Kolik vás stojí miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
6.1.11 22:33
Monjie píše:
makro?

Tak já třeba nemám nožnost nakupovat v Makru, ale i v DMku se dá sehnat za podobnou cenu. Ono taky záleží na velikosti plínek, naše Mája má trojky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.11 22:44
motika píše:
ivuska.h píše:
motika píše:
Lena Fesková píše:
Moti zeptam se proč myslíš že do nej musíš dostat mléčnou dávku?
no a ne? Já ti nevim,ale skoro 10.měsíční miminko mlíčko potřebuje,ne? I moje mudra to říká a na tu nedám dopustit,zná mě od miminka,byla to i moje pediatrička:). Aj prckovo ortoped nám doporučil velký přísun vápníku. Malej je narozenej v 7.měsíci a je kupodivu přerostlej,teď v 9 a půl měsíci má 82cm a skoro 11kg a 7 zubů a nemá ještě v kyčlích jadýrka.bylo mi řečeno že prostě ten vápník spotřebovává na kosti(je moc dlouhej) a zoubky a na jadýrka nějak nevystači. Tak si neumim představit že bych mu nic mléčnýho nedávala.
Ale vápník přece není zdaleka jen v mlíku… Dokonce to mlíko ani není nějak moc výhodný zdroj.
to mi chceš řict že UM je zbytečný dávat? Tak s tim prostě nemůžu souhlasit. Ale kdybych kojila tak si to asi nemyslíš,že? Ach jo. Jinak ještě dávám kaši a jogurt.

Ne, to nechci říct, jen že se dá aspoň jeho část nahradit, že ta „mléčná dávka“, jak se běžně udává, není dogma, nejde o mléko, ale o ten vápník a ten je i jinde.

Nechápu, co to má společného s kojením. Třeba já osobně mám cca stejně staré dítě (váží 9,5 kg a měří 76 cm) a kojím jen v noci, přes den prostě nechce. Tudíž netuším, kolik nakojím, přes den má 2× 100 ml UM + večer mléčnou kaši ze 150 ml vody. Takže tabulkovou dávku vápníku z mlíka asi nemá. Tak mu ještě přidávám řasy do zeleniny (Wakame nechávám a mixuju, Kombu jen na vývar a pak zahazuju), až bude trošku starší, začnu dávat i semínka (sezam, slunešnice, dýně). Mimochodem dcera řasy miluje, dávám je do polívky a ona je vybírá jako první :mrgreen:

Edit – zubů má 7 a jadýrka v kyčlích má už dávno

Příspěvek upraven 06.01.11 v 22:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.11 22:48
mom.kri píše:
Tak když mléko a mléčné výrobky nejsou tak zdravé, tak v čem je ještě vápník aby to mohlo třeba už 7 měsíční mimi?
Doufám že zakladatelka promine, že se tahle diskuse ubírá trochu jiným směrem.

Už jsem psala, ale ještě jednou raději… Mořské řasy, semínka, některé ryby… Ale pro 7 měs. dítě ještě moc možností nemáš, tam asi tak jen ty řasy. 7 měs dítě má být skutečně ještě primárně kojeno (nebo na UM), příkrmů má zatím jen minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
6.1.11 22:50

ŘASY? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.11 22:50
Monjie píše: ŘASY? :lol:

Co je na tom vtipného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
6.1.11 22:53

nic pardon, ale prijde mi to trochu mimo misu… davat seminka a rasy asi jsem hold ze stare skoly

tato diskuze byla zalozena proto, aby dotycna zjistila kde se da usetrit. Ne ze z ni bude latkarka a nahradi UM rasami a dynovymi seminky, pardon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
6.1.11 22:58

no nevím, nedovedu si představit že dítěti, které do 4 měsíce bylo kojeno, uvedu příklad - do toho 7 je na UM, tak že mu místo UM začnu najednou dávat řasy a semínka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
6.1.11 23:00

motika - doufám že jsi tu nějaké rady jak ušetřit našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.11 23:01
Monjie píše:
nic pardon, ale prijde mi to trochu mimo misu… davat seminka a rasy asi jsem hold ze stare skolytato diskuze byla zalozena proto, aby dotycna zjistila kde se da usetrit. Ne ze z ni bude latkarka a nahradi UM rasami a dynovymi seminky, pardon

O nahrazení jsem nic nepsala, jen o doplnění. Sama dítěti taky mlíko dávám, jak jsem psala.

A k řasám – jedla jsi je někdy, že se k nim vyjadřuješ? Třeba takové sushi dneska jí kde kdo a tam je řasa jedna z hlavních složek chuti, tak to asi taková trága zas nebude, ne? :wink: Řas je spousta druhů, třeba zrovna ta wakame, co dávám do polívky, nemá prakticky žádnou chuť a je příjemně křupavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.11 23:07
mom.kri píše:
no nevím, nedovedu si představit že dítěti, které do 4 měsíce bylo kojeno, uvedu příklad - do toho 7 je na UM, tak že mu místo UM začnu najednou dávat řasy a semínka :nevim:

Já jsem nepsala místo! Navíc zakladatelčině synovi je 9 měsíců a to je už trochu rozdíl.

Tak teda příklad. Např. řasa wakame obsahuje ve 100g 1300 mg vápníku (mlíko kolem 150 mg), takže na nahrazení 100 ml mlíka mi stačí cca 11 g řasy, to je fakt malinko. Navíc jsou tam další prospěšné minerály, vláknina atd. Posypat kaši troškou sezamu nebo do ní zamíchat tahini pastu (mletý sezam, samozřejmě jen u dítěte s vyloučenou alergií na ořechy = většina ji nemá), nebo později dát chalvu místo jiné sladkosti.

Prostě je spousta možností, tak proč se omezovat jen na mléko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
6.1.11 23:11
Děkuju Jackie za tip ! Jsi dobrá, vychytat takovou super akci !!!! Také mám moc velké výdaje za skoro ročního 13kg chlapáka. Uf uf už ho nemůžu ani vyndat z postýlky :) cha cha.
Hledám tady příspěvky, jak lépe hospodařit a je to super, také jsem se přiučila :palec:
Jackie píše:
Teď je měli v akci u nás v Kauflandu. 499 Kč za balík 162 plínek vel. 4.
I v Lidlu měli nedávno krabici 132 vel 4 za 399. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
6.1.11 23:13

Jackie! dekujeme za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
6.1.11 23:13

Jo, řasy kupují take, děti je milují. Hlavně Spirulinu a Chlorellu, malá řika tomu kokinka zelené, tu by neměnila ani za lízátko, takže Ivuško nejsi v tom sama

• Citovat
  • Upravit
2803
6.1.11 23:16

A to Jackie, jak jsem se teď mrkla, bydlí ve stejném městě, kde jsem se narodila :potlesk: :mavam: Už jsem tam dlouho nebyla, tak se tam musím někdy podívat :-) Vezmu kluky vláčkem na výlet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
6.1.11 23:23
Jackie píše:
Tak to my už jsme teď čerstvě na UM a stejně se nad 2000 Kč nedostanu. Zrovna dnes jsem koupila Pampersky, 500 plín za 1500 Kč. Takže mě měsíčně vyjdou plíny na max 500 Kč a kupuju jen v akcích. Příkrmy nekupuju vůbec, vařím. Přesnídávky taky ne. Na podzim zavařím co se dá a do jara pořád máme co baštit. Jinak mléčný kaše mi kupuje táta v Polsku Nestlé za 40 Kč. UM dávám Nutrilon, 255 Kč za 800g. Takže já se někdy ani na ty 2000 Kč nedostanu a to malej podle mě dostává to nejlepší co může. Granulovaný čaje nekupuju, dělám pytlíkový. Pribináčky a podobný nesmysly taky ne, dělám doma.5000 Kč mi teda příjde děsnej ranec peněz. :roll:

Jackie: Můžu se zeptat, kde kupuješ Nutrilon za 255 Kč? U nás stojí 350, výjimečně 320, ale to se mi povedlo jen jednou:-(.
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky