Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky..chtěla bych se zeptat na vaší zkušenost, kdy jste začly dávat děti po obědě spát (v jakém věku)? Já mám synka, ted mu bude šest měsíců a doma mi moc nespí. Usne tak leda u prsu (dopo) a to spí tak do 30 minut a odpo mi usne v kočárku..tak mám ze spaní po obědě hrůzu, nedokážu si představit, že ho dám do postýlky a on by měl usnout..
A proč ho chceš učit spát po obědě? Kvůli školce? Můj první syn spával od malička velice málo a po obědě spal tak do 2 let a pak už ne a dcera 8m mi teď spí 2× denně a to spí dopoledne tak od 9-11 a pak jde tak mezi 14-15h. ale poobědový spánek nemá
Ani mě nenapadlo učit ji na spánek po obědě
myslím, že spousta takhle malých dětí ,které spí ještě dvakrát denně spí právě před obědem a pak až později ne?? Počkej až mu bude stačit spát jen jednou denně a ono Ti to po tom obědě vyjde samo ![]()
ahojky, moc nechápu dotaz, však ti po o spí, ne? V kočárku…
Mně prcek spí jedině v kočárku od 3 měsíců doteď (14 měs.), postýlku zná jen na noc… neřeším, hlavně že pěkně spinká 2× denně ![]()
No já to nějak nechci učit, ale pak přeci děti po obědě spí né? Tak jen tak přemýšlím dopředu, když mi doma vůbec nechce spát, jak to pak budu praktikovat..někdo říkal, že ho mám po obědě položit do postele a nechat usnout, ale to je dle mého blbost, protože to by neklaplo..tak nevim..
A jak píše brouček, však to nemusí být striktně po obědě… my spíme po dopo svačině a pak cca od 14:45, obědvá v půl jedné.
Já jsem nějakou pravidelnou dobu spaní začala řešit až po roce a půl, aby byl nějaký režim…v roce mi spala dvakrát denně, v 8 měsících třikrát denně, prostě jak to vyšlo…hlavně, že vůbec spí ![]()
Prtka píše:
No já to nějak nechci učit, ale pak přeci děti po obědě spí né? Tak jen tak přemýšlím dopředu, když mi doma vůbec nechce spát, jak to pak budu praktikovat..někdo říkal, že ho mám po obědě položit do postele a nechat usnout, ale to je dle mého blbost, protože to by neklaplo..tak nevim..
nech ho spát v tom kočárku… jak píšeš. Proč by ne?
Prtka píše:
No já to nějak nechci učit, ale pak přeci děti po obědě spí né? Tak jen tak přemýšlím dopředu, když mi doma vůbec nechce spát, jak to pak budu praktikovat..
Zatím Ti spí takto a zřejmě mu to vyhovuje. Až doroste do jednoho spánku denně, bude už úplně jinde i psychikou… Tohle se opravdu nedá řešit dopředu, zbytečně si tím teď lámeš hlavu. Neexistuje žádný univerzální recept - až uvidíš, že je zralý na jeden denní spánek, možná zjistíš, že se do té postýlky klidně položit nechá…
Jinak k původní otázce - Marek spí jednou denně zhruba od jedenácti měsíců, Helenka asi od patnácti, pokud se správně pamatuju.
no jo, jenže když není dobré počasí, tak ven nejdu a to je pak problém, aby doma usnul..to by byl nejraději, kdybych mu nechala prso v puse a on si dudal a u toho klimbal
dudák nechce už odmalička..a pak když náhodou „usne“ tak je to takový spánek, že ho ani nemůžu přenést do postele, protože by se vzbudil, takže ho nechám ležet na naší posteli, kde ho kojím a kolem něj dělám zátarasy, aby až se vzbudí, nespadl ![]()
Ahoj,moje dcera si na poobedovej spanek mimo kocar najela cca ve13m a to jen proto,ze byly velke vedra a doma bylo snesitelneji. Vcelku si zvylka rychle. Cca do tydne spinkala stejnou dobu jako v kocarku. Nehrotila bych to.
Klukovi bude 16 měsíců, spí jednou denně přes den. Spí PŘED obědem.
Protože před spaním by byl oběd peklo. Spí jedině v kočárku. Zatím musel spát doma asi jen 4× - 2× kvuli mrazu pod 10 stupňů, 2× pro nemoc - spal v kočárku na chodbě.
Moje sedmnácti měsíční hločička spí taky před obědem. Zhruba od jedenácti a spí hodinu až hodinu a půl. Vstává v pět, takže jít spát až po poledni by nevydržela. Spí jen jednou denně a ke všeobecné spokojenosti.
Prtka píše:
Tak uvidíme, nechám to plynout, ono to nějak dopadne
Ahoj, jj nech to být ono si to dítě řekne samo.. Moje malá spala taky 2× denně zhruba do uk.10.měs. a pak najednou spát nechtěla a usnula až po obědě.. Trvalo tak týden než se úplně srovnala a teď už spí jen po obědě a děti co znám to maj stejně.. Akorát je jí jedno jestli v kočáře nebo v posteli nebo v autě.. Hodně s ní od mala jezdím takže je zvyklá usnout všude
Ono to samo vyplyne. Vstáváme v osm a večer chodí spát zase v osm. Přes den spí cca 12.30-16h a akorát to ten den rozděluje. Oběd musím pochopitelně před spaním. Ale pokud ti bude dítě vstávat třeba v pět ráno a ty budeš dávat oběd v obědový čas, tzn.kolem 12h, těžko ti vydrží v nějakém použitelném stavu a pak se „poobědový“ spánek posune před oběd ![]()