Kolik vás stojí miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9094
6.1.11 19:13

Jizvi to máš na mysli testy organizace Greenpeace. Nezlob se, ale ty pro mě opravdu nejsou směrodatný :lol:

Příspěvek upraven 06.01.11 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
Monjie píše:
a neumim si predstavit byt teda latkarka od narozeni,nezavrhuji to, ale kdyz to vezmeme kolem a kolem, tak co treba prani,zehleni, takze prasek na prani, proud:D a spoustu casu kolem toho myslim ze se tech 43.000 za 2 roky neusetriPříspěvek upraven 06.01.11 v 19:00

nejdřív si o tom něco přečti, než začneš vařit z vody :roll: : http://www.mamaja.cz/…ych-plenkach (cena viz bod 3)
jinak vložky šít nemsíš, stačí koupit: http://www.branakdetem.cz/…tkove-vlozky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793

jizvikova no na jaře by už nemusel být potřeba fusak, tak by to mohlo vyjít… :-)

a když už tu probíráte látkové vložky, tak mám jeden balíček na zkoušku ke kalíšku, kupovala jsem na jaře, leč ještě nevyzkoušela, díky kojení není jak. :lol:

Příspěvek upraven 06.01.11 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
6.1.11 19:15

Teď si říkám, abych ostatní neodrazovala od toho mít děti. Samozřejmě když se vaří doma, zadeček myje pod vodou, snesete levné plenky, dlouho kojíte, oblečení Vám stačí obyčejné neznačkové nebo poděděné a odpustíte si drahé kroužky pro dítě, tak jsou náklady minimální. Hrozně nerada bych někoho odrazovala, záleží vždy na přístupu a možnostech. Já se prostě snažím, aby měl vždycky to nejlepší, ale to samozřejmě neznamená, že to je životně důležité a nemůže bez toho být! Tak snad jsem pohled na dítě trochu vylepšila:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
6.1.11 19:17

Nehledě na to, že testovali zeleninu a ovoce pouze v Německém Lidlu. U nás se prodává v sezoně v Lidlu veskrze česká a mimo sezonu jinej dovoz než je do Německa
Je třeba číst tyto průzkumy až dokonce a ne jen titulky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.1.11 19:18

Tak mimo téma už je to tady dlouho.

Kdo četl pozorně úvodní příspěvek zakladatelky, tak psala, že nemá možnost získat kvalitní suroviny, z toho já vyvozuju, že nemá zahrádku ona ani nikdo jí dostupný.

Bio zelenina může být super, ale taky jde o to, jak je uskladněná a s těmi dusičnany si nejsem jistá, jestli bio zelenina znamená bez dusičnanů. Ano, bio zelenina je dostupná leckde, ale (nehledě na její kvalitu) pokud bych měla vařit z ní, tak zas tak moc neušetřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
6.1.11 19:19

Taky mám ovoce ze zahrady, jenže sad máme 250 km z ruky u našich, tak jsem zrušila japonskou zahradu u domu, a mám tam ranní a pozdní třešeň stejně tak jabloně, pěstuju si veškerou zeleninu a třeba jahody rybíz a pod. sama a nestříkám. Jenže má to háček, úspora je viditelná, ale ze zahrádky jako dlaň nám zbylo místo pouze na pergolu a bazén pro děti, takže celé léto kličkujeme mezi záhony, tedy žádná krása, ale jak taky vecpat zahradu do 350 m2 :nevim: . Manžel byl nejdřív poti, byl zvyklý n okrasku, ale zas než jíst bůhví co, navíc mám estudnu, tak proč nevyužít, když to jde. Akorát po práci pleju jako magor s baterkou až večer jindy nemám šanci se k tomu dostat :oops: takže sousedi z toho mají bžundu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.11 19:20
peta h píše:Ale kdybych měla být sama, tak prostě nevím co budu dělat, bych chtěla ty politiky vidět, jak by vyžily.

Promiň, ale na to nejde nereagovat. Ty kupuješ svému dítěti spoustu věcé, které nejsou ani zdaleka nezbytné a chtěla bys, aby ti to stát platil? To snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
6.1.11 19:22
peta h píše:
Teď si říkám, abych ostatní neodrazovala od toho mít děti. Samozřejmě když se vaří doma, zadeček myje pod vodou, snesete levné plenky, dlouho kojíte, oblečení Vám stačí obyčejné neznačkové nebo poděděné a odpustíte si drahé kroužky pro dítě, tak jsou náklady minimální. Hrozně nerada bych někoho odrazovala, záleží vždy na přístupu a možnostech. Já se prostě snažím, aby měl vždycky to nejlepší, ale to samozřejmě neznamená, že to je životně důležité a nemůže bez toho být! Tak snad jsem pohled na dítě trochu vylepšila:-)

To záleží na prioritách - podle mě batole skutečně nepotřebuje značkové oblečky :nevim:
U starších dětí už je to jiné, své starší 5-leté dceři sice značkové oblečení nekupuju, ale kroužky ano (včetně kurzu jízdy na koni nebo lyžařského výcviku) - přijde mi rozumné investovat spíš do vzdělání a zájmových aktivit než do značkových oblečků pro miminko. Navíc v době, kdy dítě skutečně potřebuje víc peněz už většina maminek zase pracuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
6.1.11 19:23

Jé to musí být sranda plet s baterkou :lol: Ale tak stojí to za to ne? My teda zahradu nemáme, ale taky se těším až bude :wink:

Ale můj chlap by taky radši japonskou než řádky petržele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
6.1.11 19:25

petah ale kdepak jedu v huggies premium… neopruzuje se v nich ani bez mazání. (jedině když mu lezou zuby nebo má průjem) Ale myju vodou jelikož je to rychlejší a necítím potřebu opatlávat mu zadek ubrousky případně řešit jestli se po nich neosype… Látkování nedám, nemám to kde sušit…
Kroužky pravda nevedeme, kdykoliv jsem někam vyrazila, byla z toho nemoc … Starší teď chodí do školky, oblečení mám hromadu a u větví rozhodně nenakupuji. Prostě si z nabídky co je na trhu vybírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
6.1.11 19:27
hkac píše:  Ano, bio zelenina je dostupná leckde, ale (nehledě na její kvalitu) pokud bych měla vařit z ní, tak zas tak mmoc neušetřím.

Já to jednou počítala. Masozelenina mi vyšla bez energií asi o třetinu levněji. S energiemi by to vyšlo možná stejně. Nicméně - z vařené masozeleniny bylo opravdu 100% zeleniny a masa. V případě skleničky je to obvykle 30% voda, 20" rýže, rýžové moučky, škrobu… Takže za předpokladu, že uvařené jídlo zředím vodou a následně dohustím, tak jsem na poloviční ceně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
6.1.11 19:27
Lena Fesková píše:
Holky, možna tak trochu pichnu do vosího hnizda! Vy opravdu pořad věřite že kravské mléko je dobrá potravina pro děti? Proč?Příspěvek upraven 06.01.11 v 18:24

tím myslíš už kravské mléko? já nevím jestli je zdravé, mě samotné nechutná, tak nevím jestli ho bude malé dávat. Ale z čeho pak dělat kaše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
6.1.11 19:29

no baterka je blbá nosím ji na helmě jak krtek, nevýhoda je, že nepoznáš co je 100% plevel :oops: , ale nakazila jsem i sousedku, takže takhle lezeme po večerech a plkáme, to je snad jediná doba kdy je klid od dětí a manželů 8-) a není vedro, země je vlhká, nemusí se nic zalívat, nejdřív jsem byla za magora a letos se na to chystají i další dvě, tak uvažujeme o pořádné halogence :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.11 19:30
peta h píše:

Jaké jsou kroužky pro dítě tohoto věku? To nerýpu, fakt mě to zajímá, nemám o tom žádné informace a nedovedu si představit, co by (krom plavání) mohl můj syn dělat, když třeba kolektiv dětí ještě neocení (sestra mu stačí)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí