadojené, převařené a syn ho zbožňuje. Vypije ty 2 deci na posezení. Buď k snídani nebo na svačinku kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
22.2.12 17:42

ty názory se opravdu různí. U prvního dítěte mi dr říkala, že může mléko od 1.roku. U druhého (chodily jsme k jinému pediatrovi) říkala dr., že podle nejnovějších výzkumů až od 2 let. Dávala jsem malé UM, ale od 18. měsíců ho prostě přestala pít. Tak jsem přešla na normální kravské mléko. Samozřejmě pasterizované. A v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
22.2.12 17:44

v 18. měsících vypila tak půl litra denně. ráno, v poledne na spaní a večer před spaním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.12 17:58

ahoj, mě dr tvrdí, že správně na pití od tří let, do jídla dříve.. já začnu asi po tom druhém roce, dřív bych asi nedávala ale ty názory se budou opět různit a je to zase jen na tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
22.2.12 17:58

děkuji za názory, zítra jdeme k mudře,tak se zeptám,ale v dnešní době se nedá moc doktorům věřim… všude jede farmaceutický trh… Jinak se toho tedy nemusím bát? Protože mě bylo i řečeno,že později ty děti z toho mají nějaký nemoce a alergie… Já jsem na mléce od 9M, mám atopický ekzém,který jsem zjistila že mám až po porodu a tak jak rychle se objevil tak rychle zmizel,jinak žádná alergie. Jinak dcera má atopický ekzém z citrusů,jinak nic. Kravské mlíčko ji dělá dobře a ona ho úplně miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
22.2.12 18:02

já jsem taky chtěla začít dávat kravské mléko až od 2.let, ale jelikož opravdu odmítala UM, přišlo mi to lepší než být úplně bez mléka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.2.12 18:03

MMS, ono je to tím, že to dětské tělíčko zezačátku neumí příliš dobře štěpit kravskou bílkovinu. Proto je v UM „naštěpená“. Taky je to kvůli alergiím. Proto je to individuální a řídila bych se dítětem. když nemá žádné problémy (průjem, zvracení…) a naopak prospívá líp, tak jste to zřejmě odhadli správně a mlíčko bych se fakt nebála dávat. Zvlášť, když je kontrolované :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
22.2.12 18:04
Amabilis77 píše:
MMS, ono je to tím, že to dětské tělíčko zezačátku neumí příliš dobře štěpit kravskou bílkovinu. Proto je v UM „naštěpená“. Taky je to kvůli alergiím. Proto je to individuální a řídila bych se dítětem. když nemá žádné problémy (průjem, zvracení…) a naopak prospívá líp, tak jste to zřejmě odhadli správně a mlíčko bych se fakt nebála dávat. Zvlášť, když je kontrolované :palec:
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
22.2.12 18:05

my mlíko pijem taky asi od roka a pul nechápu jak by to mohlo uškodit naše generace ho taky pila a to mnohem dřív a za sebe můžu říct že na sobě nepozoruju nějáké újmy na zdraví :lol: ono nic se nemá přehánět a UM do tří let mi příjde trochu přitažené za vlasy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.2.12 18:06

Já prvního mrňouse kojila do roka a půl a pak už začal normálně pít kravský mlíko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová