Kolik vás stojí miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9094
6.1.11 17:58
ivuska.h píše:
Ta částka je teda šílená 8-o Asi nejzvláštnější mi přijdou ty trvanlivé „jogurty“, v úvozovkách proto, že to už žádnou živou bakterii nevidělo, když to má takovou trvanlivost. Stejně tak ovocné jogurty kupované. Proč nekoupit bílý a do toho nedat trošku domácí marmelády nebo třeba jen rozmačkaného ovoce?

Další věc – kupované příkrmy. Proč? Vždyť kvalitní zelenina a ovoce (i bio) je teď velmi dobře dostupná. Ty kaše – stačí uvařit libovolné obilí – rýže, jáhly, ovesné vločky, pohanka… Mě by se teda nechtělo za to utrácet takové peníze, když si to můžu snadno uvařit doma.

UM – do toho nevidím, kojím, i když poslední dva měsíce mi kojení přes den bojkotuje, tak dávám 2× denně 100 ml bio mlíka z DM, ale to je zanedbatelná částka, vzhledem k tomu množství.

Plíny – to taky nevím, máme látkové, ale teda o důvod víc pro ně, protože jestli dáš po dobu cca 2 let 1800 měsíčně, to je 43 tisíc a to je teda síla 8-o

No závěrem – když se ti to chce kupovat, kupuj, ale jde to i jinak a to levněji a zároveň kvalitněji, což je myslím dobrá kombinace :palec:

Tak přesně takhle je to i u nás, kromě teda látkovejch plínek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
6.1.11 18:00

Já bych si naopak byla jistá, že v kelímcích Frutapury se nenachází nejkrásnější česká bio jablka na trhu.
U všeho co kupuju čtu složení a to mě nikdy nepřesvědčilo o tom kupovat dětem jídlo ve skle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.1.11 18:02
Lena Fesková píše:
hkac píše:
Ono koupit čerstvé jablko, které není nahnilé, přemrzlé atp nemusí být tak jednoduché. Já třeba hodně vařím, ovoce dávám co to jde čerstvé syrové, ale když vidím některá jablka (i banány, a to kupuju jen ty krásné, bez viditelných flíčků atp), tak často taky radši šáhnu po Frutapuře.
Že se to vyrabí jen s krásného ovoce tak to bych si tak jísta nebyla.

Jsem asi naivní, ale věřím tomu, že ne z nahnilého. Což u kupovaného vždycky nepoznám. Už několikrát se mi stalo, že jsem koupila naoko krásné jablko a po rozkrojení bylo na vyhození.

Ale to se tu opět diskuze strhla v přesvědčování o tom, co je lepší, jestli vařit nebo kupovat (a částečně látkovat x nelátkovat). To zakladatelce asi moc nepomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
6.1.11 18:09

No někdy lepší sklenička než plesnivá brokolice z místního obchodu …

Ale je fakt že raději skleničky než jako jedna známá co přidávala dítěti do jídla kousíček bujónu aby to „mělo chuť“ a pak mi skuhrala že je její děťátko ukrutně mlsné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
6.1.11 18:11

bujon? 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
6.1.11 18:13

Ahojky,vím,že je to mimo diskuzi,ale když vidím ty ceny,které tady uvádíte,tak už začínám mít strach. Jsem zatím pouze mezi snažilkami :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
6.1.11 18:14

no jasne, ze budu mit rodicak na nejmladsiho, v tom prece neni rozdil, ten mam rodicak taky na nejmladsiho, teda na Bertika :lol:

nejak mi ta otazka porad nestimuje, mam RD ted na Alberta, za mesic budu mit MD a pak zas RD na Alexe, nic se nezmeni, vyse je prece porad stejna, kdyz mam na 3 roky RP

jo tak mame vydaje 7000 mesicne na jidlo a pleny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
6.1.11 18:15

Naše babička taky řikala: Dej jim do te zeleninky trochu cukru at' líp papají!

• Citovat
  • Upravit
17050
6.1.11 18:15

Co jsem tak koukala, tak některé skleničky mají i koření, které bych např. 8měs dítěti taky nedala ;). Ale to jsme fakt u toho složení, o čemž diskuze nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
6.1.11 18:16

hkac no asi tak pokud sní méně jak 100g na jedno jídlo tak skleničky, pokud víc tak vařit… nebo míchat malou skleničku s přílohou. Já obvykle první měsíc dva skleničkovala, pak jsem vařila. I jsem si na první dítě nachystala do mrazáku - koupila jsem např biořepu, uvařila kus smíchala s bramborem, kus s rýží, něco snědl hned ze zbytku jsem nadělala pytlíčky. Momentálně jsem línější, takže padlo víc skleniček :mrgreen:

ale co bych doporučila je začít zvykat na vařené jídlo, např biorýži, červenou čočku… mají to ledaskde. Aby jí po roce dítě bylo vůbec ochotné jíst i něco jiného než jen skleničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.1.11 18:20

Jasně, ušetřit můžu tím, že budu dávat kravské mléko a kaši vařit z něj. Ale to já nechci, takže třeba pro mě by tohle rada nebyla :nevim: . Stejně jako látkování. Nevěřím tomu, že je to levnější než papírovky (o jiných důvodech se tu hádat nechci), pokud teda beru moje výdaje cca 600Kč měsíčně a ne zakladatelčiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
6.1.11 18:23

Holky, možna tak trochu pichnu do vosího hnizda! Vy opravdu pořad věřite že kravské mléko je dobrá potravina pro děti? Proč?

Příspěvek upraven 06.01.11 v 18:24

• Citovat
  • Upravit
325
6.1.11 18:23

:roll: Tak já se přidám ačkoli moje malá bude mít brzo tea 15m ale zavzpomínám.. Kolem toho roku jsem za ní měsíčně utratila:
Plenky pampers - active baby: v létě to byly i 2 balení takže 700,–
Jídlo(přesnídavky, sem tam sklenička): 420,– cca
Kosmetika: (vydrželo nám to jak kdy takže taky tak odhadem) cca 500,–
Vlhčené ubrousky: 200,–
UM: to mi měsíčně i hodilo cca 1500,– :roll: protože měla HA a to je dražší a v malých pixlích…Jednu měla tak na týden ani to ne a kupovali jsme 4-6× toho UM za měsíc to tak nějak vychází.
Když nebudu počítat hračky a to zbylé jídlo - to co vařím doma tak ty suroviny atd. tak pokud počítám správně tak mi to vychází na nějakých??…

3320Kč.. :nevim: ale jinak : hračky atd v tom nejsou a já jsem sama a mám 7600,– měsíčně :zed: pro mě to josu nehorázné peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
6.1.11 18:24

Jo a pak ještě kaše… to bylo za kaše tak těch 600,–Kč ty Nutrilon kaše - vanilková, piškotová, … :-D No tak skoro 4000,– :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
6.1.11 18:26

Hm, suma je to strašlivá, ale uklidním tě, brzy to přejde. Za chvilku budete na normální stravě, bude jíst společně s vámi. U nás bylo nejhorší období taky to skleničkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí