Cukr na dudlík...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
963
5.1.11 16:27
Lizbeth píše:
je to na tobě se toho zvyku zbavit, nikdo jiný to za tebe neudělá..A dítě bych u nepůjčila ani pochovat.. :roll:

Zas nemůžu svojí mámu odtrhnout od jedinýho vnoučete. udělala chybu, naštvala mě, ale je to moje máma a Terezčina babička a zas jí za cukr na dudlíku nemůžu úplně vyhnat z našeho života. Já na jednu stranu chápu, že za nich to chodilo takhle a cukr se měl dávat, ale zas musí vhápat mě, že já to nechci. No malou zlozvyku zbavím., už nedostane ani zrníčko. Teď jsem to vyřešila tak, že jsem ji svázala do plíny a řvoucí vrazila do postýlky, natáhnula kolotoč a nechvám ji tam. Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
5.1.11 16:35
mikitaa píše:
ja davala med…ja si myslim ze v rozumny mire to neuskodi…davala jsem jen kdyz byla uplne malinka na dudlik..jeste nemela zuby takze se nemelo co zkazit. zabiral perfektne. navic je zdravej…vim ze dle nazoru spousty maminek tady je med prinejmensim jedem…ale moje dite mozna i diky tomu ze kazdej den od narozeni ma lzicku medu (ted uz do caje)nemelo ani rymu…ani teplotu…ani nic
prosim nechci se hadat jen jsem napsala jak to delala a delam ja…takze poucovani netreba :wink:

taky těd asi 3 dny dávám tak jednou denně trošičku medu na dudlík.No poradila mi to máma :roll: že to prý taky dělala a měly, máme s bráchou zdravý zuby.a to samý mi řikala tetka že to taky dávala a děti žádné kazy.

• Citovat
  • Upravit
9454
5.1.11 16:53

zirafi: moc to tu neres nebo nas roznesou na kopytech :mrgreen: :mrgreen: jako za nas davali med na dudel bezne a dokonce se davali nad postylku makovice aby decko lip spalo :mrgreen: :mrgreen: …a ja kdyz sem hlidavala segru jako maly mimino tak sem do ni nalila toho medu teda litry..ona pak byla hodna ze…me bylo sest a mela sem klid…jo a kaz v zubu nemam zadnej :wink: me proste prijde ze se v dnesni dobe vsechno strasne prehani… :nevim: :nevim: jako ale at si kazdej dela podle sveho nejlepsiho vedomi…i kdyz ukamenovat babicku za to ze dala male cukr…jak tady pisou nektery holky mi prijde trochu ujety…ale nic proti nikomu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.1.11 16:53

Ahoj,nečetla jsem vše,ale to tedy koukám,cukr nebo med na dudlík 8-o :roll: já chápu,že některé babičky ze staré školy to dělávaly,ale to je běs 8-o já bych měla hlavně strach o zoubky,a pro tak malé mimi je to hrooozně brzo!Domluv mami,ať to nedělá,neznamená,že když to dělala tobě,a měla jsi zuby v pořádku,že je bude mít i mimi.Manžel vzal o Vánocích malého do práce nachvilku na oslavu,a po týdnu z něj vypadlo,že malému dal celý kousek lineckého cukroví.Sice jsem mu nenadávala,ale důrazně jsem mu řekla,že takhle ne,a to je náš Bobin už větší.
Já vím,když mimi neustále řve,tak je to naprd,a k nevydržení… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.1.11 17:06

Jako osobně si myslím, že by se to nemělo, ale když to někdo udělá, tak se prostě svět nezboří.
Spíš je problém, když si dítě na to zvykne. My jsme dávali asi 5 med celkově a taky to bylo vyloženě, když jsem potřebovala malého uklidnit od bolesti..
Dnes má dva roky , potvora si zvykl na dudel a ne, ho pořád vyndat :mrgreen: takže kdybych si zvykl na med, tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
5.1.11 17:08

žirafííí a mikitaa velmi ráda se tu nechám ukamenovat s váma :mrgreen: Myslim si totiž, že odříznout babičku za to, že v dobrém chtěla malé pomoci je fakt přeháňka. Za ně se to tak dělalo a myslim si, že když si s ní v klidu zakladatelka promluví, babička už si to nedovolí. :palec:

Já malé nedala na dudlík zatim nic kromě Sab simplexu. Ten je totiž slaďoučkej a chutná jí. Cukr by mě nenapad…na to je asi brzo, a o medu jsem přemejšlela, ale protože mám hodnou jen občas uřvanou holčičku, tak nebylo třeba.

Ale dávala jsem jí trošičku cukru do čajíčku (a teď mě můžou začít bombardovat „protičajíčkové“ maminky a „protisladící“ taky :dance: -jak už se to v ne jedné diskusi stalo )

Zakladatelko zkus ten Sab, fakt je dobroučkej, sama ho ochutnej, je slaďoučkej. To pude, neboj!!! Jsi skvělá máma!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.1.11 17:43

Sab Siplex je chuti nasladlej, tak tim bys mohla malou osalit. Cukr rozhodne ne, za mne ani med ne - to, ze nekdo ho mel jako malej a ma zdravy zuby neznamena, ze zdravy zuby bude mit i jeho ditko…

Ja bych s tim medem mela spis strach z alergicke reakce. Mel ji manzel asi pred dvema lety a to z dvou lzicek medu v caji - otekl jak hrom a nemohl dychat, predstava, ze takhle zareaguje mimco 8-o …no nic - kazdyho vec.

Osobne med se do roka nedoporucuje, je to silny alergen, nasa mlada ho ji az ted ve dvou a pul letech na chleba - od roka ji medem obcas prisladim caj…

• Citovat
  • Upravit
4242
5.1.11 17:57

Ja neresim ani cukr ani med, to at si kazdy prebere sam, ja bych to treba nikdy neudelala, ale spis jsem chtela napsat totez co predchozi prispevek Hanka.

V rodine zadna alergie neni a nebyla (na jidlo, krome nejake senne rymy) a Domca je treba silnej alergik, med jeste nemel a radsi mu ho dam az po 3tim roce, takze kdyz si predstavim, jakou reakci mel v 8 mesicich na mlecnou kasi, tak nechci videt, jakou by mel ve 2 mesicich na med (a to jsme o zadne alergii jeste nevedeli, atopak zacal az kolem 3tiho mesice..).

Takze spis bych se bala tohoto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.1.11 18:51

Tak já jsem sice napsala, že babičce už nemá dát ani pochovat, ale to bylo z důvodů toho, že zakladatelka psala, že ač babičce kladla na srdce že cukr ne, tak babi stejně cukr dala..
Takže jsem vydedukovala, že babi si evidentvně dělá co uzná za vhodné a bude se to opakovat..Poučená už byla a prd..
Vy byste to doma odnaučovaly a pak daly hládat babi, která cukr zase dá???? Já ne.
To tedy na vysvětlenou radikálního řežu..Možná to pak babi dojde a začne přemýšlet. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.1.11 19:26
IMI píše:
No to bych mamku pochvalila. Ja teda uplacela kluky sab simplexem na dudlik :oops:

taky jsem uplatnila sab simplex na dudlik, je sladky. nebo i babycalm
babycalmu jsem rikala „kapicky proti plakani“

ale dokud nema zuby, tak je to snad dobry
jinejma cukrama si nepomuzes, ty ty bakterie taky zerou, sladidla (v sabu) nejspis taky, ale tech je nasobne mensi davka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
5.1.11 20:13

ahoj, tak ja resila neco podobneho- tchyne malemu strkala silene slazeny domaci kompot i kdyz jsem na ni rvale-neee!!!! maly ma porad nejake vyrazky a exemy tak jidlo dost hlidam :nevim: …ale co jsem chtela hlavne napsat- maly se narodil v UK, byl v inkubatoru a porad tam rval, a to tak, ze pediatr mu naordinoval nejaky cukr v kapkach…pry to bylo cistene a z lekarny, ale podrobnosti nevim, resila jsem jine veci…je ale fakt, ze ted je silene zavisly na jidle a chutich, zvl.sladkych-ovocne presnidavky atd…a je tez pekny tlustoch :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 20:16

tfuj tajbl :poblion: sladký na dudel, a co pak, když nic není po ruce krom toho dudlíku :nevim: , ale každý ať si dělá co chce :hug: , jen já osobně bych radši ani nezkoušela, dudlík má šidit, ne sladit :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 20:20

proč bombardovat? :nevim: Hele holky já nikdy nesladila, ani nesladím a holky si nedají ani sladkej čaj, protože jim prostě nechutná, ale u nás se nikdy nezakazovaly ani bonbony, mají je volně přístupné na stole, jenže má to háček, ono jim to asi nejede, povolené bonbony snad v té misce narůstají, radši si vezmou ovoce, takže každý jak je mu po chuti :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.1.11 20:42

lowel ja uz tu jednou za med kapky dostala…uplne me udivuje jak krasne tu jde taky diskutovat dneska…uplnej balzam na dusi ze tu jsou i holky co chapou ze ne kazdej musi delat to co oni :hug: :hug:

jinak sabsimplex jsme taky nazyvali kapky proti plakani…to jsem nosila vsude s sebou a zabiraly..ale jen na plakani…na prdiky nikdy :mrgreen: :mrgreen:

a s babickama to jsou asi vecny boje…nechapou ze deti uz neposlouchaji :mrgreen: myslim ze je to vsude stejny a stejne kdyz to nevidime tak vnoucatka dostanou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
5.1.11 20:50

Tak moja mama dávala malej na štedrý deň na lyžičke kapustnice a kúsok ryby :cert: Nadzdvihovalo ma zo stoličky a upozornila som ju, že tak to teda nie, ale nehádala som sa s ňou a nebudem ju odrezávať zo života (nie je to ani treba je 500 km ďaleko a v kontakte sme málo :mrgreen: ). Ale neresť máme tiež. Malá mi odmietala piť tekutiny, kojovoda nie, čaje nie, tak som skúsila granulovaný a ten pije. No je v ňom cukor, ale myslím, že si to može dovoliť a som rada, že aspoň niečo pije :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí