Mytí zadečku v umývadle

catie
7.1.11 00:54

Mytí zadečku v umývadle

Potřebuju poradit s mytím zadečku v umývadle. Když byla dcera novorozenec, bylo to v pohodě - držela jsem ji v podpaždí a druhou rukou myla. Teď má ale skoro 6kg, vrtí sebou a já mám čím dál větši strach, že mi spadne. Četla jsem, že někdo drží na tygříka, ale to si nedovdu představit. Při tygříkovi si ji opírám o hruď/břicho, tak nevím, jak ji takhle šoupnout pod vodu. To bysme byly mokré od hlavy až k patě obě.
Jak to děláte u větších dětí vy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4051
7.1.11 01:03

Vanu nejde pouzit? Posadit pres okraj? Takhle myla mama mne a brachu kdyz jsme byli deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
7.1.11 01:15

Já malou umývám pod vodou doteď, držím stále stejně, jen teď už u toho stojí ;-) Levou ruku vedu pod jejím levým podpažím opírám o hrudník a držím prsty pod pravým podpažím, palec na ramínku. To je předpokládám ta poloha, kterou používáš taky.

Já jsem ji používala u obou dětí až do doby kdy bylo třeba. Jakmile trošku povyrostou opřou se nohama o dno vany/ umývadla a ruce se tím odlehčí :wink:

Na tygříka umývat lze. Ruku, na které leží, prostě odkloníš pod kohoutek a umýváš zadeček, co máš v dlani. Jenže pro mě je ta poloha takto nestabilní, dítě má vlastně volnou horní polovinu těla, takže když se pohne, ty musíš vyrovnávat a jistit ho :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
7.1.11 01:16

Nahřej teplou vodou umyvadlo, dítě strč nahé do umyvadla zadečkem ke kohoutku, nožky se budou o kolínka opírat, jednu ruku dej pod hrudníček tak aby jedna ručička šla vrchem přes tvoji ruku a za druhou ručičku ji drž tou samou rukou nad loktem (aby se nevykroutila) a druhou rukou umývej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.1.11 07:57
tulenice píše:
Nahřej teplou vodou umyvadlo, dítě strč nahé do umyvadla zadečkem ke kohoutku, nožky se budou o kolínka opírat, jednu ruku dej pod hrudníček tak aby jedna ručička šla vrchem přes tvoji ruku a za druhou ručičku ji drž tou samou rukou nad loktem (aby se nevykroutila) a druhou rukou umývej.

Přesně, já tak myju syna doteď, vykadí se na nočník a pak ho stejně šoupnu do umyvadla, protože nevím, jak bych ho opravdu utřeba papírem. Tím se ošmrdlá sám, protože ho to baví, ale čistý pak rozhodně není :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
7.1.11 08:11

Své 9 kg dítě myju podobným způsobem ve vaně. (Do umyvadla se mi u dávno nevejde) Je to pěkná posilovna, ale zas mám asi výhodu, že se nevrtí, protože se koupe děsně rád
Už se teda těším, až bude stát… to pak bude snazší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
7.1.11 08:23

taky do ted(9m) myjem v umyvadle. Dám si ji na levou ruku obličejem dolů, kdy moje dlan drží její pravý ramínko, (vyklouznutí je nemožný :wink:) pak ji posadím do umyvadla a pravá ruka ji omyje a pak zabalí do ručníku :wink: u kluků mi to nepřišlo, ale u slečny mám pocit že ji ubrouskamqa nikdy pořádně neotřu.voda je voda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
7.1.11 09:15

Já ji držím tak, že se opírá zády mě o břicho a držím ji levou rukou pod kolínky (reps. za stehno pravé nohy) - jakoby klubíčko dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
7.1.11 16:45

Díky moc všem za rady :)!

• Citovat
  • Upravit
13879
7.1.11 21:40

Já mám syna 5 kg a myju ho na tygříka - mám ho na levé ruce obličejem u lokte, leží mi na ruce hrudníčkem i bříškem a tou levou rukou držím jeho pravé stehýnko. Druhou rukou myju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.1.11 21:43

Ahoj,zadeček myju normálně na přebalováku už od narození.Rozbalím plenu,šoupnu pod něj papírový kapesník z krabice,a prdku omyju jednorázovou mycí žínkou namočenou v teplé vodě s trochou mycí emulze od Sebamedu.tu mám v malém škopíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
7.1.11 22:16

tak já myju v poloze na klokánka … jak psaly holky, držím pod hrudníkem za ramínko a mažel myje na tygříka. A to my máme malou střelu, furt sebou mrská jak kapřík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí