Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminy,
dnes jsme byli několikrát venku s malou, pořád stejně nabaléná. Odpoledne tu bylo 10 stupňů nad nulou a byla oblečená tak, jako teď když byly jen 3 stupně a foukal vítr. Přišli jsme domů a nechala jsem jí ješt na balkoně. A když jsem jí svlékala, tak byla celá suchá, ale čepička a zátylek byly durch morký. Hned jsem ji svléknula a osušila. Může se jí něco stát? Stalo se to někomu také? Dost mě to vyděsilo. měřila jsem jí i teplotku, ale má je 36,5.
ahoj, ja bych rekla ze jestli ji neofouknul vitr kdyz byla upocena tak by mela byt v pohode. mates je porad taky spocenej, lezi na gauci a nekdy od tech bulanu ma upocenou celou hlavu a zatim se mu nic nedelo
luciashek píše:
Ahojda maminy,dnes jsme byli několikrát venku s malou, pořád stejně nabaléná. Odpoledne tu bylo 10 stupňů nad nulou a byla oblečená tak, jako teď když byly jen 3 stupně a foukal vítr. Přišli jsme domů a nechala jsem jí ješt na balkoně. A když jsem jí svlékala, tak byla celá suchá, ale čepička a zátylek byly durch morký. Hned jsem ji svléknula a osušila. Může se jí něco stát? Stalo se to někomu také? Dost mě to vyděsilo. měřila jsem jí i teplotku, ale má je 36,5.
ne, neboj se.. to se prostě stává, že se děti trochu zapotí…kdyby byla ledová, tak je to jiné, ale tohle nic není…
má dcera se dosti často budila propocená a nikdy ji nic nebylo, převlékla jsem ji do suchého a hotovo
Mi kdyz holky dospavaji doma,kdyz prijdem z venku,tak maj vzdycky spocenou hlavicku a v pohode
takze se tim neznepokojuj ![]()
joanee píše:
Mi kdyz holky dospavaji doma,kdyz prijdem z venku,tak maj vzdycky spocenou hlavicku a v pohodetakze se tim neznepokojuj
To jsem moc ráda, vyděsilo mě to. Asi se zapotila až doma, kdo ví. Svlíkla jsem jí. A utřela, protože jak byla zpocená a svlíknutá, rychle stydla.
Hele to se stává,že se děti spotěj,to není žádná tragédie.A jestli jí neofouklo,tak to bude poho,tím se nesmíš pořád tak nervovat ![]()
Malá je hodně horkokrevná,takže jsem se za tu dobu naučila,že ji oblíkám kolikrát míň jak sebe,protože pak bývá většinou spocená ![]()
Do toho se dostaneš neboj ![]()
Holky, děkuju za uklidnění. Mě se vybaví poučky v porodnici, že se mimčo nesmí přehřát a zpotit a tak mě to vyděsilo. zajímavý je, že při nižší teplotě, než byla odpolko, se mi zpotila, no nějak nechápu. Zátylek už má suchoučkej a teplounkej, zovna se s ta´tkou živí a chutí jí. Mě právě vyděsilo, aby neměla takový to z přehřátí, to je teploty, blití a tak.
Luci klid, aby měla úžeh, to by se musela přehřát celá
a na sluníčku, řekla bych, že sama sebe nepřehřeje i kdybys jí navlíkla jak pumpičku ![]()