Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak to mi pride ako docela dost penazi.. tiez sme na um , dokonca HA, je ale fakt ze sklenicky mam ako nudzovku, vacsinou kupim nieco na trhoch a varim z toho .. narobim do zasoby do mrazaku … plienky sme tiez mali pampers, teraz uz sme na latkovkach, jogurty teda na doporucenie mudry davam kostikov a nie tie od nestle.. pridu mi nemiestne predrazene ![]()
ale odhadla by som ze plienky a um kym sme mali tak sme sa do lita vosli ..
lowel nemá otesánka, má normální dítě, to je přesnídávka v plastovém kelímku jsou 4 v balení a v jednom předraženém pidi kelímku je jen nějakých 50 gramů (cca tak půl banánu). Pravda je to dobré - to občas koupím. A to balení trvanlivých ovocných jogurtů dto - to jsem koupila jednou na dovolenou, to je chuťově nic moc. Nemléčné kaše kupuji ve zdravé výživě, za pár korun. Zahušťuji s ní to co mu uvařím.
a rodičák stát dává na matku za to že se stará o dítě a nemůže pracovat, dítě/děti si má uživit ten kdo si ho udělal. Proto se počet dětí nezohledňuje.
My právě měli taky UM Nutrilon HA 400g to byla asi největší měsíční položka z celého toho jídla
Já kupuju plíny kupuju za 200kč je jich tam 50ks, to na vyjde tak na týden když jsme doma tak ji davá hadrové plíny. Ale to je taky . K jidlu kupuju sunar velké balení 180kč to tet vystačí na 14 dní dostavá už pojívky a jablko. to si navařím nekupuju ty co prodávaji ve skleničkach. Takže nakoupim
No tak já tyhle frutapury a podobný nesmysly včetně skleniček koupila teď nedávno když jsem jeli na týden na dovolenou poprvé. Jen mi lezly oči z důlků, co takový věci stojí. Neuvěřitelný, za co je někdo schopnej prodávat namačkanej banán nebo natrouhaný jabko. A ještě neuvěřitelnější kolik lidí to kupuje.
Ne, že bysme si to nemohli dovolit, ale doma mu vyrobím kvalitativně mnohem lepší jídlo za třetinu ceny
to já vím s tím rodičákem, jen si říkám, že pro některé rodiny to bude záhul, mě se samozřejmě netýká
.
Aha to jsem nevěděla, že jsou to ty pidi kelímky, a není lepší rozmixovat ovoce přímo? Nějak si nedovedu představit, kolik maminek by tohle koupilo, pokud teda nechce jen pro spestření(na chuť). Jinak 4× kaše mléčná a 4× kaše nemléčná to mi třeba přijde taky strašně moc
, třeba místo nějakých bebe sušenek jsme kupovali běžné piškoty takový ten megapytel, to vyšlo daleko míň, jogurty když bylo doma ovoce bylo zbytečné kupovat ovocné atd. Když třeba zbylo i z přesnídávky, tak se dalo do jogurtu přidat, já se jen podivila nad tou sumou nic víc ![]()
ty 4 kelimky po 100g mi prijdou opravdu zbytecne…to radeji vezmu 220g rozdelim jednou s piskoty, jednou s jogurtem a ma to na dvakrat za polovinu ceny
tak mě se těch 5000 zdá taky moc.
máme taky pampersky, sunar- toho vypije za den a noc 4500ml, večer kaši, v poledne příkrm, odpol. ovoc. přesnídávku, jogurt, čerstvý ovoce, křupky, sušenky - jíme všechno, přesně spočítaný to nemám ale odhaduju tak max. 3000. ![]()
nakupuju zásadně v akcích - sunar byl v Globusy za 180 tak mám doma 5 krabic, příkrmy podle toho kde je akce - Globus, DM… ovocné přesnídávky se daji sehnat za 9kč.
Chce to opravdu sledovat akce a nakoupit do zásoby.
Taky mi to přijde za cca roční dítě hodně
Co mají říkat maminky dvojčat nebo dokonce trojčat? ![]()
Náš malý nás v tomhle věku stál zhruba polovinu co tebe - pleny Tesco nebo Babylove, UM Hami, vlhčené ubrousky Babylove, kaše Sunarka nebo Hipp, bílé choceňské jogurty. Všechno jsem kupovala v akcích ve velkých baleních nebo povícero kusech. Klidně jsem si udělala zásobu plen nebo kaší na 3 měsíce dopředu.
Obědy jsem mu vařila sama a k svačinkám dostával čerstvé ovoce.
motika píše:Moty to doma vůbec nevaříš? A kupovat vyrobky podle nejlepší reklamy je taky zbytečné. Jestli máš možnost vzit od kamaradek levnějši plínky na vyzkoušení udělej to. Kužička časem sili a tolik luxusu nepotřebuje. Mléčné instantní kaše v takovem množství taky nejsou zapotřebi, můžeš vařit dítěti obiloviny jahly, pohanku, rýži, kukuřičnou krupici. Jsou levnějši a vyživnější.
holky opravdu to je tolik tady,čtěte:měsíčně
mléčná kaše:4krát-280kč
neml.kaše:4krát-200kč
plínky:5krát-1800kč
masozelenina:30krát-645kč
ovoce:8krát balení po 4ks-400kč
ovocné jogurty:8krát baleni po 4ks-480kč
jogurty choceňské 30krát:270kč
sunarky sušenky:1krát-35kč
sunar:4krát-1000kč
celá častka je 5110kč!
a tohle vše on opravdu měsíčně spotřebuje
Příspěvek upraven 06.01.11 v 17:34
motika píše:
holky opravdu to je tolik tady,čtěte:měsíčně
mléčná kaše:4krát-280kč
neml.kaše:4krát-200kč
plínky:5krát-1800kč
masozelenina:30krát-645kč
ovoce:8krát balení po 4ks-400kč
ovocné jogurty:8krát baleni po 4ks-480kč
jogurty choceňské 30krát:270kč
sunarky sušenky:1krát-35kč
sunar:4krát-1000kč
celá častka je 5110kč!
a tohle vše on opravdu měsíčně spotřebuje
nápodobně,akorát za plenky míň asi 1200kč,a místo těch kelímků přesnídávky a ještě ubrousky a čaje takže jsem byla asi na 4000tis
http://www.kupujete.cz/miminka nebo registrovat se v nejakem klubu podobne jak to ma DM slev.knizky apod.
Jeste se zeptam co ty kase ze zdrave vyzivy, pls jake pouzivate? a do ceho pridavate? diky!
náš malej mi doma dělané věci plival,dávil takže jsme skleničkovali a ono to těma skleničkama fakt naskočí
myslíš pohanku a tak? Já třeba dávala i do Nutrilonu HA, ale chutnalo to děsně, teda mě ne,ale holky se po tom mohly utlouct stačilo pak jen dochutit , ale v tom má Lena pravdu víc to na noc sytilo a líp se po tom i vyprazdňovaly
Monjie píše:
Jeste se zeptam co ty kase ze zdrave vyzivy, pls jake pouzivate? a do ceho pridavate? diky!
Dávám je k večeři, všechny druhy, pohanková, špaldová, ovesná… klukům chutná všechno. Je teda potřeba to dát do mlíka nebo UM.
Mají krabicové Nomina nebo pytlíkové Country life, vyzkoušela jsem oboje, a ty Nomina mi připadají lepší, takové jemnější a líp se rozmíchávají.
300gr kaše stojí 33-37Kč