Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky máme zmrzlý, řeším to tak že mu dávám kožíškové capáčky, trpí na to odmlička, tělo dobrý a nohy furt jak led.Přidej ještě vrstvu ![]()
Ahojík
Já mám zkušenost, že čím víc vrstev tak tím hůř.
A to i teď v zimě. Tuhle měl punčocháče, teplou ponožku a huculky-kožíšek. Ledová noha. Tak sem mu dala punčochu, tenkou ponožku a v pohodě. No jako taky jsem z toho blbec. Mě fakt příjde že čím víc tím hůř snad.
Takže já bych zkusila třeba ty punčocháčky a dát jí nějaké teplé capáčky třeba. Našemu se ještě k tomu hrozně potí nohy takže i když má uplně mokré, tak je má studené. Takže já doma dávám, punčochu a bačkoru. Když byl ve věku jako vaše tak jsem mu dávala právě teplepší capáčky. A když teda ještě tak nějak seděl, tak sem ho zabalila do deky-spodek. Řešim to vlastně do teď ![]()
Je fakt, že i na sobě mám odzkoušeno, že čím víc vrstev, tím hůř- noha se spotí a pak se není schopna zahřát.
Jinak bych mu asi nožky promasírovávala, aby se lépe prokrvovaly.
Nohu omýt a důkladně osušit a čisté ponožky. Moje holčina má taky studené nohy, ale kvůli tomu, že se jí děsivě rychle potí. Kdybych jí vrstvila oblečení, tak je bude mít ještě ledovější.
Malému (5,5m) se taky strašně potí nožičky. Ponožky měním i 4× denně, a chtělo by to někdy i víc. Nevím, co s tím. Obávám se, že nic. ![]()
Sestřenka měla taky pořád ledové nohy a dr prý říkala, že to tak holt některé děti mají a nemá se podle toho posuzovat jestli je dítěti teplo nebo zima, to se prý pozná nejlíp na hrudníku..Nás malý nosí teda jen ponožečky (žádné tlusté) nebo punčocháče a nikdy žádný problém ![]()
tak my máme taky pořád studený nožičky
všude je krásně teploučkej,jen ty nožičky pořád nic.A to když přijede tchýně tak hned mu oblíká ještě jedny botičky
(stejně to nepomůže) už to neřežím,když odjede jdou hned dolů ![]()
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, naší slečně bude zítra 9 měsíců a má každou chvíli studené nožky. Má ponožky a na nich ještě punčocháče. Zatím jen sedí a leze. Co dáváte mimčům na nohy vy? Díky