Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vanu nejde pouzit? Posadit pres okraj? Takhle myla mama mne a brachu kdyz jsme byli deti.
Já malou umývám pod vodou doteď, držím stále stejně, jen teď už u toho stojí
Levou ruku vedu pod jejím levým podpažím opírám o hrudník a držím prsty pod pravým podpažím, palec na ramínku. To je předpokládám ta poloha, kterou používáš taky.
Já jsem ji používala u obou dětí až do doby kdy bylo třeba. Jakmile trošku povyrostou opřou se nohama o dno vany/ umývadla a ruce se tím odlehčí ![]()
Na tygříka umývat lze. Ruku, na které leží, prostě odkloníš pod kohoutek a umýváš zadeček, co máš v dlani. Jenže pro mě je ta poloha takto nestabilní, dítě má vlastně volnou horní polovinu těla, takže když se pohne, ty musíš vyrovnávat a jistit ho ![]()
Nahřej teplou vodou umyvadlo, dítě strč nahé do umyvadla zadečkem ke kohoutku, nožky se budou o kolínka opírat, jednu ruku dej pod hrudníček tak aby jedna ručička šla vrchem přes tvoji ruku a za druhou ručičku ji drž tou samou rukou nad loktem (aby se nevykroutila) a druhou rukou umývej.
tulenice píše:
Nahřej teplou vodou umyvadlo, dítě strč nahé do umyvadla zadečkem ke kohoutku, nožky se budou o kolínka opírat, jednu ruku dej pod hrudníček tak aby jedna ručička šla vrchem přes tvoji ruku a za druhou ručičku ji drž tou samou rukou nad loktem (aby se nevykroutila) a druhou rukou umývej.
Přesně, já tak myju syna doteď, vykadí se na nočník a pak ho stejně šoupnu do umyvadla, protože nevím, jak bych ho opravdu utřeba papírem. Tím se ošmrdlá sám, protože ho to baví, ale čistý pak rozhodně není
.
Své 9 kg dítě myju podobným způsobem ve vaně. (Do umyvadla se mi u dávno nevejde) Je to pěkná posilovna, ale zas mám asi výhodu, že se nevrtí, protože se koupe děsně rád
Už se teda těším, až bude stát… to pak bude snazší
taky do ted(9m) myjem v umyvadle. Dám si ji na levou ruku obličejem dolů, kdy moje dlan drží její pravý ramínko, (vyklouznutí je nemožný
) pak ji posadím do umyvadla a pravá ruka ji omyje a pak zabalí do ručníku
u kluků mi to nepřišlo, ale u slečny mám pocit že ji ubrouskamqa nikdy pořádně neotřu.voda je voda ![]()
Já ji držím tak, že se opírá zády mě o břicho a držím ji levou rukou pod kolínky (reps. za stehno pravé nohy) - jakoby klubíčko dopředu.
Já mám syna 5 kg a myju ho na tygříka - mám ho na levé ruce obličejem u lokte, leží mi na ruce hrudníčkem i bříškem a tou levou rukou držím jeho pravé stehýnko. Druhou rukou myju ![]()
Ahoj,zadeček myju normálně na přebalováku už od narození.Rozbalím plenu,šoupnu pod něj papírový kapesník z krabice,a prdku omyju jednorázovou mycí žínkou namočenou v teplé vodě s trochou mycí emulze od Sebamedu.tu mám v malém škopíčku.
tak já myju v poloze na klokánka … jak psaly holky, držím pod hrudníkem za ramínko a mažel myje na tygříka. A to my máme malou střelu, furt sebou mrská jak kapřík.
Potřebuju poradit s mytím zadečku v umývadle. Když byla dcera novorozenec, bylo to v pohodě - držela jsem ji v podpaždí a druhou rukou myla. Teď má ale skoro 6kg, vrtí sebou a já mám čím dál větši strach, že mi spadne. Četla jsem, že někdo drží na tygříka, ale to si nedovdu představit. Při tygříkovi si ji opírám o hruď/břicho, tak nevím, jak ji takhle šoupnout pod vodu. To bysme byly mokré od hlavy až k patě obě.
Jak to děláte u větších dětí vy?