Cukr na dudlík...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
5.1.11 14:48

zkus ten Sab Simplex nebo jak se to píše - tak my jsme ho dostali vyložene od doktorky na prdy a prý máme kapat na dudlík. Teda měli, malý už kojenec neni.
Pokud máte prdy a bolení bříška, tak to budeš mít dva v jednom.
Jenom otázečka a kolikrát ho tak chce ten dudlík??Náš malý ho tak chtěl 4 denně když byl unavený - když byl kojenec, ale nějak si nedokážu přdstavit, že pořád bych musela chodit sladit dudlík cukrem.
Tak zámá musela do přesnídávky, to takové zlo neni, ale vy jste ještě na to malý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.1.11 14:48
luciashek píše:
Pipet píše:
Ale nic jiného, než nedat, ti nezbývá…
Bohužel ne, bez toho řve jak tur. Jenže to je máma, ta už by ji cpala pribiňákem a polívkama jako to bylo za nás a nechápe, že já to nechci a jsem proti tomu.

Pokud v tom nechceš pokračovat, tak budeš muset překousnost pár dní řevu. Bohužel, jinak to nepůjde. S maminkou si pořádně promluv. Je to přeci tvoje dítě a ty jsi za něj zodpovědná. Jestli z toho bude mít jednou problémy (teď myslím, kdyby jsi v cukru pokračovala), tak půjde „poděkovat“ tobě a ne babičce. Babičku bych řádně poučila, že buď se bude řídit tvými pravidly, nebo se s malou stýkat nebude. Je to sice kruté, ale takhle by mohla malá dostat za měsíc jahody a na půlroce klobásu. Zatrhni to hned, nebo ti pak maminka přeroste přes hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
5.1.11 14:59

Nebo se prodává speciální bio mléčný cukr s prebiotiky, je od ukončeného 1.týdne života, je od firmy Babio, to mi přijde jako menší zlo, než nechat řvát takhle malý mimčo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
5.1.11 15:01

Tak za mě cukr taky určitě ne, natož med!! :cert: S maminkou bych si zkusila v klidu promluvit a požádat jí, aby tě a tvoje rozhodnutí respektovala. Ty jsi maminka. Zkus jí poděkovat za pomoc s mimčem, že ji oceňuješ, ale že jsou věci, který si nepřeješ, aby dělala za tvými zády. Miminka mají sladkou chuť rády, bude to chtít trpělivost jí to odnaučit, ale za ty nervy to určitě stojí. Tak vydrž, děláš to pro dobro miminka. Jo a s moučnivkou to je blbost, naopak ji to podporuje, viz příspěvek o kvasinkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.1.11 15:08

ja davala med…ja si myslim ze v rozumny mire to neuskodi…davala jsem jen kdyz byla uplne malinka na dudlik..jeste nemela zuby takze se nemelo co zkazit. zabiral perfektne. navic je zdravej…vim ze dle nazoru spousty maminek tady je med prinejmensim jedem…ale moje dite mozna i diky tomu ze kazdej den od narozeni ma lzicku medu (ted uz do caje)nemelo ani rymu…ani teplotu…ani nic
prosim nechci se hadat jen jsem napsala jak to delala a delam ja…takze poucovani netreba :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
5.1.11 15:17

tak tady ty odpovědi jedou.Koukám tohle nadzvedlo ze židle spoustu mamin.Nedivím se.Já bych už byla hoooodně naštvaná a myslím, že pokud by matka nebrala ohledy na moje přání, aby dudlík do cukru nedávala, asi už bych i ječela a nějakou dobu by prostě moje dítě nevídala (a to při nejmenším).Sakra určitě sama neměla ráda když jí někdo do výchovy kecal ne? tak proč to ted dělá.Na mě teda máma i babička vždycky koukají jak na marťana když řeším stravu, ale aspoň do toho nekecaj.chjo..Tak to pevné nervy a hlavně se nedej.Je to tvoje dítě.O tomhle si s makou promluv.šlo by to určitě i v dobrém duchu…a s tím dudlíkem.Nepolevuj prostě.Bude řvát a musíš to vydržet.Psala jsi že řvala i před tím a taky si jí určitě cukr nedávala.Je to na blázinec já vím.taky jsem měla kluka uřvaného.Dyžtak zkus ten Sab jak píšou holky…Některá miminka jsou plačtivá a první půlrok až rok je prostě děsnej (co si budem povídat-prdíky,zuby, furt něco).Opravdu pevné nervy přeji!!!jak s dudlíkem,tak s maminkou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
5.1.11 15:21

Zkus sabíka na dudlík.Já myslím,že ve dvou měsících si zas tak rychle zvyknout nemůže.Ale mamince bych opravdu poděkovala.Myslela jsem,že je jí víc. :roll:
Já teda nejsem matka příručka a nemám grafové dítě ale cukr ve dvou měsících hlavně na dudlík je trochu moc.Dvouměsíční miminko může plakat i z jiných důvodů při oblékání nejen,že chce cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
5.1.11 15:21

jo a jinak myslím že cukr není pro zažívání nic dobrého a med už tuplem ne.Tam by měly snad být nějaké složiitější cukry se kterými si to malé tělíčko neumí ještě poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
5.1.11 15:46

v první chvíli bych babičce zakroutila krkem :roll: :cert: a to pořádně..tchýně už chtěla taky malýmu dát dudlík do medu :cert: že prej ho bude pěkně cucat,tak já od ní pěkně rychle odešla z návštěvy a zase se s ní pohádala......babičce bych už malýho nepůjčovala a asi to řešila s dětskou jestli ti něco neporadí :think: a hlavně ař začneš s pžíkrmama tak babičce teda budeš děkovat ještě víc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.1.11 16:00

Ty bláho cukr v žádným případě,to ti teda mamina fakt pomohla :roll: Za mě asi zkusit ten sabík :wink:

• Citovat
  • Upravit
963
5.1.11 16:13

Sab nedáváme, ale Infacol, malý nic jinýho nepomáhalo. Myslíte, že se jí za těch pár dní s cukrem mohlo něco stát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
5.1.11 16:17
mikitaa píše:
ja davala med…ja si myslim ze v rozumny mire to neuskodi…davala jsem jen kdyz byla uplne malinka na dudlik..jeste nemela zuby takze se nemelo co zkazit. zabiral perfektne. navic je zdravej…vim ze dle nazoru spousty maminek tady je med prinejmensim jedem…ale moje dite mozna i diky tomu ze kazdej den od narozeni ma lzicku medu (ted uz do caje)nemelo ani rymu…ani teplotu…ani nic
prosim nechci se hadat jen jsem napsala jak to delala a delam ja…takze poucovani netreba :wink:

Med je pro děti do 1 roku naprosto nevhodný, o tom, že by pro ně byl zdravý nemůže být ani řeči. Kromě toho, že se můžou zazit zárodky nevylezlých zubů(!!!) je ještě obrovský alergen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
5.1.11 16:19
luciashek píše:
Myslíte, že se jí za těch pár dní s cukrem mohlo něco stát?

Cukr přece není jed na krysy, co by se jí mělo stát? :-D

Problém je v tom, že je to zlozvyk, na který si mimina rychle zvyknou a který potřebuješ odnaučit, protože je to škodlivé dlouhodobě. Ne že ji to za pár dnů odrovná :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.1.11 16:24

je to na tobě se toho zvyku zbavit, nikdo jiný to za tebe neudělá..A dítě bych u nepůjčila ani pochovat.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
5.1.11 16:25

Hele, neblbni, moje tchýně dělá na dětském zubním ve fakultce a ta tam právě má pak ty případy, co na podobné věci dojedou. Vím,že to není statisticky vypovídající vzorek, že jsou asi i děti, co dostávají cukr na dudlík a přežijí to bez následků a ty tam k ní nechodí, ale já když za ní jdu na návštěvu a vidím tam ty dětičky, co mají místo zoubků černé pahýlky, tak je mi smutno. A maminky jí tam pak brečí, že to nevěděly, že jim maminka, babička, tchýně říkaly že ony to tak taky dělaly…
Vím, že je hrozné, když dítě vytrapuje a nechce přestat řvát a že má člověk tendenci udělat cokoliv, aby se utišilo…jenže tohle je cesta do pekla. Navíc ji už od malička zvykáš na to, že si vyřve, co chce…
Když se jí zkazí zuby, výrazně jí tím ztížíš nástup do kolektivu, budeš se trápit, pobíhat po doktorech, navíc u těžších případů jsou pak zkažené rovnou i ty druhé zuby…já bych to neriskovala. Ale je fakt, že my jsme jako rodina všichni trochu profesně zdeformovaní, za mnou u obou dětí tchýně chodila hned jakmile jim narostly první zoubky a říkala, že bych měla buď v noci přestat kojit, nebo jim alespoň vždy po kojení otírat zoubky ubrouskem (což jsem tedy nedělala, protože jsem lemra líná, ale s vědomím rizika) Takže to ber prostě jenom jako názor, já bych to zkusila vydržet a nedávat (a když se domluvíš s mamkou, že ani ona nesmí dávat, tak malá na to za chvíli zapomene)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí