Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak osobně si myslím, že záleží i na dítěti. Některé nejsou náročné, některé bohužel musí mít věci, které jsou zdražší.
Náš malý nebyl kojený, někdo kojí, člověk musí kupovat mléko. Další věc, je kolik dítě pije i toho mléka.Mně osobně se nikdy nestalo, že by vypil víc jak 160 i když byl větší a známá říkala, že měli i tu spotřebu mléka velkou a byly na Nutrilonu, což je asi nejdražší mléko - tuším.
Kaše, některé děti je nejí, některé jedí jenom je , něco jak náš malý, je mu dva ale do pusi puding nebo krupici nedá, jí jenom Hami, to mu jede a jak je velký, krabici máme na půl týdne, sní velké porce..
To samé plenky, někdo může kupovat levné, dítěti to nevadí, jiné se osype, ubrousky to samé..
Skleničky to samé, některé děti to nejí, některé děti nejí nic a co jiného mamince zbyde, než zkusit skleničku a ejhle dítě to jí jak dravé, tak co má dělat, začne kupovat.. To bylo i u mě, ráda jsem vařila, ale zjistila jsem, že mi nechtěl jíst nic jiného jak květák, brambor, jinak mi nic nejedl,žádnou rýži, kuřecí maso atd. - když měl kolem roku…
Takže skoro do 2 jsem byla na skleničkách a pomalu jsme jedli domácí jidlo, nyní máme skledničku jednou týdnně, ale byla jsem ráda, že něco jí..
Takže suma zakladatelky mě osobně nepřijde divná, ale stejná ![]()
Alpaka píše:hkac píše: Ano, bio zelenina je dostupná leckde, ale (nehledě na její kvalitu) pokud bych měla vařit z ní, tak zas tak mmoc neušetřímJá to jednou počítala. Masozelenina mi vyšla bez energií asi o třetinu levněji. S energiemi by to vyšlo možná stejně.
Taky jsem to počítala - u nás je asi biozelenina dražší nebo skleničky levnější, ale o moc levněji mi to nevychází (s bio zeleninou, tu nekupuju, páč ta, co je tady k mání, vypadá mnohem hůř než ta nebio, páč ji nikdo nekupuje, takže se tam válí dlouho).
Lowel píše:
no baterka je blbá nosím ji na helmě jak krtek, nevýhoda je, že nepoznáš co je 100% plevel, ale nakazila jsem i sousedku, takže takhle lezeme po večerech a plkáme, to je snad jediná doba kdy je klid od dětí a manželů
a není vedro, země je vlhká, nemusí se nic zalívat, nejdřív jsem byla za magora a letos se na to chystají i další dvě, tak uvažujeme o pořádné halogence
Ježiš to je super.
Náhodou tohle je tak úžasně ujetý až bych se k vám ráda přidala mít vedle zahradu ![]()
Hele buď v klidu. Občas nepoznáš ani za denního světla. Moje sestra mi loni vysvětlovala když jsem jí plela zahradu, že odrostlá ředekev je hrášek a že to nemám trhat ![]()
ivuska.h píše:
Jaké jsou kroužky pro dítě tohoto věku? To nerýpu, fakt mě to zajímá, nemám o tom žádné informace a nedovedu si představit, co by (krom plavání) mohl můj syn dělat, když třeba kolektiv dětí ještě neocení (sestra mu stačí)…
My ještě chodíme na Yammahu - takové zpívání, tancování a k nám do mateřského centra na cvičení (zase říkanky, zpívání, prolézačky, overbally, velké míče…). Není to samozřejmě nutnost, možná i možnost pro matky, jak se dostat mezi lidi.
mom.kri píše:Lena Fesková píše:tím myslíš už kravské mléko? já nevím jestli je zdravé, mě samotné nechutná, tak nevím jestli ho bude malé dávat. Ale z čeho pak dělat kaše?
Holky, možna tak trochu pichnu do vosího hnizda! Vy opravdu pořad věřite že kravské mléko je dobrá potravina pro děti? Proč?Příspěvek upraven 06.01.11 v 18:24
UM je taky z kravského mléka… Kaše se dají dělat výborné z obilného mléka (třeba rýžové z DM, nebo ovesné, to je sladší) nebo z ovocné šťávy nebo zředěného pyré. Nebo i zeleninové – uvaříš polívku, rozmixuješ a dohustíš kaší.
Alpaka píše:ivuska.h píše:My ještě chodíme na Yammahu - takové zpívání, tancování a k nám do mateřského centra na cvičení (zase říkanky, zpívání, prolézačky, overbally, velké míče…). Není to samozřejmě nutnost, možná i možnost pro matky, jak se dostat mezi lidi.
Jaké jsou kroužky pro dítě tohoto věku? To nerýpu, fakt mě to zajímá, nemám o tom žádné informace a nedovedu si představit, co by (krom plavání) mohl můj syn dělat, když třeba kolektiv dětí ještě neocení (sestra mu stačí)…
To zní celkem dobře
Ale já bez řidičáku se dvěma děckama MHD, to by mi za to asi nestálo ![]()
ivuska.h píše:mom.kri píše:UM je taky z kravského mléka… Kaše se dají dělat výborné z obilného mléka (třeba rýžové z DM, nebo ovesné, to je sladší) nebo z ovocné šťávy nebo zředěného pyré. Nebo i zeleninové – uvaříš polívku, rozmixuješ a dohustíš kaší.Lena Fesková píše:tím myslíš už kravské mléko? já nevím jestli je zdravé, mě samotné nechutná, tak nevím jestli ho bude malé dávat. Ale z čeho pak dělat kaše?
Holky, možna tak trochu pichnu do vosího hnizda! Vy opravdu pořad věřite že kravské mléko je dobrá potravina pro děti? Proč?Příspěvek upraven 06.01.11 v 18:24
díky, zase jsem o něco chy
třejší.
lowel a nejdou na tebe komáři? já loni jak trapka pěstovala hrášek a sežrali mi ho červi. Rok předtím jsem zkoušela mrkev, z normální karotky byla babykarotka - a co vyrostlo víc bylo taky sežraný…
mom.kri píše:Lena Fesková píše:tím myslíš už kravské mléko? já nevím jestli je zdravé, mě samotné nechutná, tak nevím jestli ho bude malé dávat. Ale z čeho pak dělat kaše?
Z vody a obiloviny ![]()
přesně tak,prcek spotřebuje 10plín za den. On 3-4krát kadí. A protože hodně pije tak je furt počůranej.
jenny.fields píše:
U nás máme nejedlíka. Tak mne jen napadá, jestli by se u vás nedalo ušetřit za ty jogurty od Hami, když jí i normální, tak kupovat radši normální. Potom místo ovoce ve skleničce dát radši čerstvé. A nezahušťovat to mléko ještě kaší?
Jinak u nás jede chleba a lučina třeba.
když on mi UM normálně nepije. Tak mu ho dávám takhle ve formě kaše a v noci ve spánku.
koukam ze hodne kaka, nema nejaky problem, treba ze mu nesedi znacka,nebo nema nejakou alergii na kravske mleko?
kvaček píše:
Tak osobně si myslím, že záleží i na dítěti. Některé nejsou náročné, některé bohužel musí mít věci, které jsou zdražší.
Náš malý nebyl kojený, někdo kojí, člověk musí kupovat mléko. Další věc, je kolik dítě pije i toho mléka.Mně osobně se nikdy nestalo, že by vypil víc jak 160 i když byl větší a známá říkala, že měli i tu spotřebu mléka velkou a byly na Nutrilonu, což je asi nejdražší mléko - tuším.
Kaše, některé děti je nejí, některé jedí jenom je , něco jak náš malý, je mu dva ale do pusi puding nebo krupici nedá, jí jenom Hami, to mu jede a jak je velký, krabici máme na půl týdne, sní velké porce..
To samé plenky, někdo může kupovat levné, dítěti to nevadí, jiné se osype, ubrousky to samé..
Skleničky to samé, některé děti to nejí, některé děti nejí nic a co jiného mamince zbyde, než zkusit skleničku a ejhle dítě to jí jak dravé, tak co má dělat, začne kupovat.. To bylo i u mě, ráda jsem vařila, ale zjistila jsem, že mi nechtěl jíst nic jiného jak květák, brambor, jinak mi nic nejedl,žádnou rýži, kuřecí maso atd. - když měl kolem roku…
Takže skoro do 2 jsem byla na skleničkách a pomalu jsme jedli domácí jidlo, nyní máme skledničku jednou týdnně, ale byla jsem ráda, že něco jí..
Takže suma zakladatelky mě osobně nepřijde divná, ale stejná
hkac píše:Lena Fesková píše:hkac píše:Že se to vyrabí jen s krásného ovoce tak to bych si tak jísta nebyla.
Ono koupit čerstvé jablko, které není nahnilé, přemrzlé atp nemusí být tak jednoduché. Já třeba hodně vařím, ovoce dávám co to jde čerstvé syrové, ale když vidím některá jablka (i banány, a to kupuju jen ty krásné, bez viditelných flíčků atp), tak často taky radši šáhnu po Frutapuře.Jsem asi naivní, ale věřím tomu, že ne z nahnilého. Což u kupovaného vždycky nepoznám. Už několikrát se mi stalo, že jsem koupila naoko krásné jablko a po rozkrojení bylo na vyhození.
Ale to se tu opět diskuze strhla v přesvědčování o tom, co je lepší, jestli vařit nebo kupovat (a částečně látkovat x nelátkovat). To zakladatelce asi moc nepomůže..
děkuju ![]()
ivuska.h: samozřejmě, že nechci aby mi to stát platil, ale 3800 měsíčně mi přijdou opravdu směšné! Kdybych byla sama, tak za to nezaplatím ani nájem. Je to normální výsměch! Né každý má to štěstí jako já, aby mohl všechny tyhle věci dětem kupovat, ale spousta lidí dostane to co já a nemají manžela nebo úspory ze kterých by mohli vůbec vyžít! Takže se spíš snažím zastat těch, kteří na tom jsou mnohem hůř a těch teď bude víc než dost, bohužel.