Cukr na dudlík...

963
5.1.11 14:35

cukr na dudlík...

Ahojda maminy,

tuhle jsme rozebírali, jak mi malá brečí, nechce usnout a je z toho vzteklá až zoufalá. Nechala jsem ji přes celé odpoledne hlídat maminou a ta ji naučila úžasnou věc - cukr na dudlík. Jakmile řinčí delší dobu a nemůže zabrat, obalí jí dudlík cukrem ( i víckrát za sebou) a je klid. Chjooo, hlavně že jse ji kladla na srdce, že cukr ne. Jenže když jsme ho mohli jíst my, proč ne malá, že. Dřív se prý doporučoval proti moučnivce a jako zdroj nějakých potřebných látek či co ( to mi neustále opakuje a hustí do hlavy ). jenže malá teď bez cukru nefunguje. Kolikrát mi brečí i hodinu kuse, až se musím přemoct a dudlík ji namočit ehce do cukru, protože je ubrečená a jak má rýmu tak se dusí vyřvanejma nudličkama. A nevím ted to s ní :cry: Krom kazivejch zoubků ( vím že může a nemusí být ) si myslím, že ji po takový dávce cukru musí bolet břicho. Už se nenechá ani ustrojit ven bez cukru. To je tak - odpočinek mě stál problémy s malou a cukrem. asi jsem měla být radši ochrápaná a nervlá. Nevíte radu? Jinak mléčnej cukr, který je povoleným sladidlem, mi odmítá :-((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
5.1.11 14:38

No to bych mamku pochvalila. Ja teda uplacela kluky sab simplexem na dudlik :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
5.1.11 14:39
IMI píše:
No to bych mamku pochvalila. Ja teda uplacela kluky sab simplexem na dudlik :oops:

Strašně mě tím naštvala. Jenže co nadrobila, já te´d musím řešit a vůbec nevím, co s naší kočičkou udělat. je to cukroholik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.1.11 14:40

Ale nic jiného, než nedat, ti nezbývá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
5.1.11 14:41
Pipet píše:
Ale nic jiného, než nedat, ti nezbývá…

Bohužel ne, bez toho řve jak tur. Jenže to je máma, ta už by ji cpala pribiňákem a polívkama jako to bylo za nás a nechápe, že já to nechci a jsem proti tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
5.1.11 14:42

Já bych to okamžitě zatrhla a s matkou si teda velmi vážně promluvila. Cukr dvouměsíčnímu dítěti :zed: :zed: :zed: :zed:
Navíc cukr moučnivku podporuje!
 http://www.nasezdravi.ic.cz/…nemoci3.html

Budeš to podle mne muset zvládnout jinak než cukrem, to rozhodně není dobrý způsob pro miminko.
Podle tvých zakládaných diskuzích soudím, že by jsi potřebovala nějakou rozumnou maminku (ne tu tvoji zřejmě) někde blízko, která by ti třeba poradila. Nemáš nějakou? Kde bydlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
5.1.11 14:42

Tak zkus toho Sabíka, jak psala IMI. Já jsem malé dávala, když hodně plakala a teď už si na něj nevzpomene.
Cukr fakt neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.1.11 14:43

Já bych asi zkoušela bez cukru a prostě ho dávat až si ho vezme :nevim: Cukr opravdu né.
Ale taky ten Sab SImplex jsme dávali teda :-) ej pravda, že prdy jsme neměli nikdy.. No mě tchýně dala med, to bylo to samé, ale naštěstí u nás to dopadlo tak, že jsem dala kojenci dudlík vyplivl, plakal, asi jsem to udělala 10krát a vzal si ho - přemohl ho ten pocit, že ho chce nad chutí.. HOdinu ale jsem ho přemlouvat nemusela, stačilo mě těch 20 min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566

Luci, to je ještě dobrý!!
Naše babi mi takto vnucovala MED- dítě jsem díky Bohu ubránila a když ho pak v 1,5roce dostal poprvé do čaje, měl slabý anafilakt.šok- silná alerg.reakce. :nevim:
Co poradit- my se zbavovali zlozvyků odepřením- prostě jsem zatnula zuby a nedala. Oba moji kluci vydrželi tak 3 dny a pak na nešvar zapoměli.
Pevné nervy! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187

to teda tomu maminka dala :zed: jejda cukr na dudlík ani med to nééé,bude mít zubní kazy!!!Zavčas rychle bych jí to odnaučila!Držím pěsti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nnella

Cukr na dudlík několikrát za sebou 8-o :nevim: bych teda nedávala,nám máma máčela dudlík do medu a máme zuby na prd.Věřím,že toho máš plný zuby,čtu si tvé diskuze už dlouho a nezávidím-malá byla taky brzo nemocná a uřvaná,ale zvládly jsme to bez cukru,tím si akorát zaděláš na další problém :think:

• Citovat
  • Upravit
1371
5.1.11 14:46

Ty babičky !!!! :roll:
Už víckrát jsem měla chuť začít psát knihu s pracovním názvem „Být dobrým prarodičem“, kde by se upozornilo na poznatky lékařské vědy za posledních 20 let … třeba že neposazovat, nevodit za ruce, nedávat spát novorozence na břicho a hlavně - necpat do nich zbytečně brzo žrádlo, který mimčům nepatří do pusiny … mimo jiný i ten cukr či medííííček ( :cert: ) na dudlík.
Moje máma tohle udělala segřinýmu klukovi (vnukovi, mýmu synovcovi) - taky segře za zády, segra pak byla příslušně nasr*ná, ale už s tím nesvedla. Prostě někdy od půl roka - řve? šup dudlu do cukru a hotovo … chudák pak měl zoubky prožraný. Dneska je mu už 18 let a následky snad nemá - není tlustej, ale je tedy extrémně mlsnej na sladký (ale to může být i bez toho cukru na dudlíku) a má chudák špatnou pleť (bodeť by ne tím překyselením střev ze sladkýho, ale to může být i geneticky podmíněný).

Sama zkušenost nemám, ale napadají mě takový věci jako zkusit na čas uplně oddludlíkovat - holt to bude uřvaný období s nervama v kýblu, … nebo prostě se zabejčit a Nedostaneš! cukr na dudlíka a basta. Snad to nebude dlouho trvat.

P.S.: s tou radou tvý mamky ohledně moučnivky a cukru bych si dovolila nesouhlasit - moučnivka jsou kvasinky, který právě z cukru parazitujou, takže čím víc sladíš, tím víc kvasinek = moučnivky se udělá … je to jako s kvasinkama v pochvě - stačí víc cukru nebo alkoholu a některý ženský to hned pocítí :think:

Jak je malá stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
5.1.11 14:46

Tak v tomhle bych osobně byla naprosto neústupná a cukr prostě nedala. Jsou věci, ve kterých dítku nevyhovím, i kdyby ho to učilo deset babiček.
Takže za mne nedat, ani přes sebevětší křik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
5.1.11 14:47

Luci, pro dvouměsíční mimi cukr určitě ne.
To, že je proti moučnivce, je blbost :-(
Teď budeš muset být pár dní tvrdá a naučit malou na dudlík bez cukru.
Přeji pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
5.1.11 14:47

moje segra dávala klukům ten Sab

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...