Nevím, co s percentily

7142
5.1.11 23:21

nevím co s percentily

Zdravím a předem se omlouvám za hloupu otázku ,ale nevím jak se vyznat v percentilových grafech. můžete mi pomoct? Michálkovi je půl roku má 79,5cm, 7650g a obvod hlavičky 42. můžete mi říct jak to je?? nerozumim tomu a ztrácim se v tom:-) dělá mi drobet starosti hlavička. neni moc malá? jiný děti ji mají větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7142
5.1.11 23:24

pááárdoon přehánim:-) 69,5:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
6.1.11 00:04

:nevim: je to prostě cvalík, ne?

na tu výšku mi hlavička nepřipadá malá…
proč jsi usoudila, že by tě to mělo znepokojovat. pediatr něco říká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
6.1.11 00:11

Mrkni na www.rustovyhormon.cz Tam jsou jednoduché grafy, myslím. A jinak kdyby měl malou hlavu, asi by se nad tím zarazila hlavně doktorka,ne.

Každé dítko je jiné, já mám holčinu mimo „normu“ pořád :lol: a hlavu si z toho nedělám, holt bude třeba vysoká a hubená. Pro tvůj klid naše míry v půl roce: 6300 g, 66 cm a hlavička 41,8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
6.1.11 00:23

Neboj, kdyby s prckem něco bylo, určitě ti to doktorka řekne

• Citovat
  • Upravit
283
6.1.11 07:39

Ahoj, neboj, mám holčičku a její míry v půl roce jsou: výška 68cm, váha 6390g, hlava 41cm. V percentilových grafech se taky absolutně nevyznám, zrovna jsem jeden studovala a jsem z něj jelen. Taky jsem se bála, že má dcerka malou hlavičku, ona je dlouhá, ale drobná, dr. nikdy nic neřekla, tak jsem si z toho přestala dělat hlavu. Pokud nemá zarostlou fontanelu, tak mu hlavička určitě ještě poroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
6.1.11 08:17

Tak nas malej mel v pul roce 8045g,69cm a hlavicka 44cm :) ale vubec to nebyl zadnej cvalik,asi ma tezke kosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.1.11 08:49

http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?… tady prográmek do počítače…

Protože Majda byla s váhou v roce na nultém percentilu (tzn. nula procent dětí je lehčích než ona :roll: ), už to skoro ani nestuduju, jen když vím, zadám hodnoty a mrknu. Už je na nějakém dvacátém, aspoň něco :lol:

Více než absolutní hodnoty je důležité, aby dítko sledovalo „svou“ růstovou křivku, když je to prcek a pořád se motá mezi tím nula až dvacet percentilem, tak to není tak „divné“, jako kdyby najednou vyrostla na osmdesátý třeba, nebo naopak by nějaký cvalda najednou spadnul dolů. To už by pak zasluhovalo pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
6.1.11 12:57

děkuji moc všem. nn doktor nic neřikal, jen kdxž vidim některé dětičky v pul roce , myslím, že mají hlavičku o něco větší. malej taky cvalík neni ,spíš je dlouhej všechno je mu krátký,nemáme žádný faldíčky, což se divim to mimíška mají. já sem práve koukala na ty percentilový grafy v očkováku a v tom se vyzná pes:-)) díky za uklidnění, sem až moc hrotící prvomatka:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.1.11 13:31

,…

Příspěvek upraven 06.01.11 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
6.1.11 15:22

lizbeth- nu to je právě , že divný dyž se narodil měl 49cm, 2580g byli jsme přesně narození o měsíc dříve. nu a co se týče velikosti rodičů, už nechápu vubec já se záprdek velkej sotva 153 cm a manža , má 175 cm, to taky neni moc. mudra sem se ptala a ten mi řek at sem ráda, že se tak pěkně vyvíjí,ale pravda je , že výšku Míši taky moc nechápu,ale ráda sem, že snad nebude tak malej jako já:-(i kvuli tomu sem si přála holčičku, teda jen kvuli tomu,jinak by mi to bylo jedno,ale měla sem stach , že bude malinkej , tak snad nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
6.1.11 15:36

Tak ja mam zas prdolku malou, v sesti mesicich 63 cm a 6,24kg, ale hlavicku ma 41,5. Ale vsichni kolem (teda ne doktorka) mi rikaji ze ma velkou hlavicku. Proste nekdo ji ma vetsi a mekdo mensi, dulezite je aby postupne rostla, aby se to nekde nezaseklo. Jinak jsem se divala na vase miry do grafu a v pohode se vlezete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
6.1.11 15:49

myslím, že neni malička, tak malá, doktor mi řikal, že v půl roku u holčiček je výška kolem 63 cm uplně normální u chlapečku kolem těch 65. ona vyroste a uvidíš co z ní bude za vejlupka:-))) jo tak ona ta hlavička možná zkresluje, že když je menší mimísek, zdá se hlvička větší a naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.1.11 19:46

,,,

Příspěvek upraven 06.01.11 v 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.1.11 19:47