Mimi se neustále zvedá do sedu

7.1.11 16:31

Mimi se neustále zvedá do sedu

ahojky…
malá má 4 měsíce a neustále se zvedá jako že si chce sednout…vypadá to že posiluje břišáky :mrgreen: pročpak to dělá??????? :nevim: že by se už snažila posadit…není na to brzy?
Omlouvám se že se ptám na takovou otázku ale je to moje první dítko tak nevím :nevim: dík :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1304
7.1.11 16:35

Ahojky, tak náš malej bude mít 11.ledna ukončené tři měsíce a ráno mi to dělá taky. Snaží se zvednou hlavičku, vypadá jako by dělal sedy lehy :lol: Doufám, že si nesedne, ještě by neměl. je to taky můj první. Asi jsem ti neporadila, promiň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.11 16:37
weendulka píše:
Ahojky, tak náš malej bude mít 11.ledna ukončené tři měsíce a ráno mi to dělá taky. Snaží se zvednou hlavičku, vypadá jako by dělal sedy lehy :lol: Doufám, že si nesedne, ještě by neměl. je to taky můj první. Asi jsem ti neporadila, promiň :nevim:

malá už to dělá dýl…ale ted to začala dělat něják víc..no nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
7.1.11 16:39

ahojky, taky mám prvního a taky nám to dělá od tří měsíců. Nepodporujeme ho v tom a pro jistotu prozatím jsme zrušili všechny sedačky a lehačky u kterých se dokáže zapřít a skoro si sednout. Jak v jiné diskusi psala jedna zkušená maminka, mimčo by si mělo sednou až z kleku. Jinak by mohlo přeskočit nějakou důležitou vývojovou etapu, třeba lezení, a neposílit tím svaly. Ale uvidíme co napíšou jiné maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
7.1.11 16:42

To dělají dřív nebo později všechny mimina. Důležité je je v tom nepodporovat, snadno se může stát, že si na sed navyknou a v lehu řvou. Maminka pak má dilema, jestli nechat prcka v sedu, aby měl výhled a mlčel, ale bude si ničit záda, nebo ho nechat v lehu, čímž si nic neničí, ale řve :-) Takže nepodporovat a bude to ok :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
7.1.11 17:15

Tak my ho v tom nepodporujem, jen mě to udivilo :think: Prostě si ho s manžou vezmem ráno do postele, nejprv na nás huláká, no a pak jsem si hoho všimla. Najednou ticho, otevřu jedno oko no a prcek posiluje :lol:. Máme ho vždy na lehačku, a i v lehátku je taky na lehačku. Manža mi furt říká Zvedni ho trošku ať má rozhled :pocitac: , ale je na to ještě malinkej, a ikdyž je na lehačku tak má výhled do všech stran :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.1.11 17:44

Nepodporujte.
Jinak to ze se zapre a sedne se stat muze.Mala mi to zacla nacvicovat v kacarku hlavne a vysplhala se a sedla si.Mluvila jsem s doktorkou a rikala neresit.Proste si nasla zpusob jak si sednout.Mela necelich 6mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
7.1.11 17:48

Dělají to prakticky všechny děti - nejspíš se prostě snaží mít větší rozhled… Důležité je, jak už tu zaznělo, to nejen nepodporovat, ale spíš tomu bránit (pásy, kšíry, žádné polštáře, atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.1.11 18:07

nebo dávat na rovnou zem-na deku.Já ho tak dávala od 3m,a občas nad něj hrazičku,ale jelikož je Bobin línej,tak to nikdy nedělal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
7.1.11 18:16

Ahojky mala nam to dela taky od 3mesice nepodporuji vtom davam ji vice lezet a ma teda vydr drzet hlavicku i pul hodiny s prestavkama dela to neustale i kdyz lezi na rovnem i na polstari a dokonce to dela i v autosedacce rada bych ji zabranila ale jeto jaksik nemozne pred mesicem obevila nozicky tak to prestala tak casto delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
7.1.11 18:29

A co třeba dávat hodně na bříško? :think: Tak bude mít taky rozhled… Na sezení má určitě času dost. Už jsem viděla pár kojenců, které rodiče brzy posazovali/podporovali v posazování a u všech jsem měla dojem, že se při sezení dost hrbí… Naše malá se začala sama posazovat (asi v 10m), asi 2 měsíce potom, co už pěkně lezla a chodila kolem nábytkum a seděla krásně… V sedu se udržela asi od 7. měsíce, ale neměla o sezení moc zájem a my jsme ji v tom nepodporovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
7.1.11 19:11

Prý je to tím, že je dítě (nevím jak v tvém případě) často v lehátku, nebo v sedačce, případně na jiném místě, kde nemá možnost jiného pohybu než se zvedat do sedu. Taky mi to dělala, i když přímo do sedu nešla. Ideální poloha pro takhle malé dítě je na rovné zemi. Tam má možnost posilovat jiné svaly než bříšní. Já se toto dozvěděla až později na přednášce fyzioterapeutky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
7.1.11 21:09

tak muj mladsi to dela taky.Od dvou mesicu je pres den na zemi na dece,nikdy ne v lehatku a v autosedacce minimalne a to pouze na prepravu v aute.Presto sklapuje,ted to s oblibou dela ve vane,takze mlati nazpet hlavou do vany az se nekdy rozebreci(jak se bouchne),tak mu tam davam zinku,at stlumim naraz,jinak vubec nepodporuju.V kocarku to nedela,protoze je zima a ve fusaku mu to nejde,pokud by to delal i pozdej bez fusaku,pritahla bych mu ksiry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
7.1.11 22:31

Jééé tak nejsme jediní, naše kočanda má 3,5m a poslední týden je jak šílená, děsně jí to baví, a má u toho takový strandovní zaujatý výraz. Z lehátka ani ze sedačky to mít nemůže, lehátko máme teprve jeden den, a v sedačce byla za celý svůj život tak 6× :think: .
Do sedu se nedostane ani náhodou, nějak jí nepodporujeme nepřitahujeme a neposazujeme, ale zas jí omezovat mi příjde divné, prostě posiluje břišní svaly.
Asi mě chce motivovat, protože já bych to po porodu potřebovala jak sůl a kdybych makala jak ona už mám na břichu vánočku :lol: .
Jo a ve vaně to dělá taky (dělá to všude) podkládáme ručníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
8.1.11 22:28

Nám budou za pár dní 3 měsíce a naše malá to zkouší už 4 dny a dost dobře, musím uznat. Aniž bychom jí podporovali, malá se doslova vyšvihne do sedu a až jsme koukala, že se z rovnými zádíčky jak pravítko udrží v sedě šíleně dlouho. Když ji položíme, vzteká se a zvedne se znova. Bohužel balvan na ni nepoložím, jen aby se nezvedala. a když si lehne, že už zádíčka asi bolí, tak se vzteká a zvedne se stejně.No nepochopitelný, ale zas bránit ji v tom násilím nemůžu. Když ji dáme na zem, přitahuje se taky.-, na koníčkách se přetáčí na záda, a ne tíhou hlavičky, prostě jsme divný no :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí