Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky…moje kamarádka má stejně staré mimčo jako já,tedy narozeno 18.8.Nejen že už mu dává banán,ale dokonce i kravské mléko!!!Nemůže mu nějak ublížit?Mě se jako alternativa k obědu místo zeleniny babán či něco podobně sladkýho nezdá moc dobrej nápad…Myslíte že je lepší škudlit na prckovy na úkor jeho zdraví?Já teda malé postupně dávám zatím jen zeleninku…
Tak na banánu nevidím nic špatného (někdo začne banánem, někdo zeleninou), ale kravský mlíko bych teda určitě nedávala ![]()
Příspěvek upraven 08.01.11 v 11:55
Nic horšího snad ani dítěti dát nemuže
http://www.mineralfit.cz/…erskeho-273/ ![]()
Banán a kravské mléko není zdravé ani pro dospělého jedínce, natož pro tak malé miminko. Myslim minimalně do 6 měsícu dítě nepotřebuje nic vic než MM. Obě děti mám plně kojené do 9 měsícu, dostali max. studenou mrkev na broušení zubu.
Příspěvek upraven 08.01.11 v 12:00
Já bych teda v našich podmínkách s tropickým ovocem asi malinko počkala…
A kravské mléko, no, podle naší doktorky je to pěkný základ na alergii ![]()
Kravske (ja mam radsi rikat „obycejne mleko“, protoze UM je taky kravske) asi dava proto, ze chce usetrit ?
Tak at si spocita, kolik ji miminko toho „kravskeho“ vypije, takhle male mimi toho prece vypije taky spoustu. Nemusi nutne kupovat UM Nutrilon, tak at kupuje levnejsi treba v DM mleko Babylove (600gr za 129,–kc)-je dobre, ja ho ted vetsimu diteti uz taky davam, a myslim si, ze uspora pri pouziti obycejneho zase nebude tak velka. Vzdyt kolik toho mlika musi kupovat…
snad kupuje ALESPON nejake dobre plnotucne v PETce a ne nejaky srajdy v tesco krabici za 12kc. Protoze litr „lepsiho“ kravskeho stoji kolem 30Kc, a predpokladam, ze 4mes mimi to za den vypije.. ![]()
Já jsem byla třeba na KM taky od 3měsíců a v pohodě. Čímž chci říct, že se to nijak projevit nemusí, ale může - proto bych to neriskovala - Sunar není zas tak drahý ![]()
Když dává KM, tak asi nekojí, to už příkrmy zavádět může. Doporučuje se začínat zeleninou, aby si děti nezvykly zbytečně na sladkou chuť ovoce. Tak aby se kamarádka nedivila, až jí nebude chtít zeleninu
Banán by určitě nebyla pro mě první volba…
K otázce - ne, fakt nemyslím, že je lepší škudlit na dítěti na úkor zdraví. U nás je to tak, že na jídle pro Samíka nešetřím nic, to si radši vezmu sama chleba s máslem ![]()
holky já ležela v porodnici s vietnamkou a ta lila prckovi do lahve polotučné mléko
sestřičky říkaly že už nemají sílu to řešit,že to dělají všechny a že jim stejně nerozumí
dzarunka píše:
holky já ležela v porodnici s vietnamkou a ta lila prckovi do lahve polotučné mléko![]()
![]()
sestřičky říkaly že už nemají sílu to řešit,že to dělají všechny a že jim stejně nerozumí
dzarunko, každý to dělá jinak
Každý člověk, natož národ…prostě někdo to dělá tak a jiný onak.
Já si budu svoje dítě krmit podle sebe a vesměs mě nikdo jiný nezajímá ![]()
nakukovatelka píše:
Kravske (ja mam radsi rikat „obycejne mleko“, protoze UM je taky kravske) asi dava proto, ze chce usetrit ?
Tak at si spocita, kolik ji miminko toho „kravskeho“ vypije, takhle male mimi toho prece vypije taky spoustu. Nemusi nutne kupovat UM Nutrilon, tak at kupuje levnejsi treba v DM mleko Babylove (600gr za 129,–kc)-je dobre, ja ho ted vetsimu diteti uz taky davam, a myslim si, ze uspora pri pouziti obycejneho zase nebude tak velka. Vzdyt kolik toho mlika musi kupovat…snad kupuje ALESPON nejake dobre plnotucne v PETce a ne nejaky srajdy v tesco krabici za 12kc. Protoze litr „lepsiho“ kravskeho stoji kolem 30Kc, a predpokladam, ze 4mes mimi to za den vypije..
nakukovatelko, jen bych chtěla dodat, že mléko je pořád to samé mléko, ať už je v krabici z Tesca nebo petce ![]()
rhiannon píše:dzarunka píše:dzarunko, každý to dělá jinak
holky já ležela v porodnici s vietnamkou a ta lila prckovi do lahve polotučné mléko![]()
![]()
Já si budu svoje dítě krmit podle sebe a vesměs mě nikdo jiný nezajímá
nemyslela jsem to nějak zle,jen že u nich děti pijí asi od narození a nemyslím že by měli zdravotní problémy a dřív i naše kultura určitě neměla Sunar a když nebylo mateřské mléko tak co asi pili
![]()
Lena F. píše:
Banán a kravské mléko není zdravé ani pro dospělého jedínce, natož pro tak malé miminko. Myslim minimalně do 6 měsícu dítě nepotřebuje nic vic než MM. Obě děti mám plně kojené do 9 měsícu, dostali max. studenou mrkev na broušení zubu.Příspěvek upraven 08.01.11 v 12:00
To že mléko a banán není prospěšný pro dospělého. Je hloupost.
Ale 4 měsíčnímu mimi bych teda taky ani omylem nedala. I když myslím, že to asi ve zdraví přežije. Já jsem začala dávat kravské teď a to převařené a ne na pití, jen do jídla. ![]()
dzarunka píše:rhiannon píše:nemyslela jsem to nějak zle,jen že u nich děti pijí asi od narození a nemyslím že by měli zdravotní problémy a dřív i naše kultura určitě neměla Sunar a když nebylo mateřské mléko tak co asi pilidzarunka píše:dzarunko, každý to dělá jinak
![]()
Já si budu svoje dítě krmit podle sebe a vesměs mě nikdo jiný nezajímá![]()
Jé, já to taky nemyslela na tebe nějak zle
je to přesně jak píšeš ![]()
Tak kamarádka to zjevně neřeší a řešit nebude
Prostě je nutné brát v úvahu, že takové ženy byly, jsou a budou. Ona o správnosti přesvědčená je ![]()
Nicméně kamarádky malá nechtěla UM, takže se souhlasem doktora najeli na kravské - od krávy, malá je v pohodě, šmakuje jí, žádné zdravotní problémy nemá ![]()
Jinak náš Honzín žádné jiné ovoce nechtěl, vyjma banánu, zeleninu baští krásně, takže to také nelze paušalizovat.
Na malém se rozhodně nemá šetřit, ale opět to není názor většiny ![]()
joooo holt někomu to nepřijde nooo
taky tu mám známou která dávala od narození holce kravské mléko přímo od krávy!!! místo MM nebo uM! co naděláš??? jestli může ublížit? pokud nemá teď nějaké průjmy… tak se to pak ukáže až hodně později