Kolik vás stojí miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5077
6.1.11 17:40

Ahoj,
mám roční dvojčata a vychází mi to asi na 10-11tis. měsíčně 8-o a říkám si, že je to dost, někdy tu celkovou částku o něco snížím tím, že prodám nějaké onošené věci a hračky. Jinak ta částka je i s oblečením a hračkama a lékárnou.
Pleny pampers sleep and play, ubrousky pampers, krém na zadeček Sudokrém. UM kupuji Bebilon z polska, u nás Nutrilon, vyplatí se a já ušetřím tak kolem 2tis. při objednání většího množství.
Jídlo…
ráno UM 210ml
svačina activia bílá 2×
oběd masozelenina - většinou vařím, občas spestřím skleničkou
svačina ovocná přesnídávka - ty si dělám sama
večeře kaše mléčná Hami nebo mlíčko 240ml
v noci UM 210ml
jinak přes den dostávají křupky, sušenky, rohlík, chleba…
A co nejvíc se snažím nakupovat v akci nebo přes internet :dance: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.1.11 17:41

Tak zrovna mléčné kaše mi jako skoro jediné přijde dobré kupovat. Pokud mám dodržet nedat kravské mléko do 1 roku (a že to dodržet chci), tak mě jiná levnější a především vhodnější možnost nenapadá (nevím teda, jestli vyjde levněji koupit nemléčnou kaši a dát do ní UM). Nahradit pohankovou, jáhlovou atp ji můžu, i jsem to zkoušela, ale jak tam nedám mlíko, je to o něčem jiném. Dávám kaši i proto, aby měla víc mléčné složky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
6.1.11 17:42

Je to stašný. Když jsme taky koukla na ty ceny co se týče těch slkleniček co zato chtěj tak je to stašný. Já si to radčí pro Olinku vavařím a vym co vtom je. Jen za sunar utratin za velké baleni 180kč to na m vydrží 14 dní a pliny zhruba na týden 50ks po 180 kč jo a kaší od hami za za 40kč tu ji davám jen občas.

Příspěvek upraven 06.01.11 v 17:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
6.1.11 17:43
Lowel píše:
myslíš pohanku a tak? Já třeba dávala i do Nutrilonu HA, ale chutnalo to děsně, teda mě ne,ale holky se po tom mohly utlouct stačilo pak jen dochutit , ale v tom má Lena pravdu víc to na noc sytilo a líp se po tom i vyprazdňovaly

Tak mně to chutná, občas je jím taky :lol: (ale uznávám, že v tom jsem asi trochu divná). Klukům to nijak nedochucuju, ani nesladím, rozmíchám v UM a je to… snědí toho kotel i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
6.1.11 17:44

Domnívam se že ta otazka o kaši ze zdravé vyživy byla na mně. Asi tak děti mám kojene takže instantní věci nekupují vůbec. skleničky taky ne. Jogurty dostavaji jen občas. Přikrmovat jsem začala od 9 měsici vařenou jednodruhovou zeleninou. Jeden druh za 1 týden aby bříško zvyklo. Pak jsem začala vařit a mixovat vločky, jahly, kukuřici, ryži, pohanku s ničim nemicham a nic nepřidavám, ani olej, ani sůl. Vše postupně druh za druhem at' vim co a jak travi. Potom luštěniny ze začatku červenou čočku jelikož vůbec ne nadyma. Ovoce jen málo v zavislosti na ročnim obdobi, nejčasteji to jsou jabka od babičky jemně nastrouhané a jako samostatné jídlo.

Příspěvek upraven 06.01.11 v 17:46

• Citovat
  • Upravit
10802
6.1.11 17:45
hkac píše:
(nevím teda, jestli vyjde levněji koupit nemléčnou kaši a dát do ní UM)

svého času jsem to počítala, a při zachování poměru mléka a obilí, jako je v mléčných kaších, mi vyšlo, že to je nastejno… UM jsem počítala Sunar.

Mně na tom vyhovuje, že si sama rozhodnu, kolik tam chci mít mléka, a jakého, a kolik pevné složky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
6.1.11 17:45

také jsem valila oči, ale pak jsem si vzala tužku a papír 8-o mám sice půlroční dítko, ale suma mi vychází bez oblečení a hraček dost podobně. Jsme na UM, příkrmy většinou jen skleničky…

ráno má AR mlíčko 210 ml, pak oběd masozelenina malá sklenička s domácí přílohou , ovocná přesnídávka - velká, kaše Nestlé, mlíčko 210 ml

jídlo měsíčně 2500,– (Beba, Hami, Babylove, Sunarka, Hipp)
kosmetika a ubrousky 400,– (Pampers AB, Johnson )
pleny 1000,– ( Huggies Premium )
pití 370,– ( čaje Babylove )
sušenky na ožužlávání 70,– ( Hami )
kojovoda 150,–

takže cca 4490,– Kč ( jestli dobře počítám :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
6.1.11 17:46

aha ja davam teda jahly s ovocem, a jako poledni prilohu pohanku,kuskus ted jsme papali i ryz.nudle a bezvajecne testoviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
6.1.11 17:48

lowel však jo frutapuru kupuju jen na zpestření a na cestování. Skleničky používám když vařím něco co mu dát nechci. Ale jet jenom v konzervách? to mi taky nepřipadá zdravé… a instantní čajíčky? tfuj nikdy mi tu přeslazenou hrůzu nechtěli. Starší pil jen mlíko a vodu až do roku a půl. Pak jsme přidali občas džus, ještě později šťávu. Mladší si zatím jakéhokoliv pití kromě mlíka tak symbolicky lízne. Ještě nedávno měl tu velkou skleničku nadvakrát. Teď se víc rozjedl, tak se mi zase vyplatí vařit. Ovšem já kojila, takže jsem za celou dobu pro staršího koupila dvě krabice sunaru pro starší děti. Pro mladšího zatím nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.1.11 17:50

Ale zakladatelka psala, že nemá možnost sehnat kvalitní suroviny, takže já chápu, že dává přednost hotovým příkrmům. Já bych třeba zase ty Frutapury tak neshazovala. Ono koupit čerstvé jablko, které není nahnilé, přemrzlé atp nemusí být tak jednoduché. Já třeba hodně vařím, ovoce dávám co to jde čerstvé syrové, ale když vidím některá jablka (i banány, a to kupuju jen ty krásné, bez viditelných flíčků atp), tak často taky radši šáhnu po Frutapuře. Bio jsem kupovala zezačátku, ale teď si říkám, že stejně časem přijde do kolektivu (školka, škola), kde těžko bude mít jen bio, tak aby ji to pak neporazilo :D .

Ono je to všechno o tom, co kdo vidíme jako lepší pro svoje dítě. Pokud zakladatelka je přesvědčená, že chce kupovat skleničky a hotové ovoce, tak může ušetřit už jen tak, že je bude kupovat levněji. Rady typu shánět akce tu už padly, takže jde spíš o to, odkud zakladatelka je a jestli má možnost třeba zajet do DMka atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
6.1.11 17:51

Tak já nevím, ale u nás už skleničky skoro v roce nejsou téměř aktuální. Filip jí většinou s náma..
Mléčná kaše mi vyšla levněji než nemléčná a přidat UM. Já už mlíko dávám a dost často namočím pomletý ovesný vločky, uvqřím z mlíku, dřív v UM, přídám ovoce a mám kaši za setinu ceny a mnohem vydatnější.
Kaše ve zdravé výživě taky kupuju. Třeba kukuřičnou občas zahustím jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
6.1.11 17:51

sypane caje? blbost to radsi 100% stavu a tu stejne redim, jinak sackove caje stridam ovocne hipp a bylinkove leros a na noc jen prevarena voda

jen u prujmu a zacpe davam od hipp ty dve stavy neredene

hkac: pekne napsane, to s temi bio potravinami, ja tedy zacla jen bio masem obcas si varim sama … zel a ovoce kupuju normalne samozrejme cestvou:) no i kdyz v nasech supermarketech o tom trochu pochyb ale asi lepsi nez u sikmookych spoluobcanu v kamennych obchodech,ze?

Příspěvek upraven 06.01.11 v 17:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.11 17:54

Ta částka je teda šílená 8-o Asi nejzvláštnější mi přijdou ty trvanlivé „jogurty“, v úvozovkách proto, že to už žádnou živou bakterii nevidělo, když to má takovou trvanlivost. Stejně tak ovocné jogurty kupované. Proč nekoupit bílý a do toho nedat trošku domácí marmelády nebo třeba jen rozmačkaného ovoce?

Další věc – kupované příkrmy. Proč? Vždyť kvalitní zelenina a ovoce (i bio) je teď velmi dobře dostupná. Ty kaše – stačí uvařit libovolné obilí – rýže, jáhly, ovesné vločky, pohanka… Mě by se teda nechtělo za to utrácet takové peníze, když si to můžu snadno uvařit doma.

UM – do toho nevidím, kojím, i když poslední dva měsíce mi kojení přes den bojkotuje, tak dávám 2× denně 100 ml bio mlíka z DM, ale to je zanedbatelná částka, vzhledem k tomu množství. Jinak pije jen čistou vodu, čaj ani džus nikdy neměl.

Plíny – to taky nevím, máme látkové, ale teda o důvod víc pro ně, protože jestli dáš po dobu cca 2 let 1800 měsíčně, to je 43 tisíc a to je teda síla 8-o

No závěrem – když se ti to chce kupovat, kupuj, ale jde to i jinak a to levněji a zároveň kvalitněji, což je myslím dobrá kombinace :palec:

Příspěvek upraven 06.01.11 v 17:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
6.1.11 17:57

Já nevím, my kupujeme kvalitní jídlo i pro nás a nevím, proč by mělo být nedostatečné kvality pro roční dítě :nevim:
Bio kvalitně nikterak neholduju, nepřijde mi že poměr cena výkon by byl nějak závratný :nevim:
Ale třeba je fakt, co se týká bio rajčat tak ty mi přijdou že i v zimě mají celkem chuť, narozdíl od normálních. Ale jinak jsem žádnou výraznou změnu co by stála za tu cenu nepozorovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
6.1.11 17:58
hkac píše:
Ono koupit čerstvé jablko, které není nahnilé, přemrzlé atp nemusí být tak jednoduché. Já třeba hodně vařím, ovoce dávám co to jde čerstvé syrové, ale když vidím některá jablka (i banány, a to kupuju jen ty krásné, bez viditelných flíčků atp), tak často taky radši šáhnu po Frutapuře.
Že se to vyrabí jen s krásného ovoce tak to bych si tak jísta nebyla.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure