Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky holky,moje malá má řemínky už od 6 týdnů no a je jí už 9 měsíců a musí je mít neustále jen na koupačku je sundáme.Taky je vaše dítě muselo mít?A jak dlouho?je tím taková omezená,takže ještě ani neleze
Pak nás čekaj rehabilitace až bude vše v pořádku.Taky jste chodily na rehabilitace?Jak dlouho?Jak to probíhá?Ach jo už aby je nemusela mít a mohla se volně pohybovat ![]()
No taky se neotočí a ani neleze,když jsem jí dala na bříško tak se tak šoupe jaby dozadu,no ale nožky nechává tak roztažené,že jde z toho až do sedu,tak ju rači tak ani nedávám.Doktorka říkala,že nemusíme mít strach jakmile se to sundá,že nebude tak opožděná,že vše pak půjde hodně rychle.No koncem měsíce jedem zas na kontrolu,tak jsem zvědává,taky něco říkaly o nákým strojku místo kšír otom něco víte?No snad to nebude potřeba.
Holky, tak já jen zprostředkované - kamarádka má chlapečka (v prosinci měl rok) a její chlapeček měl luxaci kloubů a řemínky - dali mu je v 6ti týdnech, po týdnu na kontrole ortoped rozhodl, že musí do nemocnice na 6 týdnů - nožičky mu jakoby dali do dlah a zavěsili (myslím, že se to jmenuje trakce?). Ze 6ti týdnů jim to nakonec zkrátili na 3 a něco, řemínky samozřejmě měl nadále. A to do 10ti měsíců včetně celý den, pak další měsíc jen na noc a teď je měsíc bez řemínků.
Pravda je, že pokud měl malý řemínky, omezovalo ho to. Jakmile byl pře den bez řemínků, snad do týdne lozil, teď vstává a obchází nábytek, rychle to dohání, fakt je šikovný. Nevím, jak to měl s přetáčením na bříško, myslím, že to zvládl s řemínkama, ale nechci kecat. A to se jí teda musím zeptat, jestli chodí na rehabilitace (neříkala nic, tak bych řekla, že spíš ne).
Holky, snad nejsem úplně „mimo mísu“, ale jak říkám, je to zprostředkované, jak jsme to s nima prožívali a probírali.
Tak se holky nebojte, určitě to vaše děti rychle doženou. ![]()
jejda,to musí být hrůza být tak dlouho v nemocnici
snad to bude dobrý no a brzy se to vyléčí.říkaj,že čím dřív je to podchycený,tím se to lépe léčí.
Emca byla na tech trakcich + sadra a pak trminky do 8. mesice, pretacela se s nima a kdyz jsme je na chvili sundali, tak i sedela. Ale bylo to moc brzo a jak nemela vubec vytrenovany svaly, tak hrozne padala a byla sama boule - nemohla jsem od ni na krok
Misto lezeni pak zacla skakat jako zaba, tak jsme museli preucovat na normalni lozeni a chodila v 11 mesicich - opet bohuzel spatne, furt zakopavala, padala. No misto aby mela ten vyvoj opozdeny, tak se vsim hrozne spechala na ukor kvality a bezpecnosti ![]()
Zadne rehabilitace nam teda doktorka nenapsala, byli jsme sledovany na neurologii, ale zadne cviceni.
Moc drzim palce, abyste se trminku brzo zbavili!! ![]()
ted si mě tou operací uplně viděsila,ale nám taky říkaly,že je čilá,hyperaktivní,tak snad to bude ok.začíná ted tak nák sedět i bez opory se snaží,ale rači dám okolo ní vždy polštáře.
Ahoj,my měli taky třmínky,malýmu našli taky nález na jednom kyčelním kloubu a tak je nosil od 6 týnů asi nějak do 4-5 měsíce,přesně nevím,po nějaký době nošení je měl mít jen na noc a pak jen asi na tři hodinky přes den,všechno se srovnalo samo,na rehabko jsme nikdy nechodili a ve vývoji je jako ostaní děti,nijak opožděný není..
No pravý kloub,má dobrý,jen ten levý se paní doktorce pořád nelíbí,jj taky mi to ukazovala na snímku no.Hold musíme být trpělivý a doufat,že se to brzy srovná samo. ![]()
Tak ještě 2 dny a jsme úplně bez řemínků
hurá.Malý je 12.měsíců už leze ale zatím nechodí,ještě se nepostaví na nohy,tak snad to ted už půjde,když konečně bude bez řemenů.
Nevíte prosím někdo, zda je možné sehnat nějaké lepší řemínky, než ty co dávají na ortopedii? Úplně zírám, že něco tak odpudivého z tak příšerného materiálu se ještě vyrábí a má dávat miminkům ![]()
@pralinka2727 no obavam se ze tezko, muzes kouknout na youtube ze i v USA delaji stejny ![]()
Z moje vlastni zkusenosti mi reminky na kycle znicily cele postaveni tela. Mela sem s tim cely zivot problemy, az tesne pred otehotnenim mi jedna pani, co dela cinskothajske masaze, uvolnila blok v ledvinach a bylo po jakychkoli problemech. On problem nebyl v kyclich, ale v ledvinach, ktere(neodborne ala TCM popsano) mi drzely v napeti svaly a ty drzely ve spatnem postaveni kycle. Moje dite melo diagnostikovano od porodnice pres dalsi prvotni kontroly to same. Opet jsme ji navstivili, uvolnila blok v ledvinach a kycle jsou v poradku.
Nikomu bych neprala zazit, co jsem jako dite, pubertak a jako dospely kvuli tomu zkousela.