Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Česká pediatrická společnost doporučuje začít s příkrmy po ukončeném šestém měsíci, do té doby není zcela vyvinutý zažívací trakt a cokoliv kromě mlíčka je pro něj zbytečná zátěž.
Byla tady včera dost podobná diskuze, tak jí zkus projít: https://www.emimino.cz/…pozde-58926/
Pokud plně kojíš není třeba zavádět příkrmy takhle brzy ![]()
Můj chlapeček je na UM a začala jsem mu dávat zeleninku jednu po druhé až po 4 měs a to jen občas,jinka má jen mléko.Střeva si musí zvyknout na tuhou stravu.
polévku bych nedávala. je příliš tučná a pokud chceš začínat dávat ochutnávat jídlo, tak určitě jednosložkové. ať to není pro zažívací trakt přílišný šok.
ale lepší pro mimčo je opravdu na řádné zavedení příkrmů počkat až do ukončeného šestého měsíce ![]()
Taky nesouhlasím s tak brzkým zaváděním příkrmu. Ale na to ses neptala.
Klasickou polévku bych dítěti nedala, pokud ale tchýně uvařila kojeneckou polívku, jen zeleninka (nejlíp ta, kterou už dcerka postupně ochutnala) s vodou, žádná sůl a dochucovadla, nebránila bych jí ![]()
Ja nevim,plne jsem kojila do 6ti mesicu a pote zacala pridavat prikrmy-zelenina,maso,ovoce…
Kdyz byly prckovi tak 3 mesice,uz jsem se hrozne tesila,az zacne bastit i neco jineho nez MM,ale potom po zavedeni prikrmu,i ted zpetne si fakt uvedomuju,ze ta vyhoda kojeni je super,nic se nemusi pripravovat,nic varit,jen se vytahne prso a je to ![]()
Ale s polevkou bych u 4.mimca,ktere je plne kojene jeste urcite nezacinala.
No je to na tobe,znam holcinu,ktera dala 2mesicnimu miminu uz i cokoladu a bramb.kasi.....
Vsak mi jsme taky nezili jen z MM a jsme zivy a zdravi ![]()
Ona se polévka dávala dřív, jako první příkrm, někteří starší pediatři ji stále doporučují. Jde ovšem o to, jaká, nesmí být mastná, atd. Existuje spousta receptů. Můj syn byla plně na UM, začala jsem s příkrmem, když mu bylo 5.měsíců. Polévku ale ještě neměl.
Myslím, že je to každého véc, jestli si chce zakladatelka dávat příkrmy, ať si je dá. U nás se DOPORUČUJE kojit do 6.měsíců, jinde zase jen do 3.
Polívku ovšem nevím, náš malej má půl roku a asi bych mu jí ještě nedala, zatím jedem na dušené zelenině a masu. Ovoce zatím bojkotuje /přesnídávky/.
rhiannon píše:
Ona se polévka dávala dřív, jako první příkrm, někteří starší pediatři ji stále doporučují. Jde ovšem o to, jaká, nesmí být mastná, atd. Existuje spousta receptů. Můj syn byla plně na UM, začala jsem s příkrmem, když mu bylo 5.měsíců. Polévku ale ještě neměl.
Ovšem polévka, jak ji doporučují pediatři, je v podstatě řídký zeleninový příkrm, nikoliv polévka pro dospělé!!!!!!
Doporučuji přečíst jak na příkrmy na
www.kojení.net
vlevo - zavádění příkrmů.
Take si myslim ze bych mela s polevkami jeste pockat
Zatim teda mala nemela nic jineho nez presnidavku a tu rozmackanou mrkev. Ale asi si to rozmyslim s tim prikrmovanim no nic mene dekuji vsem maminam za odpovedi ![]()
Věc názoru, je dobré začínat se zeleninou a pak bych dala až polévku. Můj starší syn dostal v půl roce knedlík a gulášem a měl boule za ušima, ted je mu 7 let a je naprosto zdravej. Takže jak to cítíš tak to dej. Když sme byly mi malý taky do nás praly co se dalo a sme zdravý.
Ahoj,
a tak se chci zeptat zda muze tak male ditko zacit s polevkami
???? predem dekuji za odpovedi
Chtela bych se zeptat, mam 4m mimi plne ji kojim ale chtela bych postupne zacit prikrmovat aby dcerka ochutnala i neco jineho a taky postupne ochutnavala jidlo, dala jsem ji rozmackanou mrkev a taky mela uz i presnidavku. Ale tchyne ji vcera chtela dat polevku,