Vzdát kojení nebo ne?

586
22.2.12 09:56

Vzdát kojení nebo ne?

Ahoj, 10.2. se mi narodila holčička a od začátku bojujeme s kojením. Mám hodně velká prsa, na začátku se mi nalily takovým způsobem, že se mi nevešly do podprsenky, byly strašně těžké a bolely permanentně, bez podprsenky hrůza, s podprsenkou taky. Bradavky mám spíš plošší, v porodnici nám dali kloboučky, aby se kojilo lépe. Holčička se sice začala lépe přisávat, ale bolelo to hrozně a bolí to dodnes. Už mám bradavky méně popraskané, ale než se holčička rozpije, vždycky mi hrkají slzy do očí bolestí, pak mě prsa po skončení kojení ještě tak půl hodiny bolí jakoby mi je někdo zmlátil. Praktikujeme polohu fotbalisty, kterou nás naučili v porodnici. Jiná poloha mi nejde - vzhledem k velikosti mých prsou.Teď se mi navíc zdá, že mám málo mlíčka, protože holčička je schopna sát až hodinu, a stejně není spokojená (polykání je slyšet vždy na začátku, pak už jen saje a nic moc neteče). Domnívám se, že to není špatnou technikou, ale prsama, který jsou ke kojení málo vhodná. A z neustálé bolesti asi ubývá toho mlíka.. Hlavně v noci už ztrácím trpělivost, na kojení se netěším, a popravdě bych to trápení nejradši ukončila.
Ale pořád si říkám, co když se to ještě zlepší - přeci jen pro dítko jen to nejlepší. I když teda máma unavená bolestí a stálým kojením - to taky nic moc.
Co byste dělaly v mé kůži? Zavolám na laktační ligu, poradím se s doktorem, ale zajímají mě i vaše názory. Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
22.2.12 10:00

kup si homeopatika na podporu kojení a vydrž. děláš to pro svojí holčičku. držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
22.2.12 10:02

…hele nez se takhle trapit, tak bych radsi dal UM a abyste byly obe v pohode. ja ztratila mleko hned prvni mesic a presli jsme na UM. Martinek krasne roste na 4m prohlidce mel miry 6m, ne ze by byl tlusty je proste i dlouhej takze MUDr. rekl ze je vse v poradku. Drzim palce. A navic si myslim, ze UM je ted na velmi dobre urovni (nejvice doporucuji Nutrilon nebo Bebu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
22.2.12 10:04

Já jsem kojička, takže já se přikláním spíše ke kojení. Ale to jenom za předpokladu, že to mamči ani mimču nedělá žádné problémy. Takže pokud jsi z toho psychicky vydeptaná a před každým kojením se ti hrnou slzy do očí a máš nervy jen z pomylšení, že zase budeš muset kojit, vyprdni se na to ;-) Mimčo potřebuje hlavně mámu v klidu :pankac:
Jinak na laktační ligu bacha, někdy můžeš narazit na takové ty ortodoxní kojičky, co by pro kojení klidně i padly :roll:
Každopádně, ať se rozhodneš jakkoliv, držím pěsti, ať je to pro tebe i pro holčičku příjemnější :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
22.2.12 10:04

Na podporu mléka mě pomohl čaj, po něm se mi nalily prsa pěkně.. S tím ostatním asi nezbude než zkusit ještě vydržet :roll: je to určitě těžké, zkus se poradit s poradkyní a s dr. Přeju hodně štěstí a co nejméně bolesti :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
22.2.12 10:05

Ahoj, já měla podobné problémy s kojením, velká prsa, ploché bradavky a při kojení přes kloboučky to malá nemohla utáhnout a přestala mi přibírat, já to vyřešila tak, že jsem jí mléko odsávala a dávala z flašky, bylo to dost časově náročné, odsávala jsem každé 3 - 4 hod i v noci, ale při jednom dítěti se to dalo zvládnout, tak to můžeš vyzkoušet nebo se na kojení vykašli a dej UM nebudeš první ani poslední, když kojení nejde tak prostě nejde a nemá cenu se trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
22.2.12 10:07

Nevzdávej, kojení je důležitý a nakonec se to poddá. Laktační poradkyně ti řeknou, že neexistujou nevhodný prsa ke kojení, většinou je to ve špatný technice. Pij kojící čaje, meltu, jez polívky, příp. ty homeopatika, ať máš dost mlíčka, zajdi si do poradny ohledně kojení, ať ti ukážou, jak to dělat nejlíp, maž si prsa bepanthenem nebo kalciovkou, ať se hojí a vydrž, pár dní a bude dobře a budeš kojit ještě dlouho, pro dítě ideál, ty budeš mít mlíko kdykoliv po ruce, zhubneš, snížíš riziko rakoviny prsu a ušetříš min. 1000,– měsíčně za UM. Držím palce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
22.2.12 10:08

Ahoj, já měla bolesti u kojení určitě těch 14 dní, než se to ustálilo. Prsa jsem až tak obrovská neměla, takže s tímto neporadím. Vydržela bych ještě týden, bolesti při kojení by měli postupně ustupovat. Pokud bys ani po poradě s laktační ligou, či doktorem nepocítila úlevu, tak bych to kojení vzdala. Nejsem zastánkyně kojení za každou cenu, když to prostě nejde, tak to nejde. Nejdůležitější je spokojené miminko, a na to, aby bylo mimčo spokojené potřebuje hlavně spokojenou maminku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.2.12 10:11

Dokud nebudeš psychicky v pohodě, tak to kojení nepůjde dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
22.2.12 10:13

Já si netroufnu radit, jestli skončit nebo ne, ale snad ti trochu pomůže, když napíšu, že já trpěla bolestí celé šestinedělí. Bradavky nadranc, bolest šílená, ale mlíčka bylo dost, proto jsem to nevzdala. A taky ta lenost, že, zoufale se mi nechtělo jen kvůli mé bolesti chystat ve dne v noci UM a neustále vyvařovat nádobí.
Dobře jsem udělala, nakonec jsme se sehráli, mlíka bylo pořád dost a já kojila plně do šesti a částečně do 8,5 měsíce! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
22.2.12 10:14

Jako kdybych cetla o mem kojeni. Musela jsem ze stejneho duvodu hned zacit prikrmovat. Vydrzela jsem 3 mesice a pak to vzdala. Zavolala jsem i laktacni poradkyni ale nic nepomohlo. Pak kdyz jsme presli uplne na UM vsichni byly spokojeny. Ja, mala i manzel. Ted ma mala 1,5 a je uuplne v pohode, zdrava ( nemocna jeste nebyla) a vesela. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
22.2.12 10:14

Ahoj, myslím, že celý problém je v technice kojení. myslím, že málokdo kojí bez problémů, u nás byly začátky taky těžké. Až se jednoho dne se manžel naštval, celou noc to studoval na internetu a ráno mi podal malou v jiné poloze, malá se přisála a bylo to:-)ale neříkám, že pak problémy nebyly, rozhodně to nevzdávej, rozhodně v tom nejsi sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31397
22.2.12 10:15

a odsávačka by Ti nepomohla? (jen se ptám, nevím jak je to s velkými prsy, možná to nejde)…ale odsávat a dávat jí to flaškou (pokud chceš zachovat její schopnost sání, než se to třeba pořádně naučíte, tak si kup flašku Medela Calma, je pro kojené děti, musí se snažit stejně jak u prsu). Ušetříš si tak její neproduktivní sání, ona se nebude tak namáhat, ale přitom bude dostávat MM. Mně se malý nepřisál už v porodnici, takže jsem odsávala a dávala mu vše flaškou a dalo se to.

jinak pokud kojit chceš, tak určitě co nejdřív vyhledej tu laktační poradkyni, třeba vás naučí nějaký fígle…a taky zajdi k doktorovi, aby malou zvážil, plno miminek už skončilo na UM jen proto, že se mamince zdálo, že má slabý mlíko, přitom to vůbec nebyla pravda, dítě přibíralo normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
22.2.12 10:18

myslím si, že to přejde, já byla zvyklá na kloboučky, a pak doma jsem chtěla najet bez kloboučků, za začátku to děsně bolelo asi tak 14 dní, pak to nějak přestalo ani jsem si nevšimla jak. A co kojit s kloboučkem i doma? pokud tě to tak nebolí tak na tom nevidím nic špadného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
22.2.12 10:19

Přesně tak, skoro každý je schopný kojit, jen to vzdá třeba i zbytečně. Laktační poradkyní se nenech odbýt, zaplatíš dvě stovky, přijede za tebou až domů a půjčí ti i váhu. Ale znám holky, který UM vysvobodilo a jsou to dobré mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová