Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mně by zajimalo jak koupete sva miminka konkretně mně zajima jestli davate jim ouška pod vodu, apokud ano tak neboli jich ouška? A co kdyz jim ta voda zustane v oušku, treba i dospeli maji obtiz dostat vodu z ucha ja se omlouvam pokud se ptam blbe. Děkuju ![]()
ljubočka píše:
Ahoj mně by zajimalo jak koupete sva miminka konkretně mně zajima jestli davate jim ouška pod vodu, apokud ano tak neboli jich ouška? A co kdyz jim ta voda zustane v oušku, treba i dospeli maji obtiz dostat vodu z ucha ja se omlouvam pokud se ptam blbe. Děkuju
ahoj, ouška pod vodu nejdou, když chci umýt vlásky, tak to dělám namočenou žínkou, ale ouška nenamáčím, pouze je vyčistím vatovou tyčinkou a nedělám to každý den..
Taky jsem zezačátku neponořovala, teď už občas jo, od jara chci malou s tatínkem vyšoupnout na nějaký kurs plavání, tak aby si verunka zvykla.
ja jsem si precetla ze nektery maminky koupou bez ousek az tady..kdyz mela mala asi 7 mesicu…koupala jsem normalne s usima pod vodou (sak je potreba umyt aji usi ne
)…chodili jsme i plavat od 3 mesicu ..taky mivala usi pod vodou…s usima jsme potize nikdy nemeli.
Ponořovali jsme, dělali jsme různé cviky ve vaně od cca 2,5 měsíce. Bez problémů. Voda vyteče. Můžeš dát k oušku kusek buničiny, to případně zbytek nasákne. Ale my jsme nedávali a bez problémů.
u nás koupe tatínek obě holčičky, tedy te´d, ale když byla Mája mimi, ouška jsme neponořovali, teď většinou pase ve vaně s tatínkem koně, milují obě vodu
Já ponořuju ouška od začátku. V porodnici mi řekli, že to miminku nevadí, protože bylo v bříšku taky ve vodě. Tak jsem se to naučila v porodnici.
Tak já jako Maja, koupali jsme od porodnice s ponořenýma ouškama, ven koukal akorát obličej. Potom jsme vatovým čtverečkem smotaným do ruličky vysáli přebytečnou vodu. Stejně to děláme i po plavání. Chodíme od 6 měsíců.
taky bych tu chodila do plávání, ale nic tu není jen v Třbíči a už měsíc jsme bez auta ![]()
Malé jsou tři měsíce a ouška ponořujeme,dokonce nám říkaly i v porodnici že to nevadí ![]()
já vikiho ponořuju taky i s oušky. teď se mu strašně líbí, když ho položím do vody do vany a nechám cákat nohama jak chce. takže jen jistím, aby se nepřetočil do vody. ale on se už natáčí a chce ji ochutnat ![]()
Ja zatim neponoruju, ale koupu v kyblu, tak to ani moc nejde
Kazdopadne si myslim, ze kdyz se dostane voda do ouska,tak to nevadi
A vzdycky je muzes aspon na povrchu utrit, my to mame jako pokoupaci ritual ![]()
oživuji diskuzi: já se příšerně bojím aby Kubovi do uší nenateklo. Nevím proč, ale mám vodu v uších spojenou se zánětem středního ucha. Jako malá jsem na to dost trpěla a těžko říct z čeho to bylo? Špatně jsem smrkala, nafoukalo mi tam, nebo ta voda? ![]()
Nevím, ale tu bolest bych nikomu nepřála a zvlášť ne mému prckovi. Jak to tedy máte? Vážně těm dětem necháte uši ve vodě? Mě ta představa děsí… ![]()
Já jsem si teda až teď přečetla, jestli dávat nebo ne, protože jsem to nikdy nějak neřešila. Malému je 6 týdnů a od narození koupu i s ušima pod vodou a zatím jsme žádný problém neměli, tak si myslím, že to snad nevadí. ![]()
Já koupu na lehátku, takže má hlavu zvýšenou a jenom ji oplachuju - včetně oušek, ale nijak jsem zrovna nad ušima nepřemýšlela a nebyl to záměr.
Každopádně jestli z toho nemáš dobrý pocit, tak mu je neponořuj, když budeš koupat na lehátku, voda tam určitě nenateče a stačí je opláchnout.