Miminko v křeči - strach?

50
7.1.11 21:03

Miminko v křeči - strach???

Ahoj, 11-týdenní dcera začala zhruba před 2 týdny dělat jednu věc, ze které jsem docela špatná a nevím, co si mám myslet. :nevim: O co jde - zhruba 2-3 x denně v určitých situacích jí ztuhne celé tělíčko jakoby v křeči, ručičky se zvednou nahoru k hlavičce ohnuté v loktech, pěstičky zaťaté. Po chvilce to přejde, ale malá se vždycky strašně rozbrečí. Dělá to pokud jí nesu obličejem od sebe v klubíčku nebo ve svislé poloze a dnes to udělala i když jsem ji nesla normálně v náruči. Dělá to tedy jen když se nese, když s ní sedím, tak ne. Napadlo mě, jestli to není jen strach, protože to dělá, když přijdeme ze světla do tmy nebo když s ní jdu po schodech chodbou, kde taky není moc světla… Máte některá s tímto zkušenost? Co by to mohlo být? Určitě to chci říct dětské dr. Díky za všechny reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4051
7.1.11 21:10

Nemyslim to zle, ale podobne se chova muj 7 m syn kdyz tlaci bobek do kalhot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.1.11 21:19

:lol: jojo, to jsem si taky původně myslela, že jen tlačí… ale tohle je jiné a navíc se to opakuje jen v těch situacích, co jsem popsala… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
7.1.11 21:23

Malá to dělala taky když jsem jí vyndávala z vaničky na přebalovák.Doktor mi tenkrát říkal že je potřeba na to malou připravit že půjde z vody ven,říkat jí to,že je pro ně každé přemístění bez upozornění strašnej šok.Přišlo mi to jako blbost,mimino mi přece nerozumí,ale dělala jsem to a dělám to pořád a světe div se do týdne s tím přestala a to byla vždycky v křeči a strašně brečela,teď je v pohodičce a nasmívá se. :wink:

• Citovat
  • Upravit
4051
7.1.11 21:23

Tak snad poradi nekdo jiny nebo dr. Drzim palce at to nic neni a brzy to
prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
7.1.11 21:37

Ahoj, taky si myslím že je to strach.Něco takového dělal malej,ale neplakal,jakoby popadal dech. taky jsem ho upozorňovala a utěšovala že jsem sním a ať se nebojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.1.11 21:43

Tak jste mě trochu uklidnily, zkusím na ni více mluvit, doufám, že to zabere :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
7.1.11 21:47

Držím palečka ať se to brzy spraví :wink:

• Citovat
  • Upravit
26574
7.1.11 22:30

Není to ještě pořád reflex, který mají miminka, když se leknou, třeba položí na podložku? Moroův reflex. http://www.searchnet.cz/…rozenec.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
10.2.13 22:17

Chtěla bych obnovit trošku toto téma. Stává se mi totiž to samé s mojí osmitýdenní dcerou a dost mě to děsí, začínám se bát, jestli je to normální. Zkusím vám to popsat. Většinou to dělá, když ji někam přenáším úchopem „na zajíčka“ (jednu ruku pod hlavou, druhou pod zadečkem), tak najednou jakoby ztuhne, jakoby byla v křeči, pěstičky zaťaté, jakoby se celá stáhne a přijde mi jakože tlačí? Dělala mi to vždycky jenom u tohoto nošení, tak jsem si říkala, že asi tlačí. No ale dneska mi to udělala, i když jsem ji svlékla do naha na přebalováku. Jako vypadá to fakt divně. Potom se rozeřvala. Netušíte někdo, co by to mohlo být?

@janasxx jak to dopadlo u vás, bylo vše v pořádku? Jsem z toho docela vylekaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gwenn
1.4.13 19:28

Ahoj,
no já mám osmiměsíční dceru a to co tady popisujete mi dělá cca od třetího měsíce cca jednou až třikrát týdně. Taky jsme si nejdřív myslela, že tlačí, ale vypozorovala jsem, že to dělá jen v určitých situacích, například, když jí nesu ze schodů dolů, většinou to souvisí se změnou polohy, když jí přendavám třeba z naší postele do postýlky takže jí vlastně zvednu a hned položím. Udělala to také u dr. při očkování. Poslala nás kvůli tomu na neurologii a nakonec se zjistilo, že je hypertonická, což není žádná tragedie, některé děti mají vyšší tonus a některé nižší, jiné v normě, naše malá má tedy vyšší a je trochu citlivější právě na ty změny polohy, tyhle děti jsou prý víc dráždivé na některé podněty, malá taky drží ještě ruce v pěstičkách, což už by dávno v tomto věku mít neměla, nemá je zaťaté tedy pořád, ale často, v osmi měsících už by je měla mít volně. Neurolog nám doporučil rehabilitaci a malá je už lepší.

• Citovat
  • Upravit
15415
1.4.13 20:47

Gwenn, děkuji moc za reakci, malá mi to teď nějakou dobu neudělala, tak jsem si říkala, že je to pryč, ale asi před týdnem opět jednou ano. Také to bylo při manipulaci, tuším taky při nošení ze schodů. To vyšší svalové napětí mi k naší malé docela sedí, zeptám se naší doktorky na kontrole, zda by nebyla vhodná kontrola na neurologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
1.4.15 11:19

@Adaneli Máme úplně stejné příznaky. Malý najednou jakoby ztuhne, jakoby byl v křeči, pěstičky zaťaté a celý se stáhne a přijde mi že tlačí. A dělá to jen když ho nesu ze schodů a v jedné a té samé poloze. V pátek jdeme k dr.tak se zeptám, ale zajímalo by mě jak to u vás dopadlo? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
2.4.15 22:34

@Bartice u nás to dopadlo dobře, malé se to postupně ztratilo a je naprosto v pořádku. Zjistila jsem, že to opravdu dělala asi nejspíš ze strachu, že se bála, že spadne. Já jsem to doktorce i vyfotila a říkala, že to bude nejspíš ten strach. Raději se přeptej, ale já myslím, že to bude o. k., pokud to nedělá nějak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
21.7.15 15:13

Ahoj, přidávám se..můj malý (nyní 13 týdnů) to dělá tak jednou za tři týdny..nevím přesně jaký je spouštěcí faktor (myslím si, že bolesti bříška) ale pak to trvá tak den, dva. Dělá to při změně polohy, hlavně při pokládání. Kdykoli ho chci položit, ztuhne, zrudne, zvedne ručky zaťaté v pěst a vyvalí oči..připadá mi jak v transu. Hrozně mě to děsí. Při další návštěvě pediatra už to s ním musím probrat, teď jsme ho kvůli stěhování měnili a původní se tím nijak nezabývala. Kdyby to bylo kvůli prdům, byla by to paradoxně ta dobrá varianta. Jak to s vašimi prcky dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí