Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky…co dáváte na noc miminkum aby byla lépe zasycená…
já normálně dávám sunar…a ted jsem na noc dala Hami 1 Extra a je to pořád stejné…nepříjde mi že by jí to více zasytilo…
a naví c mi dnes ještě nekakala a dávám jí to zatím 2 dny vždy před spaním…doufám že z toho nebude zsácpa ![]()
nektery mimca spi nektery ne…nekterym se to upravi s vekem jinym ne…nekterym pomuze na noc kase - ale co vim od kamosek i odsud tak vetsinou ne. nekterym kdyz das neco vyzivnejsiho tak naopak spi hur…
Syn spal celou noc od svych 3 mesicu, dcera se stale budi minimalne 3× za noc - to povazuju za luxusni noc, protoze je schopna vstavat i co hodina. A to ma na noc kasi + kojeni.
pupííííček píše:
a od kdy vaše miminka spala celou noc?
Dítě má 14 měsíců a o celé noci si můžu nechat jen zdát
![]()
pupííííček píše:
a od kdy vaše miminka spala celou noc?
Asi od 11 měsíců, ale není to 100%, i teď se ještě občas vzbudí (22 měsíců).
me spi mala paradne od konce sestinedeli 12 hodin v kuse
ale je to spis vyjimka… ![]()
Tak jak bylo výše napsané. Některé mimča spí a jiné prostě ne
jak které dítě.
Všechny jsou individuální… ![]()
Naše malá mi celou noc spí už od jejich asi 3měsíců takže pohoda
ale dávala jsem ji taky kaši před spaním, která ji zasytila myslím dost dobře.
a na dost dlouho.
A ještě jedna věc: když se náhodou vzbudila (což se nestávalo, ale občas se přihodilo
) tak jsem ji dala čajík, párkrát potáhla a spala. Moje pediatrička mi striktně zakázala ale teď už nevím přesně od kterého měsíce ji krmit na noc, tím nutrilonem neboť potom se maminy divily, že děcka jsou jak sudy
prostě řekla, když spinká celou noc a občas se vzbudí ať zkusím nejdřív čaj a kdyby i potom plakala ať ji dám mlíčko… a to fungovalo. Ale malá se naučila spát tak nějak sama přees noc, nepotřebovala ani čaj ani mléko ![]()
Asi jsem to napsala tak nesrozumitelně tak snad se v tom zorientuješ ![]()
kluci spi celou noc od 4 mesicu, ale kdyz je spurt nebo nemoc, tak se budi
Karolínka spinká celou noc,od těch 22 do 6,to se napapká,přebalíme a spinká dál do těch 9.Ale je pravda,že celej den pravidelně po 4 hodinách pije 210 um a poslední krmení ve 22 je schopná vypít i 270
![]()
Malé jsou tři měsíce a kolikrát mi vydržela od 23 00 do 7 ráno,jinak vydrží těch 6 hodin,ale já kojim.
Tak naše dcera nespí celou noc ani ted a to ji jsou za měsíc dva.. takže zkusli jsme kaše. jen mléka, pak mléko s banánem, mléko s piškotem, polévky atd atd.. pediatr mi sdělil, že ji nemám noční krmení odepírat, takže na dnešek vysosla litr mléka jak nic…takže 4× vzhůru
tak že bych zkusila tu kaši???no malá usne tak v 21hod pak se perobudí na jídlo tak kolem ty 3 hod ráno…
spínká hodinku…a pak se budí a musím jí dávat dudlíka…no a k ránu usne a probouzí se kolem 8hod..zase na jídlo..
ale já se tak něják ještě od porodu pořádně nevyspala…mám přerušovaný spánek…proože každé hýknutí mimča mě probudí…
no snad příjde te osudná noc a já se vyspinkám do ružova ![]()
petrusepetrus píše:
Karolínka spinká celou noc,od těch 22 do 6,to se napapká,přebalíme a spinká dál do těch 9.Ale je pravda,že celej den pravidelně po 4 hodinách pije 210 um a poslední krmení ve 22 je schopná vypít i 270![]()
to se máš…já do malé dostanu 150ml a víc ne…taky máme po 4 hod…poslední jídlo má ve 20:00 hod..