Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte
, zase mám pár otázek ![]()
maminky miminek od 9.-12.m co jsou na UM, plenky papírové a příkrmy kupují. Tak se vás ptát kolik vás vaše miminka stojí měsíčně? A další otázka: kolikrát za den papaji a co jim dáváte.
Nás prcek stoji měsíčně jídlo a plenky přes 5.000kč což už je opravdu naše hranice a do toho nepočítám oblečení a popř.nějakou hračku. Plenky musi mít pampers jinak se oprudí a skleničkovat chci až do 1.roku aj na doporučení mudry a také nemám přístup ke kvalitním potravinám abych mu vařila. Jinak jí 7krát deně. A jí sunar,choceňský jogurt,masozeleninu,ovoce např.100% ovoce od hami, dále jíme kaši mléčnou a odpoledne udelám 200ml UM se 3sunarkama a zahustim nemléčnou kaší. Jo a ještě dávám ovocný jogurt od hami v kelímku. Občas si říkám jestli mu toho nedávám moc. Omlovám se za román
taky mě to přijde nejak hodně peněz, ale já neskleničkuju a tam to asi naskakuje…
AHoj
napisu seznam toho co snedi moje rocni dvojcata, vecer pridam cenu
ucto vede manzel ![]()
Takze rano Nutrilon, kazdy 7 odmerek
pak activie bila 2ks
pak prikrm ta vetsi lahvicka 250g, obcas toho chteji vic a dostanou jeste tu malinkou brokolici, ta vede:), ale vetsinou staci jedna sklenicka
pak si daji 1 presnidavku dohromady
pak maji kasi, kazdy 7 odmerek kase a 3 odmerky mleka, tot vse
pleny mame tesco na doma a pampers na cestovani, prebaluju co nejvic, nechci mit zapareny deti a nechci jim varit spermie
jinak pred prikrmy jsme meli jedno baleni nutrilonu na 2,5 dne, takze to mesicne vyslo na 4500 jen to jidlo ![]()
Je to nejak moc.Sklenickovala jsem pouzivala pampers,mela UM.Ale 5000je hodne moc ja byla na polovine.
no já právě taky tak kolem 2000, když vezmu věk dítěte, tak je to tak dva roky zpět, ale ceny UM , skleniček , a všeho kolem dítěte se nezvedly, spíš bych jak jsem koukala spíš klesly ![]()
5.000kc? to je nejak moc, ja mam 9 mesicni holku na UM, na plenach Pampers -jinak plenkova dermatitida,podlozky, prikrmy obcas koupim, obcas neco uvarim, stavy, detske susenky, chlebicky, kukuricne krupky kupuju,navlhcene ubrousky take, kosmetiku vesmes alverde, nebo imazol v pripade opruzenin.
Jidlo rano nutrilon, dopol bud chleba+lucina, nebo maslo a nastrouhana zeleninka na drobno+mleko, nebo jogurt+ovoce, nebo jogurt+presnidavka,ci presnidavka+susenky,ovoce+susenky, UM+banan apod. moznosti je hafo:) obed maso+zel +priloha, odpoledne nutrilon nebo ovoce, vecer kase nutrilon, v noci mleko nutrilon.
Sklenicky jsou ve slev. knizce DM take ve sleve, obcas koupim ty 250g ovocne, zeleninove kupuju ted uz vyhradne jen maso+zelenina prilohy si delam sama jime kuskus,jahly,ryze,ryz.nudle,testoviny,brambor ![]()
Stavy kupuji 100% redim, jinak sackove detske caje
Hdry vesmes nakupuji na aukru, obcas v FF,mark spencer,HM vesmes kdyz jsou slevy:) hracky typu fisher price, chicco ve slevach. Chodim do DM pro vse, takze syslim body, mam slevove knizky, vzdy davam k nutrilonu nebo pampers 25% zoliky takze nakup vzdy vyjde o 200-400kc levneji… a vlezu se tak 2200-3000kc s hrackami+oblecenim to kupuju hodne dopredu ted napr. od 18-24mes a vyse takze nekdy +1000-1500kc za obleceni hracky ale to zas vydrzi hodne dlouho, ted jsem kupovala stolek od fisher price za 300kc,tunel +stan, a nocnik uz taky mame:)
a taky obdivuji dvojicky!!!! klobouk dolu! ![]()
Příspěvek upraven 06.01.11 v 16:47
Jizvíková a to se vsadím, že zrovna ty s dvojčaty to budeš mít spočítaný do pětníku, vy to s těma dvojičkama teda lehký nemáte vůbec. Jak to vlastně pak bude u vás s rodičákem, budou vám to počítat jen na to poslední dítko?
sestřenice totiž měla to samé a byl to teda záhul finančně vyjít ![]()
Já se teda taky vejdu do 5tis za obě děti. Ačkoli nejsme v téhle věkové kategorii už.
pro některé to spíš znamená, vydržet třeba i s tyranem, neb se neuživí ani náhodou
, děsný
No já mám pocit, že bychom se dostali k obdobně závratným výšinám v tomto věku, přestala jsem kojit a jeli jsme na sunaru, začal odmítat jogurty, tak měl ty hami, ovoce většinou též 100%ovoce od hami, skleničky… U nás teda bylo ušetření za plíny, jsme v látkových. A v roce jsme přešli na UM od babylove, stojí polovinu jak Sunar. A taky začal jíst doma vařenou stravu, byl už ochoten pak přijmout i nějaké ovoce v kusech, zase začal jíst obyč jogurty… Ale přesně to období mezi 9-12m bylo finančně nejnáročnější.
Měl ráno v 6 mlíko, pak ještě spal, potom k snídani tuším kaši, pak dopoledne ovoce, v poledne příkrm, odpoledne jogurt a pečivo, večer mlíko a před spaním ještě jedno. V noci nejedl.
je to katastrofa a do duchodu v 65letech bez ohledu na pocet deti:) taky vyborne ![]()
Ahoj. Já kojím, takže UM nekupuju a skleničky už hodně střídám s vařeným, ale plíny mám taky nejradši Pampersky a vím, že se dají v akcích sehnat max za 3,5Kč/ks. Koupila jsem hodně do zásoby a tak jsem plíny nekupovala už několik měsíců. Skleničky jsem nakoupila za necelých 18Kč/ks (a pak mám ještě zásobu po starší dceři, ta měla jednu skleničku na tři dny, mladší je mnohem větší žroutík). Pokud máš možnost procházet letáky a sledovat akce (třeba i na netu), tak tím se dá ušetřit fakt dost.
Co se týká jídla přes den, tak Mája
ráno snídá rohlík nebo chleba namazaný Florou, lučinou. Almettem nebo žervé (sní celý rohlík nebo celý krajíc chleba)
k svačině má ovoce (celé obrovské jablko nebo kupovanou ovocnou přesnídávku - dostali jsme k Mikuláši i Vánocům, dávám jedině 100% ovoce a i to se dá sehnat se slevou).
obědvá masozeleninu s přílohou (buď kupovanou skleničku 250g nebo vařím v parním hrnci, v tomhle věku mi už přijde zbytečný řešit bio atp)
odpoledne svačí jogurt (kupuju Hollandia, ale prodávanou pod značkou AQ nebo Clever, vyjde to mnohem levněji a z jednoho velkého jogurtu podělím obě holky nebo tu druhou půlku sním já). Někdy má odpoledne k tomu jogurtu ještě něco jako k snídani (zase sní celý rohlík nebo celý krajíc chleba)
před spaním večeří kaši (kupuju dětskou mléčnou, takže dělám z vody a dávám 40g kaše a 120g vody).
Takže mi to vychází cca 2 tis Kč měsíčně za jídlo (bez UM) a plínky, a to počítám spíš s těmi nákladnějšími variantami (kupované příkrmy a plíny za 3,5Kč/ks), naposledy jsem koupila Pampersky pod 3Kč/ks a uvařím za cca 10-15Kč/oběd, takže u nás to nebude tak moc.
Jestli máš v dosahu DM drogerii, vyplatí se kupovat plíny tam v akcích a ještě použít žolíka na slevu 25%.. Mívají tam i akce na UM, to ale nesleduju, takže nevím, jak moc výhodné to tam je.
holky opravdu to je tolik tady,čtěte:měsíčně
mléčná kaše:4krát-280kč
neml.kaše:4krát-200kč
plínky:5krát-1800kč
masozelenina:30krát-645kč
ovoce:8krát balení po 4ks-400kč
ovocné jogurty:8krát baleni po 4ks-480kč
jogurty choceňské 30krát:270kč
sunarky sušenky:1krát-35kč
sunar:4krát-1000kč
celá častka je 5110kč!
a tohle vše on opravdu měsíčně spotřebuje