Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já jsem začala s příkrmy v 6.m a kojila jsem do cca 11.m.....pak jsem malýho pozvolna odstavila
Kojila jsem ještě čtyři měsíce, pak se syn sám odstavil, jinak bych byla kojila dál. V tom desátém měsíci už to tedy bylo jen ráno a večer, ale neodstříkávala jsem, MM jsem měla dost, probouzela jsem se ráno mokrá ještě tak další měsíc…
Já jsem začala s prvním příkrmem na šestém měsíci, pak jsem postupně nahradila každé kojení dalším příkrmem. Nijak jsem neodstříkávala, mlíčko jsem stále měla, nebyl problém. Syna jsem kojila do 14měsíců a dceru (13m) ještě kojím večer, v noci a ráno. Mlíčko stál mám.
Ja pak kojila jeste 3 mesice (tzn. do 9mes veku), nic jsem neodstrikavala, proste jsem ho nakojila dopo, pak vecer a bohuzel jeste x-krat v noci - proto jsem pak o sve vuli s kojenim skoncila, protoze to buzeni na prso ze zvyku bylo vycerpavajici.
Kojila jsem plně 6 a půl měsíce…
pak příkrmky a kojení hlavně večer,v noci a ráno…
pak už jen večer a ráno,pak jen ráno a sám se odstavil v 10ti měsících.....
Prvního syna do 18 měsíců (pak jsme chtěli druhé a jelikož jsem kojila často, neměla jsem MS).
Druhého syna do 14 měsíců, pak měl chudáček pusinku plnou aftů, nic nejedl, nechtěl ani kojení (to trvalo týden) a pak už jsem prso nedala. U prvního byl odstavování horor, tak podruhé se to vyřešilo samo.
Ani u jednoho jsem potom neodstříkávala, mlíka bylo stále dost.
Mezi 5-6 m jsem začala s příkrmy a dcera se sama odstavila v 10,5 měsících.. ( první dcera až v roce)
Já zača s příkrmy v 6 měsíci.Mlíko sem pak nikdy neodstříkávala a kojila sem do 3 let
.
rozmary píše:
Kamčo to teda smekám
Já kojila ráda.Každej říkal že kojit nebudu moct,že mám malá prsa,nikdo z rodiny nekojil takže sem začla kojit s tím že to jen vyzkouším
a že to stejně nepujde.Nakonec to šlo až moc dobře
.Přitom je strašnej žrout,sní normální porci jak dospělej a ještě na vrh mlíko.Ještě ve 3 letech sem ho kojila tak 6× denně
teda po každém jídle.Kdyby malej nešel do školky tak snad kojim pořád.Mléko ještě pořád mám ![]()
Prikrmy jsem zavedla od 6m. S kojenim jsem prestala ve 2 letech a 4 mesicich, protoze bylo na ceste druhe dite a zpocatku mi byvalo dost spatne. Posledni rok jsem kojila jen vecer pred spanim. Neodstrikavala jsem a mlika bylo dost.
plně jsem kojila necelých 7měs, pak ještě 4,5měs a neodstříkávala jsem. Dcera se odstavila sama, jinak bych v kojení klidně pokračovala, mlíko bylo pořád.
a noční kojení jsem utla někdy kolem těch 7m - podvýživou netrpěla, spíš naopak ![]()
Ahoj,chci se zeptat mamin které plně kojily,jak na to byly s mlíčkem když začaly dávat příkrmy?Jak dlouho jste ještě kojily a jak často jste odstříkávaly,pokud jste odstříkávaly aby se vám nepřestalo tvořit mlíko?